Adrenalino fanatikai

Adrenalino fanatikai

Šiandien per plauką pėsčiosios nesutraiškiau… Važiuoju užmiesčio keliu ir matau, kad moteriškė į kelią išeina, ir žiūri į priešingą mano važiavimui pusę. Na, galvoju, reikia prisatabdyti, ba nežinia ko laukti galima, gal nepamatys (dar tamsu buvo, artimas buvau įsijungęs, bet kartais pėstieji sugeba nustebinti Šypsena ) Spaudžiu stabdį ir… po ratais pasirodo grynas ledas, o mano žieminės padangos, aišku dar parduotuvėje dėl parkių trūkumo guli. Taigi viskas vyko kaip filme apie kaskadininkus: mašina skersa (greitis apie 50 buvo), nukrypo judėti tiesiai į moteriškę, ši iškart į šoną šoko, o iš priekio autobusas parlekia, nelabai greitai, bet mano tai nevaldoma. Užmiršau viską, ką žinojau apie auto valdymą slystant, instiktyviai vairą susukau į priešingą pusę ir kelias sekundes auto vingiavo vos ne po visą kelią Girtas . Šiaip ne taip suvaldžiau, ir po to 10 minučių asigauti negalėjau. Vos nusikaltėliu nepatapau, neskaitant to, kad padangos vasarinės.
Taigi, kas primins, kai auto slysta ( eina skersa ), į kurą pusę vairą reikėtų sukti ? Kaip sugiausia elgtis ? Iš anksto dėkui…

XChanger

Ir? Uzuojautos lauki ar ko? Uzjauciu, visiems pasitaiko…

Vaira sukt i priesinga slydimui puse…

Slysta - iš karto atleidį stabdį ir pats minkai vietoj ABS. Vairas sukamas įslidimo pusę (galas į dešinę - vairas į dešinę, galas į kairę - vairas į kairę). Man pirmadienį (atrodo) panaši situacija, tik kad be pėsčiojo ir autobuso. Ir padangos ne vasarinės. Užtat ledas - ledinis Cha cha

Jei priekis veda-spaudi gaza,jei galas-stabdai pavara.Bet tikrai teoriskai sis dalykas neismokstamas-vaziuoji i slidzia eikstele ir tampaisi kol ismoksti.SEKMES KELIUOSELabasLabasLabas

Vakar vakare man irgi panasiai buvo - issukant nuo santariskiu ziedo (link miesto puses), nutariau smarkiau paspausti akseleratoriu (galas varomas), paziureti kaip auto ant kelio stovi apsnigtu keliu-dar nebuvo galimybiu to patikrinti , nes sita kibira nusipirkau tik rudeniŠypsena tai vat-masinu aplinkui nebuvo nei vienos, o maniske sonu tai i viena,tai i kita puse po kelia lakste Baisu ir kas svarbiausia, suvaldyti nera taip paprasta kaip isivaizdavau. is prieko pradejo vaziuoti masinos (nuo sviesoforo tikriausiai), o as skraidau per visas 4 juostas,geras vaizdelis turejo buti. galu gale kazkaip istiesinau ir laimingas nuvaziavau i garaza. moralas : nepersistenkit bandydami masinu ir padangu stabilumo keliuose. kad ir tusti jie butu Taip

Tpfu plem prisvaigau kavos negeres Cha cha Vairas sukamas i slydimo puse, to zodzio "priesinga" nereikia Cha cha
Sorry, kad nespangciau, einu kofejino ir nikotino KavaKietas

JuokiasiJuokiasiJuokiasiAs nuo taves ir nuziurejauŠypsenair pasvaigau.bet si tas reikalas vyksta savaime ir sunku ji prisimint.o vairas tikrai i slydimo puseGirtasGirtas

Tai ir pakoreguok savo rasyta zinute Nr 2, kol kas nors nepasinaudojo tavo "patarimu"… Baisu

nu tai aisku, kad vairas sukamas i ta pacia puse, i kuria auto nesa Šypsena suksi i priesinga - visa auto tau gali apsisukti Šypsena))

