Ar galėjo taip pasielgti?
sveiki norėčiau, kad mna padėtumėte
nežinau, gal nevisai tas forumas kokio reikėtų…bet gal yra kokios teisės ar leidimai…
prieš porą savaičių, vieną šeštadienio vakarą su draugu (aš nepilnamete - 17 m; draugas pilnametis ) sugalvojome nueiti į miestelio kavinę. Tik įėjus, kavinės savininkas paprašė išeiti, nes aš nepilnametė, dar jam aiškinome , kad nevartosiu alkoholio, bet nepadėjo…
. Ar galima taip daryti(išvaryti), jei aš toje kavinėje nevartoju alkoholio ir kitų svaigiųjų medžiagų. Ir iki kiek galima būti? Tikiuosi atsakysite į mano klausyma
ačiū
nebeaktualu
kavine yra privati teritorija, ir jei tu (arba draugelis tavo) jam nepatiko… pilnai ishvaryt galejo. jo teise.
Siaip, kavines savininkas turi pilna teise neaptarnauti tu asmenu, kuriu jis nenori aptarnauti. Ir visiskai nesvarbu, pilnamete tu ar ne. Kavines savininkas privalo neparduoti alkoholiniu gerimu asmenims iki 18 metu. Taciau tai nereiskia, kad jis privalo neleisti ieiti asmeniui iki 18 metu i jo kavine. Vadovaujantis tokia logika, visi vaikai, ateinantys su tevais pavalgyti ledu i istaiga, kur prekiaujama alkoholiu, turi buti isvaromi uz duru lauk ir palaukti, kol ledus teveliais suvalgys . Isvada, seimininkas asilas ir
šeip galiu pasakyti kad šeimininkas tikrai yra durnas… ir neileido ne del to kad aš ar draugas nepatiktu…jis mus l.gerai pažysta nes gyvenu l.mažame miesletyje kuriame visus visi pažysta…
toki pyktį turėjau…manes neileido…o paskui bl 15-ikines tensedejo ir gere.l…
kažkokia nesamone
ir dar…ar gali policininkai atėję i tą kavinę nepilnamečiui uždėti baudą kad jis ten yra…
Nepilnameciui gauti bauda vien uz sedejima kavinej negalima, nebent jis neblaivus- bent 0,06 prom. (paklaida 0,05) Taip pat galima bausti jam alkoholio nupirkusi asmeni bei nepilnameciui pardavusi asmeni. Kitaip tariant darancius pazeidimus asmenis. O buvimas bare dar ne pazeidimas bet kuriuo paros metu.
jis turejo pilna teise taip pasielgti,jei klientas jam nepatiko tai jo privati valda
ttai dar pakankamai maloniai su jumis pasielge bet jis turi pilna tokia teise
Taip galejo nutikt nebent ejot labai velai i ta kavine! Nes zinau kad yra tokiu kur vakare ileidzia tik nuo 18 metu!
Hmz, JAV bilijardinese kaip kuriose negalima ieiti jai neturi 21 metu, nes ten jau skaitosi - baras. Ir nesvarbu ar tu nori paziureti, pavalgyti… Manau, kad tai yra teisinga. Pagal savo amziu reikia pasirinkti tam tikras vietas kuriose ileidzia visus.
JAV jei neturi 21 metų, tai net į alkoholinius skyrius parduotuvėse nelabai pateksi, ką jau kalbėt apie barus.
na tu panele pagal mane maisai klubus su kavinemis saip tai yra tam tikros vietos nepilnameciams
o jie eini kur tau negalima pilnai gali atejas pereigunas uzdeti bauda ne tau
o tave Tevelems
O gal tas sheimininkas tavo mamyte ar teveli pazysta ir ju prashymu taves neileido?