Apie gimdyma ir medicina 2

Apie gimdyma ir medicina 2

Siek tiek ispudziu apie medicina ir siaip.

Apie “komercine medicina” Taigi, prireike man dar karta medicinos pagalbos, likus 2 savaitem iki gimdymo. Pasirodo valstybine privati akuserija klestete klesti, jau visa sistema idiegta. Pvz. ligonines priimamajam pasisakiau, pas kokia daktare noreciau gydytis, tada personalas ramiai pasiule uzrasyti bet kokia diagnoze (jie mane, kad atvykau kaip i viesbuti, kad nereiktu grustis skubiai is kito miesto). Netikejo, kad man is tiesu reikia pagalbos, nors atvykau su tikru siuntimu. Šypsena Šypsena O ligonines salygos “komerciniams klientams” tikrai geresnes.

Apie skausmus. O cia - moterims, kurios gimdys pirma syki. Visa sirdim siulau rinktis nuskausminima. Del medicininiu priezasciu man neskyre jokiu nuskausminamuju, net "linksminanciuju duju" (atveze aparata ir isveze). Ramiai sutikau, maniau, kad skausma nesunkiai istveriu, be to, procesas turejo buti greitas. Bet, pasirodo, tikrai labai skauda . Skausmus teko kesti apie 3 valandas, is ju apie 1,5 val. buvau gan arti samones netekimo. Dziaugiuosi, kad salia buvo tik medikai. Is sono vaizdas kraupokas: artimiesiems turetu buti sunku saltakraujiskai stebeti besikankinancia gimdyve.

Siam vakarui tiek.
Labas

pasikalusai ir vis labiau pradedi manyti kad gal is wis geriau negimdyti :]

nu ir nesirgti… V

Zuvele, na, Tau pasiseke, mieloji… 3 valandos nera daug, tai net labai mazhai. O kad tikrai labai skauda - tas zhinoma ish senu senu laiku. Bet…begs laikas ir noresis vel pereiti per ta pati, kad patirti ta neapsakoma dzhiaugsma - laikyti ant ranku savo kudyki. Šypsena

Del kokiu medicininiu priezasciu tau neskyre nejautros ??? Butu idomu suzinoti siaip, nes matyt buvai viena is unikalesniu gimdyviu. Siaip Lietuvoje daznai tenka matyti "drasiu" gimdyviu, pasiryzusiu gimdyti tipo "naturaliai" (be jokiu nuskausminamu). Daznai tokios "naturaliai" gimdancios dar tik prasidejus saremiams nezmonisku balsu saukdamos ir besikeikdamos pradeda reikalauti nuskausminamuju. Taip kad, siulyciau busimosioms mamytems prisiminti, kad dabar XXI amzius ir nereikia vaidinti "mat gerojinia". Yra daugybe visokiausiu nuskausminimo budu, kuriu deka gimdymas gali buti isvis beskausmis. Pvz prasidejus gimdymui i stubura suleisti nuskausminamieji numalsina bet koki skausma zemiau bambos. Net Cezario pjuvi daro naudodami tokio tipo nuskausminima, o motina isvis tuo metu guli ir snekuciuojasi su salia esanciu vyru lyg niekur nieko nevyktu. Pasidomekit pagaliau.

Velniuks, nejautra ne visada galima naudoti. Jei gimdos veikla silpna, jos tikrai netaikys.

velniuks - domimes domimes…
as aisku suprantu, kad vyru balsas tokioj diskusijoj - kaip suns lojimas… Cha cha
tik tiek kad esu sutikes pakankamai daug moteru, kurios tikrai zino - teoriskai - ir kas yra nejautra, ir ka jinai padaro, ir kaip ji gali apsunkinti gimdyma… ir kaip tada visas procesas atitenka gydytojams i rankas, nes moteris guli sau… nejautri… Apakęs
zodziu, yra naturalaus gimdymo salininkiu, su jomis prisibendraves, kaip matai net ir vyras tampa tokio kelio apologetu… Cha cha
bet gal nesiplesiu. moteru reikalas. Kietas tiesiog norejosi sureaguoti i velniuks Gėlės kategoriska pasisakyma. Labas

