Alaus atributikos kolekcionavimas…
Renku alaus centimetrus ant pilvo
Jei rimčiau, tai tema tikrai gera, tik deja aš ne kolekcionierius…o gal vertėtų
Malonu, kas pagaliau atsirado, kas myli alu ne tik praktiskai, bet ir teoriskai
As renku alaus etiketes, padekliukus. Taciau niekada netsisakau priglausti keleta bokalu ir kamsteliu.
Siuo metu esu Prancuzijoj, ir jau sukaupiau kruvele kamsteliu, nes etiketes tik naujas(tos kur ant butelio nebuvo)pripazistu, nebent butu labai reta ar sena.
jeigu lietusLietuvoj noretu, galesim apsikeist ziniomis ir atributika.Rudeni grisiu i Lietuva
Tikiuosi lietusLietuvoj renkate ne tik naujus kamstelius?
Nes pazistu kolekcionieriu, kuris renka tik naujus.
Puiku, kad atradom bendra kalba
Turiu keleta ir lipdukiniu etiketku, bet is Kanados daud neturiu, tiktai koki 30.
Manau, mes tikrai galesim bendradarbiaut. Sveikata
atsiras…
Siaip yra toks klubas Vilniuj
AAKK “Alutis” vadinasi. Ten visi kolekcionieriai ir susirinke.
(AAKK - alaus atributikos kolekcionieriu klubas)
na as pradejau rinkti bokalus, sakyciau praktiskas dalykas, kol kas turiu nelabai daug - apie 12 skirtingu, bet su laiku padauges … o is bojkalo maloniau gerti nei is butelio kaip ten bebutu. va
kazhkada ish kamshtuku darydavom zhenkliukus ir jais budavo nusagstytos visos kuprines gal dar ir dabar pas tevus kox maishas kamshteliu metosi …
bet svarbu, kad kolekcionuojami objektai butu dar ir praktishki. pvz. namie turimi bokalai labai tinka pieno kokteiliams, gelems pamerkti ir viskam kam tik nori, bet tik ne
gerti, bo jis dazhniausiai geriamas ish butelio. be to per didelis bokalu kiekis sukelia tam tikru psichologiniu problemu - zhmones negali apsispresti, koki pasirinkti.
kitas praktishkas dalykas - padekliukai. darbe visas stalas nukrautas. tik dabar jie yra puodeliu ir stikliniu padekliukai
Negerai, kad alaus atibutai ne pagal paskirti naudojami
O daug bokalu turint, tikrai nesunku apsisprest. Kiekvienas alus turi savo bokala.
Vienas mano pazistamas turis apie 800 bokalu. Nemanau, kad problema is kurio gerti. Pasiimi alu, paziuri, koks pavadinimas, susirandi bokala su tokiu paciu pavadinimu ir geri.
ne visad taip isheina, nes patys vertingiausi bokalai neturi pavadinimo ant shono. beje, mano vertingiausias egzempliorius - tox senobinis bokalas, kuriuos galedavai gauti tais laikais, kai gatvese budavo geltonos backos, o dar ant jo buvo liutas ir uzhrashas ne tai “Volgograd” or smth. - buvo sudauzhytas sheiminykshciu beplanakt pieno kokteili
Nereikejo pieno plakt
Butu pagal paskirti naudojamas, niekas nebutu nutike
ale nepatikesi, kaip jie tam tinka - rodos tam ir pagaminti !
Cia uz gera suduzusi duosiu visus
Bet geriau, kad bent vienas is ju butu naudojamas pagal paskirti
ei, buk gera, atvezhk, jei dar nesurudijo… kai kuriu senu kamsteliu dabar nelengva rast
ok. kai apsilankysiu pas tevus, reikes paieshkoti tamsiuose pakampiuose
oi, lauksiu nekantriai tik nepamirshk!
bral gera ideja dawet, reikx ir man pradeti ka rinkti. Aciu
To lietuslietuvoj:
Malonu matyti kolega kamstelininka Tiesa sakant, ne tiek jau daug musu ir yra, kiek suprantu. As taip pat jau ne pirmus metus kolekcionuoju kamstelius ir turiu ju jau mazdaug 1500. Kaip ir tamsta, renku tik tuos, po kuriais pasislepusi alu pats ragauju ar draugai is kelioniu parveza, taigi, kamstelius su istorija.
Kadangi toks rinkimo principas, tai su kitais kolekcionieriais nebendrauju, taciau jei butu kokio noro, galima organizuoti mainus. Tam reikalui turiu kelis simtus ivairiu saliu cap’su.
I sveikata
vau labai puiku, kolega, turesim omeny galima change, nes tikrai - kas is tu dulejanciu vienodu kamsteliu…pasididinsim skaiciu