Alimentai - kaip jie skaiciuojami dabar

Alimentai - kaip jie skaiciuojami dabar ???

Vaikui bus 5m.
Tevas ir mama vede nebuvo.
Teismu nebuvo, tevas savanoriskai moka pinigus.

Kaip zinoti kad mokama pinigu suma yra tinkama ??????
Kokia ir pagal ka alimentu suma yra priskiriama siuo metu pagal istatymus ??????

juk turbut nebutinai reikia eiti i teismus… bet norisi apsidrausti akd ateityje vaiko mama nepareikalautu N pinigu, kuriuos mol reikejo moketi, o buvop mokama maziau.

(pinigai mokami i vaiko mamos saskaita, tad tai galbut iskilus teismams butu irodymas kiek ir kada pinigu buvo pervesta vaiko islaikymui)

Merginos, nesipykitGėlė
Kad ir kaip viskas atrodytų gražu, siūlyčiau sudaryti sutartį dėl vaiko išlaikymo. O ta suma priklauso nuo motinos ir tėvo pajamų, materialinės padėties, vaiko poreikių (nepamirškim sąžiningumo ir protingumo principų). Jei kada gražiuoju nepavyks susitarti, tada teks kreiptis į teismą, o ten spręs vadovaudamiesi mano minėtais kriterijais. Be to, nepamirškim apie tėvystės pripažinimą.
Svarbiausia problemas spręsti be Piktas ir Kanda, o tai dauguma atvejų tikrai įmanoma, jai labai nori.

El toro-klausimas tau, manau galesi atsakyti… Alimenati yra priskaiciuojami nuo ATLYGINIMO, ar nuo VISU GAUNAMU PAJAMU?

Aciu, El toro Labas
ir dar vienas klausimas jeigu galima - pagal ka pats teismas nustato alimentu dydi? ar yra koks istatymas?
kaip anksciau buvo berods 25proc nuo tevo atlyginimo ir pan?

LR CK:

3.199 Pajamų, iš kurių išskaitomas priteistas išlaikymas, rūšys

Nepilnamečiams vaikams priteistas išlaikymas išieškomas iš privalančio jį mokėti tėvo (motinos) darbo užmokesčio, taip pat iš visų kitų jų pajamų rūšių.

Jei nepavyksta išgauti iš pajamų, išieškojimas nukreipiamas į turtą - pridarei vaikų, būk geras, išlaikyk juos.

1.tėvai vaikus privalo išlaikyti proporcingai savo turtinei padėčiai, vaikų poreikiams
2.nutraukdami santuoką, tėvai sudaro sutartį dėl išlaikymo tvarkos, dydžio ir formos (arba priteisia teismas).Paprastai šalis, pareikšdama ieškinį, nurodo prašomą priteisti sumą. Kaip minėjau, orientuojamasi pagal gaunamas pajamas
3.išlaikymas gali būti periodinės išmokos, fiksuota suma ar vaikui priteisiamas tam tikras turtas
4.pasikeitus tėvo ar motinos turtinei padėčiai išlaikymo dydis gali būti pakeistas
Visa tai nustatyta LR CK 3kn. XII skyriaus antrajame skirsnyje
CK apie konkrečias sumas nekalba. Logiškai, ta suma turėtų būti bent jau MGL dydžio, o dar geriau - minimalios algos dydžio (čia galima orientuotis pagal rentos dydį, CK 6.450 str.). Praktikoje kartais būna dalis nuo atlyginimo, kartais fiksuota suma. Kadangi “alimentininkai” dažnai keičia darbą, kartais būna “bedarbiai”, kartais gauna atlyginimą “voke”, tikslinga numatyti fiksuotą periodinę išmoką. Padidėjus mokėtojo pajamoms, galima teismo prašyti sumą didinti, jei gražiuoju nepavyksta susitarti.
Nors iš skirybų uždirbu, linkiu niekada nesiskirti, gyventi taikiai ir draugiškaiLabas Tada man reikės ieškoti kito pajamų šaltinio, bet ką padarysi - visiems negali būti geraiCha cha

