Si antradieni,puciau Vilnius Panevezys greitkeliu ir mentai pasove.72km/h virsyjau.
Zodziu esu nedirmantis sudentas,pirma karta nusizenges.
Zinau,kad bauda nuo 1000 iki 1500lt ir 8 balai,bet kiek kalbejau su zmonemis,tai man aiskina jog gali padaryti nemaza nuolaida.tai kaip is tikruju?Aciu
Na ir sapaliojat.Gal kas kanors svaraus galit parasyti?Esu girdejas,jog pirma karta gali sumazinti bauda arba tik ispeti.Ar tai imanoma?Gal kas esate buve panasioje situacijoje?
na mano pirmas prasizengimas irgi buvo uz greiti 28km/h jokiu kalbu apie nuolaidas ir tik ispejima komisijoje net nebuvo
visa ka ash sugebejau susitarti tai minimali bauda ir minimalus balu skaicius, nes nuoshirdziai gailejausi
o shiaip uzuojauta
Uzuojauta nepades,bet vistiek dekui.Seip del minimalios man net nereiktu zemintis,mat net sustabde mentai sake,jog jei niekuomet nesi sustabdytas(uz pazeidimus),tai max gali skitri minimale bauda.
na taip jau ir ish karto minimalia ir gausi, sedejau prie to staliuko geras 15min. kol susishnekejau, nes tai buvo pirmas prasizengimas ish vis, ir sutikau kad prasizengiau, o mentas naglu veidu sako imam baudos vidurki
Jai bauda nuo 1000 iki 1500 tai,jai nepatksi tai drasiai gali duot ne minimuma.(matai niekur nera oficialiai parasyta,kad privalo duot minimuma).
Taip,kad elkis gerai kai tavo bauda svarstys
Man pirmas buvo 82 km/h. ir gavau sau graziai savo 4 balus ir minimalia bauda. Bet kai kalba eina apie 72virsytus, apie ispejima tai svajonese, nebent baudos minimuma duos (ir tai daug gaunasi ).
Atsiprasau, o Jus neesate vaziaves 140km/h pvz. autostrada ar uzmiestyje kad jau cia toks atronominis greitis atrodo? jei rasytu mieste lekiau 240km/h…o 140km/h tai daug kas lekia. tik reikia jausti atsakomybe, pvz mieste vaziuoju 75km/h ir galvoju - dabar uz 100lt vaziuoju, o kaip pasakoja temos herojus, pasirodo jei 140 leki kai turetum 70 km/h - tai kainuoja keturenkle sumele. zodziu viskas turi savo kaina.
esu vaziaves 140km/h, bet ne tada, kai 2 metu stazo neturejau, ir ten, kur leidziama 130km/h. beje, ne viskas susiveda i pinigus: negalvok, kad jei gali susimoket didele bauda, tai gali ir lakstyt. atsakomybes tai jokiu budu nesumazina. be to, ereliu pavadinau todel, kad neturedamas stazo jauciasi gerai vairuojantis ir galintis lekti ir (galbut) kelti kitiems pavoju.
Nu jo jei zmogus varydamas autostrada kur ir taip 130 km/h uzmeta dar 72 virsaus - viso virs 200 Km/h. tai 1000 lt. dar visai normali bauda, netgi gal maza ivertinant keliama pavoju sau ir aplinkiniams ir ner ka cia sapalioti apie ispejima Aisku gal pavojus ne toks didelis kaip 40 km/h ruoze lekti 110 km/h, bet vis tiek. Aisku jei tik bandek maksimalu greiti tackos, tai jau cia kaip sakant nepasiseke labai
O jei kiekvienam "naujokui" uz pirma nusizengima skirtu tik ispejima, tai visi naujai iskepti vairuotojai skraidytu "dugnais"
Kalbi kaip bobute issokusi i gatve degant raudonam(pesciuju atzvilgiu) ir grumodama lazda,vos spejusiam pries ja sustoti vairuotojui,apsauki jog nera tvarkos ir niekas negerbia vyresniu.
