\"Alita\" parduota

"Alita" parduota

[quote]Valstybės turto fondas ir "Alitos" vadovų konsorciumas pasirašė AB "Alita" akcijų pirkimo-pardavimo sutartį. Pagal šią sutartį pirkėjas už 83,77% "Alitos" akcijų per penkias darbo dienas turi sumokėti 58,05 mln. Lt.
[/quote]

Tai AB "Alita" parduota. Jusu pamastymai siuo klausimu. Kodel parduodant nuleme taip vadinami "ekonominiai" interesai, o ne "teisiniai"?

Pardavė savininkui, dėl kurio ramu, kad įmonė sėkmingai dirbs ir toliau, kas yra svarbiausia. Galima buvo skelbti naują konkursą, tačiau kokios garantijos, kad nebus pasiūlyta dar mažesnė kaina? Arba kad laimės įtartinesnis rizikingesnis investuotojas?

Kad ir kiek įtartini Stumbro ir Alitos pardavimai - belieka viltis tuo, kad įmonės liko lietuvių rankose.

O kame tas itartinumas? Tik tiek kad suveike "svogeriu" desnis… O tai, kad liko lietuviu rankose, tai manau tikrai neblogai, ypac "Alitos" atveju, kai vadovybes atveju niekas nesikeite, nes vadovai patapo savininkais. Tik tiek kad niekas neipus nauju veju i imones strateginius planus ir pan. Na o "Stumbro" atveju, tai jau muzika uzsako MG.

Tai štai tie suveikę "švogerių dėsniai" bei "Laiškas" ir yra, švelniai tariant, įtarimus keliantys sandoriai…
Manau, kad už Stumrą bei Alitą buvo galima kur kas daugiau gauti.

Na su Stumbru tai idomu, kaip cia del to gerumo. Kalba, kad brangs produkcija mazdaug 1 lt, tie, kas dirbo pagrinde su benetu, saniteksu ir pan. gaus baudos tasku.
Cia gal ne i tema, bet MG eme paskola pirkti Stumbra, tai kaip jie cia sukrapste ant LNK ?

LNK pirkti jie irgi eme paskola…

Na ir kas kad brangs, tai pirkejai pereis prie konkurentu produkcijos, jei ji bus pigesne. Kainas ir paklausa vis delto dar reguliuoja rinka.

Stumbrui iš VB skolinosi 200 mln., o jis kainavo ~150 su 76 mln. laisvomis apyvartinėmis lėšomis. O vakar VŽ skaičiau kad LNK pirti pasiskolino 30 mln.