Amerikos akcijos

Amerikos akcijos

Sveiki. Neseniai pradejau dometis investavimu i Amerikos rinkas. Zinau, kad cia daugelis tuo uzsiima. Taciau ar tai apsimoka daryti, kai sitaip krenta doleris, o be to ir ten visi indeksai ciuozia zemyn. Be to per kokius saitus jus investuojat ir kokius komisinius mokat.

dabar JAV ne patys geriausi laikai, todel bent jau as dabar neinvestuociau. pasidomek geriau Lietuvos akcijomis Šypsena

Nu kol viska istyyrinesiu ir pakilimo laikas ateis. O per kokia bendrove prekiaujat? Kur ieskot informacijos ir pan.

as tai neprekiauju. bauvau viena karta uzsikabliaves, jau beveik pradejau, bet po to kazkaip nusiraminau ir nepradejau. dabar lietuvoj galvoju geriau kazka pradet. siaip is lietuvos gali buti sudetinga atsidaryt saskaita prekiauti amerikoj. bet chebra sako prekiauja… anksciau populiarus buvo http://www.ameritrade.com , http://www.datek.com , dabar jie lyg ir susijunge…
dar yra http://www.etrade.com , http://www.tdwaterhouse.com

Turiu sąskaitas http://www.interactivebrokers.com ir http://www.datek.com , bet pastarasis susijungė su Ameritrade ir dabar vadinasi Ameritrade. IB komisiniai:
Stocks: $0.01/Share <=500; $0.005/Share >500 (Incremental)
Options: $1.00/Contract
Futures: $2.40/Contract; $1.00/Single Stock Futures Contract.

Ameritrade komisiniai - Stocks: 10.99$(buvusiems Datek’o klientams) už pirkimą arba pardavimą iki 5000 akcijų.

Visų sąlygų čia forume neišvardinsiu, bet jas galima perskaityti minėtų brokerių svetainėse.
Dėl akcijų rinkos smukimo, tai galiu pasakyti tik tiek, kad galima uždirbti tiek kylant, tiek krentant akcijų kursui.

Andrius_S Labas

nu ir kaip tau sekasi prekiauti?

Šiuo momentu neprekiauju, nes darbo bei “chaltūros” turiu iki kaklo ir be treidinimo Mirkt
Bendrai suskaičiavus profit’ą, gavosi maždaug ketvirtadalis mano bazinio atlyginimo. Treidinimą kolkas esu atidėjęs ir dėl to, kad laisvu laiku ieškau prieinamo akcijų kotiruočių tiekėjo Omega’i. FOREX’e egzistuoja keletas nemokamų tiekėjų, tačiau akcijų rinkoje nieko nemokamo neradau Ne. Gerausia, ką pavyksta rasti nemokamai - 15min užlaikytos kotiruotės, ir tai, jos nesuderinamos su Omega ir kt. TA programomis. Šeip labiau populiarūs kotiruočių tiekėjai (eSignal, DTN, BMI, QChart ir kt.) kainuoja po 90$-200$/mėn. Bet ir tai, paskaičius atsiliepimus apie šiuos tiekėjus užsienio forumuose, aptinku pakankamai prieštaringų nuomonių (vieni skundžiasi nestabiliu darbu, kiti - apie minutę vėluojančiomis kotiruotėmis, treti - kad pateikiami ne visi tick’ai ir t.t.). Profesionalams skirti kotiruočių tiekėjai kainuoja nuo 400$/mėn Nekaltas.

Andrius_S Labas

O kas yra ta Omega?

Lygiai tą patį klausimą buvo uždavę naujokai temoje “Forex” Laimingas.
Omega yra pakankamai galinga techninės analizės programa, turinti lanksčią galimybę tikrinti tavo paties sukurtą treidinimo strategiją, naudojant istorinius kursų duomenis. Ši programa turi specialią programavimo kalbą Easy Language, kuria aprašoma tavo strategija bei tavo paties susikurti indikatoriai.