Žinocie, vyrai ir moterys, koks BUS gimdymas, sužinosi tik, kai pagimdysi.Aš nekaltas Sakau iš patirties. Nenorėjau būt jokia “mat gerojinia”, buvau apsitarusi su gydytoju dėl epidūrinės, bet … nespėjo “nujautrint”Cha cha Pagimdžiau per 2,5 val. Taip, kad nesistengdama tapau, kaip rašė berods velniuks, didvyreCha cha Tik dėl vieno natūralistų propaguojamo gimdymo būdo esu kategoriškai “prieš”, tai gimdymas namuose… Nebesam mes moterys šiais laikais tokios stipriosNustebęs, kaip mūsų bobutės, kurios pagmdžiusios eidavo daržų ravėt…, tai kam rizikuot savo vaikučio ir savo gyvybe ir sveikata vien dėl idėjos, kad gimdymas - ne liga, kai daugumai šiuolaikinių sėdimadarbių-nesportuojančių-ligųmaišelių tai daug sunkesnis išbandymas, nei buvo prieš 100 metų ar tuo labiau akmens amžiuje…

Apie skausmus Tikrai labai skauda. Ir isvargina gimdymas. Bet man nebuvo kilusi mintis apie nuskausminima. zuvele brangioji, Gėlės tau mazytes sulaukus, tik nereikia gasdinti besiruosianciu gimdyti, juolab kad kiekvienai Moterys skirtingai sekasi, kiekviena skirtingai nusiteikia tai procedurai. Viena gimdo tris paras is skausmo laipiodama sienomis, kita pirmagimio susilaukia per pusvalandi (buna ir taip) o sekantis vaikas isvis paskuba, tik spek isijaust i gimdyma Šypsena
Nezadu atkalbineti nuo vietines anestezijos ar kaip ten ji, bet siulyciau pagalvoti.

Idomu, gal vertetu palyginti savo mamos ir savo pacios gimdyma, gal kokia nora sasaja (kaip sekesi vienai ir kitai) padetu kitoms Moterys apsispresti?

Maniske gimde be nuskausminimo. Saremiai truko kelias valandas, gimdymas gan greitai. Buvo plysimu, bet mergiote nekart nesuriko. Praejus kiek laiko, kai pojuciai susigulejo, pasake, kad skaudejo, bet kentet buvo galima Šypsena Manau, kad viskas priklauso nuo nusiteikimo, nes as sugebu igauti alergines reakcijas (oda beria, rausta) nuo svirkstu, laseliniu, nors realiai tiems vaistams alergiskas nesu, tiesiog labai nemegstu badymo, apart i vena Šypsena

Zuvele Gėlės, praeis pusė metų, metai… Žiūrėdama į savo džiaugsmelį, sakysi - to skausmo kaip nebuvę Gerai

Zinot ,as gimdziau du vaikus ir viena su nejautra kita be jos.nejautra man isiule pati gydytoja,nes vandenys buvo nubege,o kaklelis nesidare.Aiskino,kad tai pades,nes net lasinami specialus vaistai man nepadejo.Is pirmo karto nevisai pataike idurt kur reikia ir gavosi"Mozaikine"kazkokia nejautra.Vietom jauciau vietom -ne.Dar karta dure tada jau buvo gerai.Pailsejau mazumele,po skausmu.O kai atejo laikas gimdyt,nebeleido vaistu i stubura ir vel viska jauciau,kad galeciau stumti vaika.Antra karta pasikankinau 5 valandas ir pasigimdziau pati,be nuskausminimu.Istvert galima ta skausma.Tuo labiau ,kad jis baigiasi su lig vaikelio gimimu.Tai kas ,kad sienom lipt noris,bet kai pagalvoji del ko skauda,tai ir iskentet gali.Bet manau,kad pati moteris gali pasirink kaip jai gimdyt.ir nematau cia jokio didvyriskumo gimdyt be nejautros ar su ja.Svarbu ,kad tik viskas sekmingai ir sklandziai eitusi.

