Apie alkoholi, jo vartojima, gerimo "kultura" ir pan. reikalus rasoma nemazai, bet mazai rasoma apie priklausomybe nuo alkoholio ir apie tai kur ji prasideda. Butu idomu isgirsti nuomones kada tu jau esi priklausomas nuo alkoholio, t.y. nepabijokim ivardinti "alkoholikas", o kada tu esi dar tik tipo eilinis tvarkingas alkoholio vartotojas.
Pvz. ar tas kuris karta prisigeria vyriskai per savaite yra alkoholikas ar ne? ar tas kuris isgeria po buteli sviesaus alaus per diena yra alkoholikas ar ne?
Alkohlikas manau yra toks kuris gere troinoij odekolona ir gyvena siukslyne. Nors cia ribos nenubresi jokios nes jos kaip ir nera. Cia priklauso nuo zmogaus, jo valios, jo seiminines padeties bei genu . O cia kiek kas isgeria tai nieko nereiskia kad ir kiekviena diena alu gerdamas zmogus gali pereit ir prie stipriau tada keikviena diena jis gers snapsa tarkim koki. O alkoholiku gali tapt absoliuciai kiekvienas zmogus , bet kokios profesijos bet kokio socialinio sluoksnio zmogus. Tai va kaip tampa kas nors alkaholiku jis pats sau nepripazysta kad toks yra, o kada pripazysta tampa anoniminiu alkaholiku
[quote]Vienas mano pazystamas niekada (nu beveik niekada) neprisigeria iki alkoholines komos ar iki saves nevaldymo busenos, bet siaip jis yra tvarkingas, vaiksto apsirenges kaip verslininkas koks, svarus ir apsikirpes, bet alu mochina nuo pusryciu - atsibudus ir papusrychiavus isgeria banieca alaus, po to iseina i miesta reikalu tvarkyti ir iki 13.00 jis jau kokis tris keturis patvarkes, vakare dar tiek pat isgeria, bet kieki isdelioja laike ir niekad neluzineja. Tai jis daro jau daug metu. Taigi - ar jis jau alkoholikas ar dar ne?
sherniukas rašė:
Alkohlikas manau yra toks kuris gere troinoij odekolona ir gyvena siukslyne. Nors cia ribos nenubresi jokios nes jos kaip ir nera. Cia priklauso nuo zmogaus, jo valios, jo seiminines padeties bei genu . O cia kiek kas isgeria tai nieko nereiskia kad ir kiekviena diena alu gerdamas zmogus gali pereit ir prie stipriau tada keikviena diena jis gers snapsa tarkim koki. O alkoholiku gali tapt absoliuciai kiekvienas zmogus , bet kokios profesijos bet kokio socialinio sluoksnio zmogus. Tai va kaip tampa kas nors alkaholiku jis pats sau nepripazysta kad toks yra, o kada pripazysta tampa anoniminiu alkaholiku
Siaip esu skaites knyga is alkoholiku prisiminimu, ji vadinasi "Is gyvenimo isbraukti metai" tai toks identiskas atvejis buvo viskas prasidejo tokiam stiliui baiges pragertais namais, zmona ir t.t. Siaip dar sis zmogus gali sustot gal, bet veliau jam bus dar sunkiau kol galiausiai jis nuleis rankas ir nugrimz i alkoholizmo liuna.
alkoholizmo pradzia yra tada,kai atsikeles po pjankes visu pirma atsigeri ne vandens ar sulciu,o pirmu taikiniu eini i magazina, paimti dar litra. ir kai tai tesiasi kokias 3 dienas, manau tai galima pavadinti alkoholizmo pradzia.
Kiekvienam zmogui individualiai. Alkoholizmo pradzia-kai kasdien isgeri kazkiek alkoholio. Tavo draugas, galima sakyti, jau beveik alkoholikas, nors to pats gal ir nejaucia.
Dar priklauso nuo zmogaus valios. Kitam ir i savaite karta gerai nusitasius, jau prasideda nebegalejimas gyventi be alkoholio. Tai tampa kaip tam tikras ritualas, tradicija-kas savaite, ar kasdien svaigintis…
Labai gerai, t.y labai pagirtina, kad pateikei man ishsamia savo dienotvarke, pagal kuria galiu teigti, kad alkoholikas tu nesi, bet dar po 10 metu busi
Esu ne grazuole, bet atsakysiu - matomai tu esi pradedantis alkoholikas, kitaip sakant esi priklausomas nuo alkoholio ir ji vartoji metodiskai. Aisku reiketu ziureti kiek laiko tai darai ir ar buna pertraukos (pvz. menesio trukmes) kai to nedarai. Plius tavo savijauta kai ilgiau negeri - ar nesijauti striomnas, ar negalvoji "kaip cia dabar butu gerai boka perlenkti"?
Alkoholizmo yra kelios stadijos, man rodos nemazai kas serga pirmos stadijos alkoholizmu, t.y. lengva priklausomybes forma.
Velniena, o prie kuriu priskiri save?
Kaip paaiskinti tai, kad kai esu Lietuvoje, kasdien geriu alu ir kt. alkoholinius gerimus, kartais net per daug-tai trunka apie menesi, anksciau, kai nuolat ten gyvenau, irgi isgerdavau alaus, gana daznai,(bet ne iki "nusvaigimo"…), o kai griztu i Svedija, alkoholio isviso negeriu ir jo net nepasigendu. Paskui griztu i Lietuva, tada atrodo, kad be alaus ar tarkim alk. kokteiliu negaleciau gyvent, taciau pakanka tik palikti Lietuva ir man tas alk. "dzin"…tai kaip cia yra? Kokia man stadija? Gal niekatroji? Kaip paaiskinti?
Pas mane matomai pirma stadija,o tu esi potenciali, nes potraukis alkoholiui yra, tiek, kad aplinkybes tau jo vartoti neleidzia. Nu, bet as ne gydytojas…tik siaip vartotojas.
nu as isgeriu karta i savaite dazniausiai penktadieni ir kartais sestadieni.Tai jau alkoholikas busimas?Nors kazkokio potraukio nejauciu, kad butinai reiketu isgerti ir kitaip gyventi negaleciau.