Ar as nesuprantu ar cia nesutarimai kazkokie?
jei metama sikna su vairu bet kokiu atveju reikia zaisti taip: I kuria puse meta sikna i ta ir reikia sukti vaira kad kuo greiciau issilygintu nors ir ant kelkrascio uzvaziuotu uztat neapsisuks
su gazo pedalu reikia taip: Jei priekis varomas paspaust per gaza kad priekiniai ratai istrauktu is susiskersavimo. Jei varomas galas reikia atleisti gaza kad galiniai ratai varikliu stabdytu o tada priekiniai stojasi i savo vieta
patikek manim tai ir mano asmeniskai isbandyta vairavimo mokykloje nemelavo as pats sita isbandziau ir su galiniais ir su priekiniais varomaisiais ir ant sauso asfalto ir ant slapio ir ant ledo
pabandyk ir suprasi

Foxas gerai isaiskino, ziurekit ka jis parase, o as dar neatsibudes Cha cha

na siaip gaunasi i priesinga nes kai sikna meta i desine tai masina pasisuka i kaire taigi o tu vaira suki i priesinga t.y i desine puse

Jei varo priekis,duokit gazo ir jei spėjat,užtraukit rankinį.Padeda,jei normalios padangos.

Vienu zho, visi viska suprato, tik isreiksti sunku Cha cha

Kolegos, kas yra uzsiskersaves posukyje, tas patarimu "sukti vaira ir spausti gaza jei priekis vedamas" naudojasi atsargiai. Visu pirma, tai sustabdo galo uzsineshima is tiesu, taciau sukimosi spindulys ishauga kelis kartus, t.y. kraupiai smarkiai; tad tikrai graziai slysdamas shonu tu tiesiog ishslysi i ishorini radiusa ir nuchiuoshi ish kelio. Siaip as neabejoju to patarimo nauda, taciau uzvakar sio desnio nepaisymas man antra karta ishsaugo mashina sveika.

Tiesiog pamatai, kad jei kontruosi uznesima, isleksi lauk. Tada tiesiok istiesini vaira ir atleidi gaza - masina apsisuka 180 laipsniu kampu ir - sustoja ant kelio…

Nepamirsk kad reik kuo svelniau viska atlikineti… Ir dar. Paciam buvo sunku iprasti ir kelyje inkstinktai tavo gali priesintis, bet:

Kai vairu pagauni masyna slidymo puse dazniausiai taip jau atsitinka kad pradeda metyti is vienos puses i kita kol nepagausi arba atvirksciai kol pavargsi ta vaira sukineti Šypsena, tai kai pradeda masyna lygintis jau is anksto reik pasukti truputeli vaira i munatomo sekancio uzmetimo puse.

Va, o seip tai butinai reik visiem po pirmu sniegu atviroje aiksteleje paciuozineti ir iprasti prie vairavimo salygu pasikeitimu.

Sekmes drivinant Labas

ATSARGIAI LEDAS !!!

na visiem pasitaiko tokie "zygdarbiai"
vairas tik i priesinga puse jei priekis varomas Taip
o jei galas varomas tai geriausias valdymas masinos yra gazo atleidimas
ir po to vel per pedala … smagus jausmas !!! Cha cha Gerai Labas Juokiasi

Jo,mano dar irgi vasarinukes,o kelias jau slidus…

Zinai slydimo metu masinos valdymo igudziu,taip vien tik patarimais neigausi,jei kazka ir ismoksi,tai situacijoj instinktyviai ju napanaudosi - reikia viska paciam pajust.
As savuosius vakar vakare RIMI aiksteleje kiek atgaivinauŠypsena
Uch gera pasisukineti !!! Gerai

siemet as dar sniego ant kelio nemaciauApakęs
na aisku,as ne Vilniuj gyvenu…
uztai pernai ziema tai i kelnes vos nepridejau…
prasilenkent su priespriesais atvaziuojancia masina,kuri beveik viduriu kelio ejo,sumete mane kaip reikiant…kelias padengtas snieguciu,po apacia ledukas…ir dar greitis buvo 100km/h.bandau tiesinti masina,duoduosi nuo vieno kelio krasto prie kito…gazas iki dugno numintas(nes priekis varo),labai aiskiai pamatau salikelej graziai nuaugusias storas pusis ir egles…gilu griovi…girdziu save kekientis ir tik jauciu slidinejancia masina…visa kita lyg sapnuociauAngelas
dievas matyt pasigailejo manes,o gal sugebejau islaviruoti tuo kartu savo auto,nes likau ant kelio.uztai greitis nuo 100km/h,paklio iki 120km/h,…kol istiesinau turbut isibegejau dar…padangos ziemines buvo,tik as perdaug neatidus buvau…
.
taigi kolegos,atidumo!