Pasakojimas kaip buna su imokomis Mirkt :
kiekvienas tulas pilietis, vargo bitute, kuris neturi jokio turto, dziaugiasi, kad issiskyrus su zmona, jis sugebes po 10 litu i menesi pasto perlaida persiusti zmonai, kad nepatektu i kalejima, ar nebutu nubaustas atidedant bausme.
Pinigai, bent jau teismo nutartyse teko skaityti, kad skirti motinai, vaiko islaikymui, o kaip ir kur tuos pinigus realiai mama panaudoja, tai jos reikalas, jei biotevas su vaiku nebendrauja ir mano, kad jo islaikymas yra pakankamas ir jis apie vaika nenori nieko girdeti.

Kazkaip neperskaiciau kad kas nors paminetu klube jau praejusia birzelio pirmaja- Tarptautine vaiku gynimo diena
Si tema tam tinka Mirkt Tad bukim tolerantiski vaikams, islaikykime juos ir vardan didesniu pinigu neciupkim viens kitam uz kaklo, kad akys sprogtu Apakęs bet geriau juos mylekime Myliu Apkabinimas skirkime jiems daugiau demesio, kad neuzaugtu Kanda Piktas Kiaulė

El-toro, Dekui uz issamu atsakyma Gėlė

ir dar vienas ??? - tai ar yra tikimybe, ar buvo pacio praktikoje tokiu atveju kuomet buvo isprasyti papildomi pinigai uz praejusi laikotarpi?

t.y., kaip minejau, stuacija tokia, kad:

  • tevas ir mama susituoke nebuvo
  • sutarties nera, teismu nebuvo - tok zodinis susitarimas

Ir del sutarties - gal galima kur nors rasti tokios sutarties del alimentu mokejimo pavydys?
p.s. ar galima kur nors pasiskaityti visus siuos minetus istatymus issamiau, tarkim internete? kaip reiketu ieskoti?

daug klausimu… bet noriu galutinai issiaiskinti… kad nera mokama per mazai… ir pan… kad nekiltu ateityje problemu… (nes tevas uzdirba ganetinai, daug, moka irgi ganetinai daug, bet jei skaiciuoti koki 30proc nuo algos tai gal gautusi ir per mazai… zodiu visos subtilybes…)

Pirmiausia, vaikų teisės lygios nepriklausomai nuo to, ar jie gimę santuokoje, ar ne(CK 3.161 str.).
Dėl papildomų pinigų išprašymo - jei buvo sutarta mokėti 500, o mokėjo 300 - tada viskas aišku. Išlaikymas priteisiamas nuo tokio poreikio atsiradimo, tačiau įsiskolinimas gali būti priteistas tik už trejus metus iki ieškinio pareiškimo. Dėl išlaikymo dydžio dar kartą pakartosiu, kad tai susitarimo reikalas . Reikia atsižvelgti ir į motinos pajamas, tai, ar tėvas turi daugiau vaikų. Kiekvienas atvejis skirtingas.
Dėl pačios sutarties - skyrybų atveju tokią sutartį tvirtina teismas, o nesusituokusiems galima pas notarą patvirtinti. Svarbiausia dėl visko sutarti gražiuoju. Griežtos formos nėra. Dar nepamirškim ir paveldėjimo (turi būti pripažinta tėvystė, nes kitaip Baisu )!
http://www.tm.lt/?item=taktai_list&aktoid=50802 - IVd. XII sk. Antras skirsnis

tai iseina taip kad jeigu sutarties nera tai aiskumo irgi nera. neaisku:

  • kokia suma buvo mokama motinai
  • kokia turejo buti mokama
  • koks isikolinimas
    tai gaunasi akd niekas neaisku, taigi, neaisku ir ar tokiu atveju kasnors butu teisus/kaltas.

del sutarties pasirasymo mano nuomone tokia - aisku kad kiekviena motina nores issireikalauti kuo daugiau, ir jeigu tai bus sprendziama pagal atlyginima, ji gali issireikalauti 6 kartus daugiau negu reikia vaiko pilnam islaikymui. is to gyvens ji, jos abartinis sugyventinis ir kitas vaikas. argi tai sazininga…?
todel amno nuomone teisingiausia butu jeigu butu nustatyta kazkokia suma tam tikro amziaus vaikui islaikyti ir tokiu alimentu butu reikalaujama. ne pagtal kokius kitus kriterijus. manau tokia mano nuomone gana pagrista.

