Ar esate laimingi?

Ar esate laimingi?

Pastebejau, kad atsirado persisotinusiu kalbomis apie ana gala, kai visos temos jei ne prasideda, tai bent baigiasi ten… Nekaltas Man negaila, bet ivairumo delei nusprendziau ikisti viena apyseni tekstuka, gal bus idomu pasiskaitineti. Šypsena

Aplinkybės, kaimynai ir laimės pojūtis

Yra du žmonės: vienas amžinas nevykėlis, neturintis nieko, o kitas - sėkmės vaikas, pertekęs visų įmanomų gėrybių. Kaip manote, kuris iš jų yra laimingas? Tikrai įdomu sužinoti Jūsų nuomonę. Mano nuomone - laimingas yra tas, kuris jaučiasi lamingas. Laimė priklauso ne nuo aplinkybių ar gyvenimo sąlygu, o nuo žmogaus sugebėjimo jaustis laimingam, sugebėjimo rasti, kuo džiaugtis. Iš pirmo žvilgsnio kažkoks malonus dalykas ar daiktas yra priežastis džiaugtis. Ne, tai - tik pasekmė. Tikroji priežastis - pats žmogaus sugebėjimas. Skirtingi žmones tą pačią situaciją gali matyti visiškai skirtingai ir joje jaustis visai skirtingai. Sakysit, be priežasties laimingi yra tik psichiškai neįgalieji? O kaip vadinami tie, kurie be priežasties yra nepatenkinti ir susiraukę? Mirkt Abu gali pasiteisinti turintys priežastį taip jaustis, net jei dauguma tos priežasties nesupras, nematys ar nelaikys reikšminga.

Aplinkybės, priežastys - kas tai yra? Tai paprasčiausias lyginimo rezultatas, kurio reikšmes yra priklausomos nuo to, su kuo lyginsi. Aišku, paprastai lyginama su aplinkiniais (kaimynais), ir jei mūsų rezultatas geresnis - jaučiamės pakylėti, o jei tas pats rezultatas prastesnis - jaučiamės sugniuždyti. Argi tai nepriklauso nuo požiurio? O kas bus, jei neturėsime su kuo palyginti? Tada visos aplinkybės nebetenka prasmės. Kaip tada nuspręsti, kaip jaustis: gerai, ar blogai?

Sakysit, kad jaustis laimingam net tada, kai nesiseka ir viduje susitaikyti su esama situacija (be ko neįmanoma atsisakyti neigiamu emociju) Jums reiškia asmenybės mirtį ir progreso stabdį? Nepulkim i kraštutinumus.

Kodėl dažniausiai mažiau išsivysčiusios ir skurdžios šalies atstovai yra laimingesni uz modernius darboholikus? Kuo mažiau turi, tuo lengviau pasijusti laimingu? Argi ne paradoksas? Kuo mažiau turi pats, kuo mažiau turi kaimynai, tai įsivaizduojamai laimei pasiekti reikia žymiai mažiau sąlygu. Pasiekti tam tikrų rezultatų (pvz. pavyti ir aplenkti kaimyną) galima tik norų pagalba. Tuos norus iššaukia aplinkybių vertinimas. Tad kuo daugiau aplinkybiu, tuo daugiau ir tuo didesni yra patys norai. O juos suvaldyti darosi vis sunkiau. Galutinis rezultatas: ne Jūs valdote norus, o norai valdo Jus, kas ir sukelia pastovų vidinį nepasitenkinimą esama situacija, ir kas ilgainiui pradeda atrodyti kaip progreso variklis. Tai ir yra problema. Tereikia tik išmokti (išsiugdyti sugebejimą) atsiriboti nuo savo norų, nustoti save tapatinti su jais, ir pradeti juos valdyti patiems. Tada kils mažiau neigiamų emocijų. Tada ir sugebėsite jaustis laimingi. Tada ir būsite laimingi.

Ar esate laimingi? Mirkt

as galiu drasiai pasakyti - as laimingas Laimingas

"Kai nieko neturi tai ir nereikia nieko???"-Nesutinku!!!

