Amortizatoriu restauravimas. 5 Lt uz visus keturius
Nuo 31 zinutes…
Kazin ar yra specialus toks tepalas pilti i amortikus? Ir ka pila i juos tie amortiku restauruotojai?
Siaip isbandziau:
- Stabdziu skystis- amortikas kuolas,
- Atrabotke arba geras tepalas- amortikas kuolas,
- Skiesta atrabotke su saliarka 1:1- puse velnio, bet per kieti dar,
- Skiesta atrabotke su saliarka 1:2- Kaip ir normaliausias variantas,
- Tasolas- amortikai labai skysti.
Tai va, kad nereiktu, gal yra kas specialaus?
Oba atrastas budas amzinai eksploatuoti tepalinius amortikus ! Kaip tu juos uzpilineji ?
Ishimi amortika, apvertes idedi i spaustuvus ir prie apacios, beveik prie pat kampo, pragrezi skylute ne didesne nei degtukas listu. Tada atvertes tampai kol likes sh isvis isbega. Tuscia imerki i bliuda su "kokteliu" ir tampai kol pritrauki(paneres gala- stoka istrauki, istraukes gala ir uzkimshes pirshtu dyrka- sustumi). Jei nesitraukia, pili su kokiu didesniu shpricu. Privarai tiek, kad laikant normalioj pozoj (uzspaudus pirshtu skylute), susikishtu visas stokas. Jei atsiremia del pertekliaus, tai atleidi pirshta nuo dyrkos ir sustumi shtoka leisdamas nuteketi pertekliui. Tada apverti vel, kad pro dyrka tepalas neteketu, gerai nuvalai dazus, rudis ir riebalus aplink ja ir su svarke capt ir uzdedi tashka toj vietoj. Viskas.
Skylute reikia apatinej daly grezt, nes ten ant kampo yra storesnis metalas ir lengviau uzsivirina.
Siaip tepalo pilt pilno nebutina (fabrichnai buna truputi daugiau, negu kad istraukus visa shtika iki galo dar liktu ir oro negaudytu), bet kadangi amortikas jau truputi leidzia, tai pasitarnaus ilgesniam laikui. Jei bus bent nedidelis perteklius- amortika "ismush" kaip…
Koki "kokteili" bedarytumet, butinai reikia masyti vienam inde tai paciai amortiku porai. Kuo kokteilis skystesnis, tuo greiciau isleis, bet apskritai viskas priklauso tik nuo amortizatoriaus shtoko salniko, kokia jo bukle, kadangi nutekejimai vyksta 99% per ji. Buna ir shtokai nusideveje, korozijos isgrauztos duobeles.
Siaip atlikus tokia procedura, tai nusakyti koki laikotarpi tarnaus, yra labai sunku. Viena karta man po menesio viskas isejo velniop, o kita- uzmirsau, kad buvau dares chaltura.
Cia visa tai neardomiems amortikams, o siaip buna kurie yra ardomi- tiems dar paprasciau.
Bandykit chalturit, blogiau nebus
as su motociklo ‘Minsk’ (nerealus aparatas )amortikais taip darau, tik jie ardomi, tai nereikia virint, bet gera straipsniuka parasei, reikes pabandyt
atrabotke su dyzeliu?
o dyzelis gi nuo spaudimo sprogsta…
nebandys poto amortikas "uzzivest"?
Mašinų konstruktoriai ilgai kraipytų galvas pamatę kaip neardomi ir netaisomi dalykai lietuvoje tampa ir ardomi ir taisomi
Aš į amortikus užpyliau industrinę alyvą ir veikia visai normaliai, beje šia alyva anksčiau buvo pildomi ir tarybinių automobilių ardomi amortizatoriai.
Galiu pasigirti už 3Lt atlikęs neardomo amortizatoriaus "kapitalinį" remontą Pažįstamas tekintojas gražiai nupjovė seno amortiko galą užpjovė sriegį ir ištekino naują užsukamą galvą, į kuria vietoje seno dvigubo sandarintuvo įstačiau 2 viengubus kas ir kainavo 3Lt. ai dar kainavo alyva… bet irgi kaina panaši… Jau beveik metai kaip važinėju ir viskas čiki…
O kas ta industrine alyva? Suprantu, kad pramonine, bet kiekvienas amortikas prtojektuojamas tam tikram skyscio klampumui ir kazin ar vakarietishka technologija derintusi su ruskais. Sakiau gi kad buvau uzpyles gryno tepalo, tai masina kaip kuolas. O ar teko kam girdet kad pareitu ruskas amortikas? Man tai nelabai
Gazelka atmina savo amziu o amortikai kaip nauji, voliojasi dar kazkur gaeraze…
nu jus ir isradingi
Tai ka, mazai kas zino si bajeri?
industrinė alyva tai panaši į tą kur būdavo siuvimo mašinoms tepti parduodama nedideliuose buteliukuose, palyginti labai skystas tepaliukas. Aš kažkur radau 5l talpą nusipirkti. Ten taip ir rašo :Industrinė alyva" Nesakau, kad šis tepalas specialus amortikams, bet mano "japonui" suėjo… Manau kad ir tie kas užsiima amortizatorių restauravimu naudoja šį tepalą nes alternatyvų kaip ir nėra. Bet kiek teko kalbėti neišduoda jie savo paslapčių…
O ash jau norejau savo senus amortikus ishmest!
Lekiu garazan kita savaitgali restauruot.
nesupratau truputi
jei jau amortikas atitarnaves vadinasi isdiles pats stokas ir salnikelis kur tepala sulaiko, taip as manau
tai kad ir ka beuzpilsi amortikas kaip mat vel viska istaskys
negi gali jis ilgiau laikyti?
tarp kitko ar bandet pilti transformatorine alyva?
Salnikėlį kartais sėkmingai pavyksta pakeisti kitu panašiu. Pats štokas tai nesudyla, sudyla į jį besiremianti įvorė. Pas mane biskutį klibėjo per įvorę, bet nesitikėdamas, kad taip pavyks namudinė restauracija neieškojau kuo ją pakeisti. Prie "ruso" transformatorinę alyvą irgi pildavo į amortikus, sprendžiant iš "akies" ji labai panaši į minėtą industrinę alyvą gal vos vos skystesnė.
na jei pakeiti ivore ir salnikeli tai viskas ciki
bet kokiu budu tu juos pakeiti?
jei amortikas ardomas tai viskas aisku, bet juk apie neardomus kalba ejo
Siaip galima pabandyti i paruoshta "kokteili" imaisyti spec. tepalo priedo, kur buna i varikli, kuris isplecia guminius tarpiklius. Gali salnikui padeti…
jo stebinsim europiecius su tokiais navarotais,sakys jie kad kiekvienam garaziuke p einsteina gyvena ant lt
Jooo chebra pavarete,… man patiko, siaip amportikus ir as dapylinejau, kol turejau rusiskoo spec tepalo, ir kai nebuvo pinigu, bet nei i galva nesove maisyti tepala su dyzeliu…
… pagarga…:0)
Bankrutuos amortiku importuotojai…
P.S.
Jei uztenka $ tai atrabotkes nenaudokit, nes joje esancios metalo mikrodaleles daro savo.
Ir siaip saliarka ziemai nelabai tinka, nes sustinges parafinas uzkisha-sumazina kalibruotus kanalus, amortikas kieteja. Geriau zibalas, kuris mazai reaguoja i salti arba benzas, taciau su juo kazkam teks eksperimentuoti is naujo, kol pagaus geriausia benzo ir tepalo santyki
Auksarankiai