Nors tema apie jodinejima, nedejau jos i Sporto ar gyvunu myletoju kluba tikslingai, kadangi as pati nesu kokia nors baisi sportininke, o norejau tiesiog pasmalsauti, ar kas nors is Seimos moka jodineti ir uzsiima/uzsiimdavo siuo sportu?
Sestadieni mokiausi risciuoti, tai dabar ir koju raumenis skauda, ir uzpakalis nudauzytas, net sedet sunku, o kita sestadieni - vel pamoka. Gal kas nors patyret toki malonuma? Tikiuosi, ne visada taip skaudes?
na jo… kai buvau Lietuvoj, tai pries isvaziuojant (dar tuo metu nezinojau, kad isvaziuosiu greit) visu klausinedavau kur Vilniuj yra zirgynas. Norejau pasimokyt jodinet taciau taip ir neteko
Pastaruoju metu didele dali mano minciu uzima zirgai, tai tikrai zinau, kur kokie zirgynai, ne viename jodinejau, bet buvau tokia pusiau savamoksle: mazdaug parode, kaip su zirgu elgtis - ir viskas, pati bandziau zingsniuoti sau ramiai, ratais, veliau ir po miska. Bet ristele… nepavykdavo. Tai sestadieni padirbejau pirma karta su trenere Oi, kaip fainai buvo risciuot… Tik va dabar skauda gera vieta…
Aš kelis metus jodinėjau, kol mokiausi mokykloje. Visko iš pradžių būdavo ir nuo žirgo esu kelis kartus nuskridusi, nes pas mus pradedantiesiems balnų neduodavo. Bet to jausmo, kai šuoliais leki, neužmirši niekada. Svajoju vėl atsisėsti ant žirgo, bet nebežinau ar bemokėčiau joti.
Labai mieli prisiminimai to gyvenimo laikotarpio,kai lankoje ganesi arkliai,kai zovada, isikibus i karcius, lekdavau laukais…Nebeliko vienkiemio,arkliu, tik grazus vaizdiniai is tu laiku,ziurint is penkto auksto i toli…
Butinai isduosiu paslapti.
Vilniuj bent jau as tai zinau kokius 4 zirgynus:
Belmonto - policijos zirgai (ten nebuvau)
Prosperas - gali pasiskaityti http://www.horse.lt (ten nebuvau, jis brangiausias ir tipo labai krutas)
Vilniaus zirgynas/Zemosios Rieses zirgynas - jis yra Mazojoje Rieseje.
Antaviliu Shilas - tai tas, i kuri vaikstau.
Kainos tokios. Jei moki tik uz zirga, tai tau tik mazdau parodo, kaip tvarkytis su zirgu ir toliau jodineji sau viena. 25 min - 15 Lt, 45 min - 25 Lt. Pirmam kartui uztenka 25 min, ir tai net per daug man buvo, nes po to koju raumenis skaudejo 3 dienas. O jeigu dar moki treneriui uz pamoka, tai uz 25 min - papildomai 10 Lt, o uz 45 min - papildomai 15 Lt.
Zodziu, susumavus - ilgiausia pamoka su viskauo - 40 Lt.
Brangu, bet man tai pvz. daznai neiseina su trenere dirbti, nes po darbo jau nebespeju i zirgyna, taigi lieka tik sestadieniai. Todel per menesi nesigautu labai didele suma.
Mokiausi jodinėt, bet ne Lietuvoj. Oj mėlynės kokios gražios buvo tarp kojų
O truputį pramokusiems siūlyčiau Palangos žirgyną. Ten už 40 Lt gauni žirgą 1 val. ir palydovą su kitu žirgu. Joji per miškelį, kopas, ir paskui pajūriu. Neįsivaizduoju kas gali būti geriau
Tau arciausiai yra Kauno Marveles zirgynas - ‘Marva’ vadinasi.
As siaip buvusi kauniete, tai ten man irgi teko pasedeti ant zirgo kelis sykius. 45 min berods pigiausiai ten kainuoja - ar ne 25 Lt?
Jei turetum masina - galetu per pusvalandi nuo Jonavos iki Marvos nulekti.
O gal turi kas paveztu savaitgaliais? Tik pries tai ten reikia pasiskambinti, nes be treneres arklininkai zirgu neduoda - maza kas gali atsitikti, kai tokia pasijodinetojai saviveikla uzsiima be prieziuros