Sutinku,jog vaziuodamas supuvusiu maskviciumi 140km/h keli pavoju tiek sau tiek kitiek.Taciau vairuodamas techniskai tvarkinga auto,pasiekes didesni greiti(iki tam tikros ribos),kuo puikiausei gali ji valdyti.
Nuo kada greitkeli 142 yra toks jau didelis greitis?Juk paskaiciuokim.Jei butu stazas,virsyta butu tik 12km/h.O mastyti,jog nustatytas laikotarpis (2m)yra butent tas,kuriam pasibaigus jau moki puikei vairuoti,yra naivu.Beto,daug didesne gresme kelia senukai greitkeliuose,kai vaziuodami 80km/h sugalvoja aplenkti kita panasu kuris vaziuoja 75km/h.
Beto,buvo tikrai rimta priezasti skubeti(kuri ir buvo nurodyta pasiaiskinime(tik vietos pritruko)).
Man visai neseniai taip buvo, pasove 54km virsijant israse 1000Lt ir 8 balus. galutinis rezultatas 100Lt baudos ir 8balai.
Zodziu kai atgausi teises ir nuosprendi mentu po keliu dienu nuvaryk i administracini teisma su prasymu sumazinti bauda surasyk daug aplinkybiu kodel virsijai rasyk kad atsiprasai nuosirdziai gailiesi ir pasizadi taip daugiau nedaryt, padaryk 2 prasymo kopijas dar pridek koki dokumenta kad tu studentas, parasyk akd niekur nedirbi kad issilaikai tik nuo stependijos arba kad isvis tevai islaiko (kai veliau teiseja klaus sakyk kad abu minimumus gauna) dar gali kokio destytojo charakteristika pridet jei ji gera ir visa sita slamsta nunesk i teisma paduok gauk stampa kad padavei ir po kokio menesio graziai ir tvarkingai apsirenges liudnu nusiminusiu veideliu eik i teisma asimesk kad labai galiesi kad cia netycia pasakyk akd tikrai nuosirdziai gailesi ir bent per puse turetu bauda numust.
jei pakliusi pas gera teiseja tai isvis iki nulio gali numust jei pas kekšė koki tai iki 700 kokiu. Beja kai mane pasove buvo turejau 2men staza, jei pas tave jau netoli 2metu tai gal visai nuims ta bauda gal ir balus sumazins.
Jei pasidomėti statistika, daugiausiai avariju padaro turintys 1-3 metų stažą. Panašu, tada atsiranda nepagrįstas pasitikėjimas savimi.
Kitas vairuoja kasdien 10 metų ir tik tada ima suvokti, kad dar prieš 5 nebuvo tobulas vairuotojas- šitai man sakė daugelis pažįstamų
Ot jau tas jaunimas, prisidaro visokiu sh… negalvodamas, o kai ikliuna tada verkia mol babkiu neturiu, studentas. Jei babkiu neturi nefik vazhinet tokiais greichiais (ar norejai pasirodyt koks krutas esi priesh merga ??), vazhiuoji 90 ir laimingas buk. Tikiuos kad tave nubaus taip kad net aktelsi ir uzhmirshi kaip spaudzhiamas akseleratorius …
niekas nesako, kad tie 142km/h greitkelyje yra jau toks nerealus greitis. snekama apie tave, kuris NET neturedamas 2m stazo virsija greiti. ir ne siaip sau, o dvigubai!!! taip pat niekas nesako, kad tas, kuris turi 2m staza, jau yra patyres vairuotojas ir gali lakstyti. labiau norima pabrezti, kad tu, NET neturedamas 2m stazo, jau jautiesi patyres vairuotojas, galintis palakstyti. kuo maziau tokiu keliuose, tuo saugiau
p.s. mano stazas truputi didesnis nei tavo. zinau, kaip vairavau turedamas tavo staza, ir zinau, kaip vairuoju dabar. ir sneku is patirties