Agurku konservavimas!!!

Agurku konservavimas!!!

prasau parasykit recepteliu, kaip konservuojat agurkus? labai reikia, padekit. aciu

Reikia vysniu lapu,krienu lapu,cesnako ir daug krapu.Neuzmirs ideti ir agurkuCha cha Vienam litrui vandens vienas su kaupu saukstas stambios druskos.
Uzdeti svori,kad prispaustu agurkus,jie turi buti apsemti
Sekmes Gerai

Gero skonio agurkiukai Niam niam gaunasi konservuojant marinatu
1l. vandens
1šk. cukraus
1šk. druskos
1šk. acto esencijos

O kam nepatinka actas, t.p geri gaunasi vietoj acto dedant svarainius Niam niam

Zinau labai gera marinuotu agurku recepta Taip…gaunasi kaip tie bulgariski Niam niamNiam niamNiam niam bet receptas namie…tai rytoj atsinesiu ir parasysiu…Šypsena

Žinau nemažai receptų, kaip konservuoti agurkus, tačiau šiandie negaliu pasakyti nė vieno. Receptai namuose. Receptūros išbandytos praktiškai, kiekvienais metais konservuoju įv. daržoves.

Tiksliai tai nzn kiek deti, bet namie tai su mama taip konservuojam- agurkai (kas be ko Cha cha ), druskos kazkiek, tiek pat cukraus, ciut acto, citrinos rugsteles, cesnako skilteles pjaustytos, lauro lapai, krapu… Tiksliai nepamenu po kiek visko deti, bet skonis tai pasakiskas Niam niam

Tik nepamirshkit rytoj tuos receptus pavieshintiTaip

Jeigu iki vakaro nesusirgsiu skleroze, tai rytoj tikrai tuos receptus atsinešiu.

Kažkur girdėjau, kad reikia(galima) dėt juodų serbentų kelis lapelius

Taip Mes dedam ne tik juodų serbentų lapų, bet ir vyšnių lapų; česnakų lapų; krienų lapų; aišku ir krapų. Šypsena

Sioks toks papildymas.
Druska tik rupi tinka.
Agurkeliai nedideli.
Ant dugno krienu lapas ar du,saujale vysniu lapu,keli pipirai,pora skilteliu cesnako.
Sekmes

Marinuoti agurkai (maži agurkiukai) gausis kaip bulgariški
į 1 ltr. stiklainį reikia dėti
1 morka pjaustoma į 4 -6 dalis
1 svogūnas (nedidelis) į 4 dalis
česnakas 2-3 skiltelės (kas mėgsta aštriau, gali ir daugiau)
krapai
pipirai juodi žirniukais
ir žinoma agurkai (visi priedai į stiklainio dugną dedami)
Marinatui reikia (1 ltr. vandens)
5 arbat. š. druskos (rupios)
15 arbat. š. cukraus
80 gr. acto (actą galima naudoti obuolių arba vyno)

Agurkus užpilame išvirtu marinatu ir sterilizuojame 15-20 min.

80g acto - kiek tai bus normaliai shaukshtais?

Na bet druskos ir cukrausApakęs… nors tikiu kad turi gerai gautis

Kadangi viskas ten matuojama arbatiniais sauksteliais tai 1 arbatinis saukstelis yra 5g

Šaukštais tai nežinau kiek, bet maždaug pusė stiklinės (šiek tiek mažiau kaip pusė), o cukrus ir druska skaičiuojama arbatiniais šaukšteliais. Receptas mano išbandytas praktiškai. Šiuo marinatu aš užpilu ir įv. daržovių salotas (morkos, patisonai, cukinijos, saldžioji paprika, ir visa kt. kas auga tuo metu darže). Tiesa, jeigu darau pagal šį receptą cukinijų (morkų, svogūnų) salotas, tai druskos dedu šiek tiek mažiau. Jeigu įdomu tai parašyk į privatą, duosiu tel.

labai aciu uz receptus. isbandysiu ir as.