aš gimdžiau su epidūrine nejautra ir jei kada teks dar kartą, vėl norėčiau taip pat Taip. Taip kaip kažkas pasisakė, kad tada “nieko nejauti”, tai man skamba, kaip iš fantastikos srities Apakęs bo skaudėjo baisiai ir net bijau pagalvot, kaip butu be nuskausminimo Aš nekaltas
ir priklauso ne nuo nusiteikimo, o nuo kūno sudėjimo, sveikatos ir pan… tikrai labai individualus dalykas Taip čia kitų pasiklausius, kaži, ar sau ką nors galėsi pritaikyt Aš nekaltas vienoms tai kaip “bakst ir viskas” Cha cha, o kitos ir alpsta ir kliedi Taip

Dėl nusiteikimo prieštarauju. Manau, kad tai labai daug lemia. Būk kaip nori sudėta, liuksusinės sveikatos, bet jei panikuosi iš baimės, bus labai sunku… Manau, mano gimdymas buvo “lengvas” iš dalies ir dėl nusiteikimo, kad kadangi esu sveika, turiu platų dubenį, labai noriu mažiuko, vyras padės ir pan., todėl jokių problemų nekils. O juk taip ir buvo.
Beje, dar skaičiau kokį tais straipsnį apie gimdymus, kur buvo paminėtas toks Apakęs dalykas, kad moterys, kurios iš anksto nusprendžia palikti vaikiukus gimdymo namuose, dažniausiai gimdo labai lengvai. Čia psichologinis momentas: joms gimdymas, tai būdas nusikratyti nepageidaujamo nėštumoNustebęs, tokios mąsto, kad pagimdys, atiduos vaiką ir no problemsPiktasNustebęs

tai va, nezinancius apsviesiu. Trumpas gimdymas daug labiau isvargina moters organizma ir dazniausiai buna skausmingesnis, nes organizmas neturi laiko atsigauti po saramiu, oir jie patys buna labai dazni ir stiprus. Pvz mano gimdymas truko isviso 3 vlandas ir nuskausminimo jokio negalejo daryti del paprastos priezasties - laiko stygiaus. Epidiurine nejautra yra daroma, kai jau yra tam tikras kaklelio atsidarymo laipsnis ir jinai pradeda tada po truputi veikti. Mano atveju jinai butu suveikusi jau po gimdymo ( viena valanda teko laukti greitosios, kuri nemane, kad pirmasis gimdymas gali buti toks neilgas, o po to jau beveik juokas eme is persigandusios gydytojos veido.
Dar vienas greito gimdymo minusas - daug didesne plysimu tikimybe ir jie buna gilesni, nes velgi organizmas neturi laiko prisitaikyti prie vykstanciu permainu.
Vadinasi gamta nebe reikalo nustate, kad pirmas gimdymas normaliai vyksta 8-14 valandu.

[quote]afera rašė:
Dėl nusiteikimo prieštarauju. Manau, kad tai labai daug lemia. Būk kaip nori sudėta, liuksusinės sveikatos, bet jei panikuosi iš baimės, bus labai sunku…
[/quote]

čia su tavim sutinku Taip o taip pasakiau turėdama omeny štai šiuos velniuks žodžius:

Siaip Lietuvoje daznai tenka matyti "drasiu" gimdyviu, pasiryzusiu gimdyti tipo "naturaliai" (be jokiu nuskausminamu). Daznai tokios "naturaliai" gimdancios dar tik prasidejus saremiams nezmonisku balsu saukdamos ir besikeikdamos pradeda reikalauti nuskausminamuju.