Andrius_S Labas

Ar yra kokie nors apribojimai trumpos pozicijos laikymui? Pvz ar gali laikyti trumpa pozicija 1 menesi? Turiu galvoje akcijas, ne forexa.

Specialių apribojimų short pozicijai nėra. Tik kai kurios akcijos yra &quot;not shortable&quot;. Jei susiklostys Margin Call situacija (tavo short akcija vietoj kritimo, padarys šuolį į viršų ir tau nebeužteks pinigų padengti pabrangusią poziciją), tokiu atveju brokeris automatiškai uždarys tavo poziciją.
Galima dar viena situacija, kai brokeris uždaro tavo short poziciją: Bet kokiu atveju short pozicijos atidarymas - tai konkrečios akcijos (ar kito finansinio instrumento) pasiskolinimas iš to investuotojo, kuris šiuo metu yra long pozicijoje. Su mažiau likvidžiomis akcijomis galima situacija, kai rinkoje nėra pakankamai long pozicijų, vadinasi short pozicijų irgi negali būti daugiau, todėl kai kurios iš jų uždaromos.
Štai taip &quot;ant pirštų&quot; pabandžiau išdėstyti short pozicijų pavojus. Bet man asmeniškai tokių situacijų dar nebuvo Ne pasitaikę.

Andrius_S Labas

o ar tik nebus pagrindine shorto pozicijos laikymo menesi logine klaida - minusuojami interest reitai uzh pernesima i kita sesija? Šypsena

Andriau S tu pasakei, kad &quot;uzkalei&quot; ketvirtadali savo verslo…
Jai nepaslaptis, kiek mazdaug tai butu skaiciais?
Žvaigždė

Amerikos rinka legvai nuspėjama(žinoma kol neinvestuoji). Labai daug priklauso nuo rinkos dalyvių nuotaikų. Šiuo metu rinkos dalyviai išgasdinti galimo karo Irake išeina iš Amerikos akcijų rinkos ir renkasi saugiasnes rinkas. Fed vadovas Greenspane’as neseniai išsake tokią mintį, kad rinka labai jautriai reaguoja į pasaulinį politinį nestabilumą. Tas pats su Amerikos dolerio kursu. Noredami išsaugoti akcijų kursus nuo didelio kritimo į rinka pilami grynieji USD. Dolerio kursas krenta o kritimas neigiamai veikia akcijų rinką. Susidaro užburtas ratas… Kai kas iš Amerikos rinkos analitikų prognozuoja Dow kritimą iki 7100, nors buvo kalbų kad rinka kristi gali žymiai daugiau. Ugnį pakursto blogi technologinių įmonių finansiniai rezultatai. Taip kad jei nesi orakulas ir negali atspėti įmonių su gerais rezultatais žaisk ant įmonių kritimo iki rinka pasieks dugną. Dugną parodo vix arba judrumo indeksas. Esant dugnui, jis maksimaliai dielis. Sėkmės investuojan.

Išsireiškei kaip tikras FOREX’istas…
Interest akcijų rinkoje mokami, kai vykdai marginalinį treidą (prekiauji su tam tikru svertu). Dažniausiai suteikiamas vertas <1:4.

Andrius_S Labas

Aš rašiau ne ketvirtadalį verslo, o vidutiniškai ketvirtadalį mėnesinio bazinio atlyginimo. Aišku būna, kai per dvi dienas uždirbi visą mėnesinį atlyginimą, o po savaitės imi ir bumteli į minusą. Bet vidutiniškai (suvidurkinus pvz. pusmečio rezultatus) paėmus per tą laikotarpį, kai aktyviai treidinau, gaunasi apie 25% mano mėnesinio atlyginimo.
Konkrečiais skaičiais neįvardinsiu, nes tada iš mano pateiktos informacijos žinosi mano atlyginimą JuokiasiJuokiasiJuokiasi… Jeigu tenkina santykiniai duomenys, galiu pasakyti kokią sumą esu imerkęs į akcijų rinką: tai yra mano 3 metų atlyginimas…

Andrius_S Labas