Antras vaikas

Antras vaikas

Antrindama HerrOberst temai apie vaiku metu skirtumus noreciau aptarti panasia problema.
Situacija tokia: vaikui 5 metai, uz 1.5 metu eis i pirma klase. Zinoma, norisi brolio ar seses Šypsena
Kada geriau butu “uzsakyt” ta broli/sese, kad vaikas butu kuo maziau traumuojamas (mokykla, nauji ispudziai ir t.t) - ar pries jam einant i mokykla, ar pirmos klases metu? Nekaltas
Gal kas sprende panasia problema?
Gėlė

Tokia mintis siandien atejo i galva, kad vaiku problemos atsiradus naujam seimos nariui proporcingos metu skirtumui tarp vyresniojo ir jaunylio.

Tarp manes ir seses - 7 metai. Mama ja padovanojo man einant i pirma klase. Su manim turejo bedu ilgai ir nuobodziai. Santykiai dabar normalus, bet nera artimi.

Tarp mano vaiku - 2 metai. Is pradziu vyresnioji kentejo konkurenta, koki pusmeti liudejo. Po to nuotaika pagerejo, o dabar, kai jaunyiui du metai, tai prasidejo Apkabinimas Apkabinimas Tūsas, aisku, pasipesa irgi nuo sirdies.

O siaip, tai skirtumas yra mizeris, nes yra tiek kintamuju, kad ju neimanoma ivertinti.

Apkabinimas

tarp mano berniūkščių 4.5 metų skirtumas. Labai norėjo brolio Šypsena Dabar pešasi, bet vistiek dviems geriau, nei vienam. Kita pažįstama specialiai gimdė antrą vaiką tik tada, kai pirmoji dukra pradėjo eiti į mokyklą - jai atrodė geriau, nes galėjo ramiai auginti mažąją ir tuo pačiu metu padėjo pirmokėlei. Bet man 7 metai - jau per didelis metų skirtumas tarp vaikų Nekaltas Tėvams gal ir geraiu, bet ar vaikams - tai nežinau Nekaltas

Širli, tarp manes ir seses irgi 7 metai. Irgi santykiai silti, bet ne artimi. Nekaltas
NU bet cia jau nieko nepakeisi - zinau, kad buvo galima ta metu skirtuma mazint, bet vis … tai tas, tai anas… Bet dabar mastau, kad niekada nebus laikas tinkamas. Todel reikia viska apgalvot, kad vaikui but kuo geriau.

va sito ir as noreciau.
O kad ner gerai … Nekaltas zinau, bet jau per velu Šypsena

Jei nori, kad vaikui butu geriau, tada gimdyk, kai jam bus 20 metu.
Nesugalvosi. Man buvo skaudu matyti nesisypsanti savo vaika. Bet nieko negalejau padaryti. Tikiuosi, kad tas liudesys jai nepaliks giliu pedsaku.

Man atrodo, kad kuo greiciau, tuo geriau, nes kuo mazesnis buna metu skirtumas, tuo vaikams smagiau kartu. Tarp manes ir sesers 4 metai, pats tas, gal net kiek ir per daug. Puikiai pamenu, kaip gime sese, tikrai neisgyvenau jokiu stresu, o labai dziausgiausi ir laukiau, kada ji greiciau uzaugs. O va su mano pusbroliais kitaip buvo, tarp ju tik 2 metai skirtumas, tai vyresnis labai irzlus buvo, kai gime brolis ir labai demesio reikalavo. Pamaniau, kai jau “pirksiu” vaikelius, tai su kokiu 3-4 metu skirtumu. Labas

Sirli, neironizuok Šypsena Sakau, kad nesigavo anksciau, nu ka dabar man - skandintis? Šypsena
Vaikis labai nori broliuko ar sesutes, zinau, dar pats nezino ka tai reiskia. Bet va klausimas kame - ar pries mokykla, ar jos metu?

As neironizuoju. Tiesiog man ta tema irgi idomi ir aktuali. Pati buvau vyresnioji, ir vyresniajai padovanojau broli. Trumpas laiko tarpas yra negerai mamai fiziologiskai.

Be to, gal su berniukais paprasciau?

As antraja pasigimdziau, kai didzioji pirmoje klaseje prasimoke 5 menesius.Jokios traumos ar siaip ko nebuvo.Na, del skirtumo - tai pykstasi jos bet ir viena be kitos negali.Be to mazoji tobuleja valandom,nes viska kopijuoja nuo didziosios.Jau visa pirmos klases kursa mazoji isejo per pirmus du mokslo menesius,nors i mokykla isleidome seseriu Šypsena
Net ir su mazu metu skirtumu vaikai pykstasi.Va drauges vaikai pametinukai, tai abu tokie skirtingi ir velniskai nesugyvena .

oops, tai ką čia begalvosi daug? Imk ir daryk, kol gausis, kol ką - jau ir į mokyklėlę, o tu - su mažiuku Šypsena

Nezinau kiek su berniukais paprasciau, manau nuo vaiko priklauso, kiek jis prisirises prie mamos ir kiek paskui jam uzkraunama atsakomybes ir pareigu, susijusiu su naujagymiu.
Kol kas noras yra didelis, pakalbam, ko reiks maziukui, koks jis bus. Bet pradinis supratsimas toks - gims leliukas ir bus jam is karto zaidimu draugas Šypsena

del trumpo laiko tarpo, taip, sutinku. Pamenu isleidziant is ligonines gydytoja sake: “laukiam ne anksciau kaip po 3 metu” Šypsena

panasiai ir mastau Mirkt

kazi kaip neteko labai planingai uzsakinet.
nemanau, kad tai kazikokia problema.

koks klausimas?

o kodėl su berniukais paprasčiau? Nekaltas Jie juk irgi turi pavydo jausmą. Tik jį galima pažaboti. Aš, kai pradėjau lauktis antrojo, vyresnėliui, kuriam buvo ~4 metai, vis pasakodavau, kokie tie lėliukai būna, kokie maži ir sipni, nieko nemoka daryti, tik valgo, verkia ir miega. Jam buvo labai įdomu ir jis labai jo laukė, o kai gimė brolis - labai mylėjo, padėdavo maudyti, vis ant kelių norėdavao palaikyti, rodydavo žaisliukus. Dabar, kai vienam jau 9, kitam 4 su puse, pasipeša kaip ir visi vaikai, bet jie vistiek - draugai Šypsena

man atrodo kad tiem vaikam visai vistiek kada ir kiek tu broliuku ar sesuciu bus svarbu kad jiems nieko netruktu (nei demesio nei meiles nei finnansiniu dalyku)

Zinoma, tai ne BIG problema, betgi galima padiskutuot Mirkt

Del uzsakinejimo - cia ne preke, kad tikslu laika suplanuot. Taciau kartais gyvenimas privercia pamastyt ir apie tai.

Nors neturejau nei brolio nei sesers manau, kad geriausias yra 2-4 metu skirtumas tarp vaikuciu amziaus. Tuomet jie auga kartu, jiems turetu buti daug lengviau bendrauti.
O 7 metu skirtumas per didelis. Prisimenu viena savo drauge. Tapr jos ir jos sesrs 7 metu skirtumas. Kadangi iki tol kol atsirado sesute ji buvo labai lepinama jai buvo sokas kai atsirado jaunele. Iki siol ji tos psichologines traumos nesugebejo iveikti jos labai prastai sutaria.