Turiu dar viena toki pastebejima.Pirma karta gimdziau pas moteri gydytoja ir dar susitarus is anksto.Bet ji man gimdymo metu visai nebepatiko ir net kilo klausimas ar isviso jai verta moket.O antrakarta pas vyra-gydytoja.Ir nesusitarus.Nors skaudejo tiek pat,bet jis buvo zymiai malonesnis ir supratingesnis.Ir nuo manes beveik nesitrauke.Buvo toks jausmas,lyg as buciau su juo susitarus is anksto.Ta pacia patirti turejo mano mama.Broli gimde prie moters,kur akusere ant jos ir sauke ir reke.O mane prie vyro.Ji ta pati sake,buvo jis daug demesingesnis gimdyvei.Taip

[quote] Del kokiu medicininiu priezasciu tau neskyre nejautros ??? Butu idomu suzinoti siaip, nes matyt buvai viena is unikalesniu gimdyviu.
[/quote]

Gimdyma skatino 39 sav. del preeklampsijos. (Idomu, kad guldydami kaip tik del tos preeklampsijos siule nuskausminima.) Iki gimdymo jau buvo atsidarymas 6 cm be ypatingu skausmu (nezinau, kada atsidare). Taigi, nejautra galejo nebespeti suveikti. Tolesni atsidaryma ir II perioda skatino oksitocinu, o tas bjaurybe neveike, nors pasiusk - kas 10 min didino doze ir vistiek saremiai buvo nepakankamai ilgi. II periodas truko 2 valandas, nes mazyle pasisuko kazkaip ir ne uz ka nenorejo i pasauli. Todel net ir silpni nuskausminamieji galejo veikla dar labiau nusilpninti.
Idomu, kad kai siuvo epiziotomini pjuvi, tai suvare rods 4 dozes nuskausminamuju, o tie pradejo veikti po valandos. Lyg tu skausmu butu mazai. Jauciau, kaip siuva gyva mesa, fuuuuuuuu.

Labas

Gluosnė rašė:
Velniuks, nejautra ne visada galima naudoti. Jei gimdos veikla silpna, jos tikrai netaikys.

[/quote]

Na, bent jau man kai suleido epidurini - tai ta veikla ir sustojo… O kadangi jau senokai vandenys buvo nubege - tai reikejo skubinti… Nu ir atkentejau po to… Leido skatinamuosius - po laseline abiejose rankose kabojo - jokiu nuskausminimu - dar kazkokie neteisingi saremiai pasidare… Ne saremiai, o beprotiskas istisinis skausmas… Ir samone ne visada vietoje buvo (is kitos puses - gal ir gerai - vertinau viska tarpais nerealiai)… Uztat, kai kazkur isgirdau, kaf po 9 valandu sito kosmaro mane visdelto operuos, nes atsidarymas 7 cm, o laukti negalima, tai ta nuskausminamuju doze pries operacija buvo kaip eliksyras… O po to svarbu buvo tik mazyleŠypsena Kazkodel kaip as pati jauciuosi tada buvo visai neidomuŠypsenaSavo komplikacijas ir skausma greitai pamirsau. Is kai po metu pasakiau, kad ruosiauosi antra, kad sesei liudna augti nebutu - tai kai kas, kas zinojo apie pirma “pasisekima” - pirstu palei smilkini pasukiojo… Na, vistiek nepaklausiau - ir viskas labai gerai isejo! Va, ir negalima cia jokiu stereotipu ar nuotaiku priklausomybes teoriju taikyti… Abu kartus buvau vienodai teigiamai nusiteikusi buti mamaŠypsena

Nusiteikimas - 50% sekmes. Nors esu smulki, siauru klubu, o lialia gime 4kg, tachiau negaliu pasakyti, kad buvo taip jau baisiai sunku. Gimdymas - 14 val. be nuskausminamuju, su skatinamaisiais, su "nuluzhimais" ish nuovargio nuovargio tarp saremiu, O skaumsmas…tai tas pats, kaip per skausmingas menstruacijas, tik trunka kelis kart ilgiau. Svarbiausia zhinoti, kad gimdymas - tai darbas, kuri privalai padaryti, nesiblashkyti, nerekauti bergzdzhiai, o klausyti gydytoju nurodymu ir dirbti.