Klausimas įžūlus Piktas ir neužduotinas viešai Ne
Čia rašysime arba "aš laimingas,’-a be galo, nes (žr. temas "už ką aš myliu savo vyrą?", "Sėminga karjera" Gerai Gerai Gerai ) ir jei kas nuoširdžiai pasakys, kad būna žliumbimo į pagalvę naktų, tai jos niekaip nesiderins su vieša "laime".Cha cha
Apie ją, kaip ir apie meilę, aš galiu tik paslaptingai pasišypsoti. Pati sau Mirkt

Net neabejojau, kad esi drasus. GeraiGėlėCha cha

Ka padarysi… Mirkt Visiems neitiksi… Pavargęs

O as ir nesakiau, kad i si klausima butina atsakyti viesai. Šypsena Bet, kaip matai, yra drasiu zmoniu. Šypsena

Esi tikras, kad TAI - drasa? "nu ir kas?
Drovus
Juokiasi

Esi toks, koks galvoji esas. Mirkt

Ir laimingas taip pat.
bet as abejoju DEKLARACIJOMIS Liežuvis

kiekvienam savo ir pagal nusipelnytas galimybes

Jei deklaracijos sutampa su vidine busena - tai kokios problemos? Šypsena

Taip Taip

bet kaip gera atsipalaiduoti
ir nelaukti algos uz "nusipelnytas"… Girtas
( ar vaikystej nevogei bombonkiu is parduotuves? )

Gerai

Man graziau skamba "Kiekvienam - pagal poreikius, is kiekvieno - pagal galimybes!" Cha chaCha chaCha cha

Jokiu Ne
Laimingas

Ne tiek svarbu, ka darai, kiek svarbu, kaip darai. Šypsena

Na va, matai, ir susitarem. Šypsena Manau, zymiai paprasciau patiketi deklaracijom, nei jas patikrinti. Šypsena Nes net ir klydimo atveju: koks skirtumas? Mirkt

Suprato Cha cha

Galu gale, kazkas idomesnio ir verciancio pamastyti! Na aisku pries kalbant sia tema reiketu susitarti del savoku, kaip laime, nevykelis, sekme ir t. t.

Nevykelis ar sekmes vaikas?.. Manau abu gali buti laimingi savo aplinkoje. Kaip tu ir sakai viskas priklauso nuo poziurio ir laimes suvokimo. Galeciau netgi tarp ju deti lygybe - kiekvienas laimingas savaip!

Mokejimas dziaugtis daiktais, tai savotiskas menas. Saziningai pasakius net nezinau ar tai jau zmogus atsinesa gimdamas ar igaunama ar paveldi?..
"Sakysit, be priežasties laimingi yra tik psichiškai neįgalieji?" - megstu sakyti, jog tik beprociai nuolatos sypsosi ir yra laimingi.
"O kaip vadinami tie, kurie be priežasties yra nepatenkinti ir susiraukę?" - ats.: SIELOS UBAGAIS.

"Aplinkybės, priežastys - kas tai yra? Tai paprasčiausias lyginimo rezultatas, kurio reikšmes yra priklausomos nuo to, su kuo lyginsi. Aišku, paprastai lyginama su aplinkiniais (kaimynais), ir jei mūsų rezultatas geresnis - jaučiamės pakylėti, o jei tas pats rezultatas prastesnis - jaučiamės sugniuždyti. Argi tai nepriklauso nuo požiurio? O kas bus, jei neturėsime su kuo palyginti? Tada visos aplinkybės nebetenka prasmės. Kaip tada nuspręsti, kaip jaustis: gerai, ar blogai?"
Kartais negalima lyginti nesulyginamu dalyku. Vienas gali daugiau, kitas maziau tiek materealiai, tiek fiziskai. Kiekvieno zmogaus galimybes turi buti vertinamos tik pagal ji pati ir jo galimybes. Jauciuosi gerai, jei padarau geriau nei tikejausi pati is saves. Nusiviliu, jei suvokiu, kad galejau geriau. (Nusivyliau gal cia truputi per stiprus zodis, geriau gal butu esu nelabai savimi patenkinta).

Susitaikymas su padetimi, liudesiu - didelis zingsnis link saves - pripazinimas seves, esamos padeties. Tada (suvokdama save) asmenybe gali "Pakilti gyvenimui".

"Tereikia tik išmokti (išsiugdyti sugebejimą) atsiriboti nuo savo norų, nustoti save tapatinti su jais, ir pradeti juos valdyti patiems. Tada kils mažiau neigiamų emocijų. Tada ir sugebėsite jaustis laimingi. Tada ir būsite laimingi". Gerai

Ar esate laimingi? Ar esu?.. Nekaltas