anomalijos su sata hdd ir temperaturom (kalta motina)

anomalijos su sata hdd ir temperaturom (kalta motina)

motina viena is pigesniu asrock (k***-upgrade), hdd - wd 250gb, sata2. Motinoj du sata1 lizdai. Pajungus hdd i pirmaji, pradzioje nieko blogo nesimate, kelis kartus bootinant PC, jo tiesiog nerasdavo. Kas gasdino tai, kad hdd temperatura buvo ~50c. ieskojau problemu hdd, testavau - nieko blogo testai nerode, apart, kad nenormali temperatura.
Siek tiek isgerus alaus po darbo nusprendziau HDD perjungti i antraja sata jungti. Temperatura pasidare normali. T.y. esant pilnai hdd apkrovai ji nesiekia 40c.
Suprantu, kad cia kaltas motinineje esantis pirmasis sata lizdas. Galbut esate kas susidure su panasia problema ir gal nutuokiate kas gali buti ar imanomas variantas, kad kazkur kazkas trumpina?

Jei MB sus SATA (kitaip dar SATA150) kontroleriu, tai ant HDD patartina uždėti trumpiklį, kuris leist "teisingiau" bendrauti dviem interfeisam …

tai trumpiklis uzdetas vien tam, kad pas mane hdd - >sata2, o mocia sata1, be trumpiklio isviso nerasdavo hdd

pas mane lygii ta pati problema HDD WD250GB SATAII temp rodo ~60 laispniu pradzioj isvis buvo apie 70 bet kai nustojau nerimaut del jos tai dirba iki siol ~60 laipsniu +/- 5 laipsniai, HDD korpuso temp vos kambario temperaturos

kad sie hdd brokuoti vistiek nesivercia liezuvis pasakyti, nes perjungus i kita lizda, temp. padori. :confused:

nu tai laikyk ant kito lizdo

nu tai laikau, bet tau patariu spresti problemas su savuoju hdd, nes nu nenormalu ramybes busenoj ~60 laipsniu

tai kad jis jau taip gera pusmeti taip dirba

WD2500KS. kartais ne sitas wd ? jei taip, tai patys wd pareiske, kad temp dacikas pjauna gryba 20 laipsniu i virsu. mamke kokia tiksliai ? ciuju bus kaip pas mane - ant pirmos satos jungties hdd labai idomiai veikia, kopinant failus didelius sminga greitis…

na maniskis yra WD2500YD, gal ir siam pjauna gryba

pasiguglink. tai koks mamkes modelis tikslus ?

kaip tik sitas modelis pas mane Šypsena

http://faq.areca.com.tw/modules/smartfaq/faq.php?faqid=157

pasirodo ir maniskiam tas pats. Ar verta ji i gnt grazinti atgal, kad keistu ar ignoruoti tuos parodymus?:confused:

nu tai kad visi tie hdd su tokiu bugu praktiskai. o siaip nematau problemos del temperaturos, neziuri ir sirdies neskauda… tai tu pasakysi kokia mamke tiksliai ar ne ? Cha cha

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7Upgrade-880&s=

hm, pas mane su nf2. aisku vis neprisiruosiau perkist i sata2 Cha cha