Cia tikriausiai taipogi bus klausimas El_torui…

Tevai yra jau daugiau kaip metai ishsiskyre ir teismas yra priteises motinai auginanciai ju vaika elimentus. Tevo issiskolinimas jau siekia apie 1500 lt, taciau jis i keturis menesius perveda po 50-100 lt, taciau to ryskiai nepakanka ir isiskolinimas nuolat auga.
Kokiu teisiniu priemoniu butu galima imtis norint atgauti tevo skola.
Is anksto labai dekoju uz pagalba.

Mano nuomone, konkreti suma visiems vaikams turėtų trūkumu tokiu atveju: vyras, uždirbantis 7000Lt, palieka nedirbančią žmoną su vaikais ir moka, pvz. po 125Lt kiekvienam. Vaikai vargsta, o jis - Tūsas. O tarkim nustatyta suma visais atvejais, nepriklausomai nuo atlyginimo, yra 300 Lt. Ką tada daryti vyrui, jei jis dar turi vaikų su kita, jei gauna tik 500Lt? Sakysi, nereika vaikų prisidirbti ir pas kitas lakstyti, bet juk visko būna. Būna vyrai bjaurybės, būna ir žmonų raganų, kartais ir uošvienė kalta būna…
Tad, mano nuomone, dabar nustatyta labai nebloga tvarka. Visiems neįtiksi, bet kuo daugiau šalims leidžiama susitarti, tuo geriau. Jei šalys nesutaria ar reikalauja nepagrįstai, yra teismas. Pasikeitus materialinei padėčiai, galima keisti ir išlaikymo dydį - argi tai blogai? Kita problema - mokamų pinigų protingas panaudojimas. Jei kyla tokia problema, ją galima išspręsti (pagaliau jei motina pinigus išleidžia sugyventiniui, o vaikas badauja, vaiką gali ir tėvas auginti, tada motina mokės)- visos problemos išsprendžiamos, tik kai kurios sunkiau.
Dar kita problema - savo teisių žinojimas ir apsidraudimas nuo nesusipratimų ir nesutarimų ateityje. Kartais nepasitikėjimas ir įtarumas nepakenkia. Atsargumas …

Jei tėvas dirba, pinigai gali būti išskaičiuojami iš atlyginimo. Jei ne ir vengia mokėti - išieškojimas nukreipiamas į turtą. Visą tai sutvarko antstoliai, reikia turėti vykdomąjį dokumentą (vykdomąjį raštą) - tai teismo išduotas dokumentas, kurio pagrindu antstolis gali pradėti vykdyti teismo sprendimą.
Žinau atvejų, kai vengiantis vaikus išlaikyti tėvas pasėdėjo už grotų, o išėjęs labai tvarkingai moka pinigus išlaikymui, kartais net į priekį.

As ne teisininkas, bet kazkaip labai idomiai skamba dalykas, kad gali pareikalauti susimoketi alimentus uz 3 metus pries.Juk jei jis nebuvo iregistruotas, kaip vaiko tevas(nedave savo pavardes) tai oficialiai ji tevu ir laikyti sunku butu. Tas vyras laisvai gali pareikalauti DNR ekspertizes tevystei nustatyti ( ka butinai patarciau) kam ateity tureti nesusipratimu. Nors teisme jis ir ekspertizes gali atsisakyti, jei to vaiko nemate kokius min 3 metus, kuom gali buti pagristi jos reikalavimai, gal jis pinigus jai uz kokia nors skola pervedinejo. Cia aisku ziauriai, bet toks jau tas gyvenimasNustebęs
Mane tai domintu dar vienas dalykas, pvz. as parduodu masina ar buta, tai kaip cia, ar ir nuo to tureciau moketi 25% alimentu?

