Antidemokratiniai Judejimai Lietuvoje

Antidemokratiniai Judejimai Lietuvoje

Prezidenta aktyviausiai atsistatydinti vercia Naujoji Sajunga,Lietuvos Konservatoriai(Tevynes sajunga),LiberalCentristai,Darbo partija ir zinoma 50 intelektualu.
Taigi trumpam isivaizduokime,kad Ju svajone ir didziausias noras issipildo.Paksas atastydintas.
Kas pasikeicia Lietuvoje?
Visu pirma butu iteisintas ziniasklaidos valdomas demokratijos principas.Ziniasklaida apdergia zmogu,auplinkiniu akyse smunka jo moralinis autoritetas,zmogus atistatydina.Taip, zinoma teismas istirs,isteisins,laikrascio redaktorius asmeniskai atsiprasys,zmogus savo pareigu neatgaus.Sitaip atrodytu kadru valdymo mechanizmas ateityje,Prezidento nuvertimas,nesulaukus teisminiu isvadu, taptu puikiu pavyzdziu.
VSD,seimo komisija akivaizdziai pazeide istatymus,isviesindama LR prezidento pokalbiu turinu.Informacija pateiktia per ziniu laidas ivairiose televizijose.LR Generakinis prokuroras teigia,kad tai istatymo pazeidimas.LR Vyriausias teisejas teigia,kad tai istatymo pazeidimas.Sekancia diena paviesinamas dar vienas prezidento telefoninio pokalbio turinys.
Nuvertus prezidenta,VSD nereiktu pasiaiskinti uz siuos grubius istatymu pazeidimu,manau VSD toliau sekmingai pletotu savo informacijos rimkimo tinkla ir i arsenala itrauktu dar daugiau istatymus pazeidzianciu priemoniu.Nereikia mineti istorijos pavyzdziu kokia tampa valstybe,kai saugumui istatymas nebegalioja.
Sukurta seimo komisja tirianti "ar teisėtai klausytasi Prezidentūros atstovų pokalbių".Kaip atsargiai suformuluotas komisijos tikslas.Ar komisija aiskinsis del PR prezidento pokalbiu pasiklausymo,pokalbiu turinio isviesinimo teisetumo? Kas bus priskirtas prie tos grupes vadinamos prezidenturos atstovais?Ar prezidentas- prezidenturos atstovas,galbut jam bus suteiktas kitas statusas ir komisija nelies siu klausimu. Kodel netiriamas visu paskelbtu pokalbiu irasymo teisetumas? Is sios komisijos suformuluoto tyrimo objekto galima nesunkiai nuspeti kokios bus isvados.
Man labiausiai,kaip pilieciui nerima kelia,kad bandoma atgaivinti poliniu bilu tradicija.Ar Lietuvoje yra zmogus galintis paaiskinti kuom nusikalto R.Acas? LR pilietis sustabdomas keliu policijos.Ivyksta gincas.Policininkas savo inciatyva paskambina komisarui,pasitare, paleidzia pilieti.Sekancia diena LR pilietis pasiskambina komisarui suzinoti ar bandoma tirti si incidenta.Komisaras,savo inciatyva,paradeda tarnybini patikrinima.Jei pilietis nebutu buves prezidento patarejes tai niekas tame nebutu izvelges jokio kriminalo.Kas pazeide istatyma pilietis susigincydamas ar policininkas paleisdamas?Jei gincas nusikaltimas teiskite mane uz si komentara.Patarejas negrasino,nesiule kysio,neskatino pazeisti istatymo komisarui.Dar daugiau, patarejo skambutis negali butu vertinamas,kaip auksciau stovincio pareiguno,kadangi policija pavaldi VRM,ne prezidenturai.Ziniasklaidos teigini,kad R.Acas kvietiesi i prezidentura komisara pasiaiskinti,tiesiogineme eteryje,pries seimo komisija komisaras atmete,taciau niekas to neisgirdo.A.Sakalas LRT laidoje "visuomenes interesas" paiskino,kad byla iskelta,norint pamokyti komisara,kad i visus piliecius reikia ziureti pro viena prizme.Taigi A.Sakalas mano,kad teisinga iskelti byla R.Acui uz komisaro padaryta nusizengima,mano,kad normalu teisti neprasiklaltusi R.Aca norint pamokyti pareigunus. Visos sios aplinkybes mane vercia teigri,kad iskelta byla yra politine.
Kiekvienas LR pilietis isdryse iskelti siuos LABAI svarbius klausimus valstybei bus isvadintas paxininku,nesugebanciu susitaikyti su pralaimejimu,o privaciame pokalbyje jam bus paaiskinta konkreciau kur jam eiti su tais savo klausimais.
Taigi,kas pavojingau nacionaliniam saugumui ar Prezidento galimi rysiai su galimais nusikalteliais,ar mano paminetos priemones,metodai naudojami,norint nuversti LR prezidenta?Galbut verta paminti savo simpatija bei antipatijas ir i problema paziureti giliau su perspektyva.

na ir nesąmonė…