Gerai, patikslinsiu klausima, bo mano Vyras man akis drasko, kad as neteisi… Pvz., kariskiu alga susideda is keliu daliu- atlyginimas, butpinigiai, maistpinigiai…sumos atitinkamai apytiksliai tokios-800+250+360. Mano Vyras yra vos ne 100 proc. isitikines, kad nepavykus graziuoju susitarti del alimentu, o man padavus ieskini NUO VISU GAUNAMU PAJAMU, man teismas priteistu tik nuo atlyginimo-t.y. nuo 800 litu… As manau-kad nuo visos sumos… Beje, su kariskiu pajamomis ar teko susidurti?Nekaltas Ta prasme,skyrybu atveju…Nekaltas

Taip, paskui ir pagalvojau, kad tą atvejį ir turi galvoje:

CPK 739 str. Pinigų sumos, iš kurių išieškoti negalima

Negalima išieškoti iš sumų, kurios priklauso skolininkui kaip: 1) kompensacinės išmokos už darbuotojui priklausančių įrankių nusidėvėjimą ir kaip kitos kompensacijos, kurios mokamos, kai nesilaikoma normalių darbo sąlygų; 2) sumos, mokamos darbuotojui, vykstančiam į tarnybinę komandiruotę, perkeliamam, priimamam į darbą ir pasiųstam dirbti į kitas vietoves; 3) valstybinio socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpa; 4) valstybės pašalpa šeimoms, auginančioms vaikus; 5) socialinė pašalpa; 6) laidojimo pašalpa; 7) kitos tikslinės socialinės išmokos ir kompensacijos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų nepasiturinčių šeimų (asmenų) šalpai, kai šeimos (asmenys) dėl objektyvių priežasčių neturi pakankamai pajamų pragyvenimui.
Vyrasteisus. Susiduriu su fūrų vairuotojais, kurie gauna minimalų atlyginimą ir 1000 komandiruotei. Ir ką su tokiais padarysi, kai skola didelė?

Kai reikalauji alimentų nesantuokiniam vaikui, aišku, kad reikia įrodyti, kad tas mokėtojas yra tėvas, jei jis ginčija. Pervedant pinigus “mokėjimo paskirtis” galima nurodyti paskirtį - vaiko išlaikymui. Todėl ir sakau, kad reikia sutarties - kad ramiau būtų. O dėl mašinos ir buto - čia ne prie ko, nebent skola būtų. Jei tėvai susitaria, kad bus mokama procentais, tai kalbama tik apie darbo užmokestį ir jam prilyginamas pajamas. Tad, žmogau, prieš darydamas vaikus, paskaityk Civilinį ir Proceso kodeksus. Ir šiaip rekomenduočiau, jei mėgsti nenaudoti kontraceptinių priemonių, nes keliolika minučių malonumo gali kainuoti keliolika metų Veee

!!!!!!!!!Neskriauskit vaikų,ŠirdisMyliuŠirdisjuos, nes ateis El Toro ir visiems skriaudikams bus labai labai labai blogai !!!!!!!!!

Kaip minejau, tas, kuris yra ubagas, neturi nei turto, nei pinigu, gyvena tarkim su sugyventine ar pas tevus, valkatauja ar pan, net ir mokedamas i menesi po 10 litu, arba jei jis registruotas darbo birzoj, yra bedarbis, ir tokiais veiksmais rodo savo nepiktybiska vengima moketi priteistus alimentus, niekada neses i kalejima Ne
Ji priversti sumoketi likusius pinigus nors ir iki 125 litu, nesugebes niekas, (nors ir skola isaugtu iki begalybes) nebent kazkokiu mistiniu budu smaugtu jo neoficialu uzdarbi, kuri jis gauna rinkdamas butelius, ar dirbdamas nelegaliai pas ukininkus, nes juk nevalgo toks ubagas zoles ar zieves nuo medziu, jis is kazkur gauna tuos pinigus pragyvenimui, o tuo labiau nesugebes niekas atimti El_Toro mineto uzdarbio, kuris yra apsaugotas Civilinio kodekso.