Absurdiski įstatymai, išsvajotoje Amerikojeir ne tik JAV

Absurdiski įstatymai, išsvajotoje AmerikojeMirktir ne tik JAV

Na va suradau nerealiai absurdisku istatymu svajoniu salyje AmerikojeCha cha
Na po velniu, taip gali sugalvoti tik jieBaisu
Jei skaitysite visus(nors abejojuCha cha), tai rasite ne vien Amerikos, bet ir kitu saliu, tarp ju ir Europos, isradinguosius istatymusMirkt

Regis, Jungtinėse Valstijose esama savotiško požiūrio į gaisrus bei jų gesinimą. Štai Čikagoje atskiru miesto valdžios nurodymu draudžiama valgyti degančiame pastate. Tuo tarpu Ilinojaus valstijos Evanstono mieste gaisras tėra vienintelė pateisinama priežastis, dėl kurios žmonėms leidžiama persirenginėti automobilyje. Na, o jei sugalvotumėt įsikurti Ajovos valstijos Fort Medisono mieste, žinokit, jog gaisro atveju ugniagesių teks palaukti - gavę pranešimą apie gaisrą jie privalo 15 minučių pasitreniruoti.

Tačiau dar ilgiau gaisrininkų lauksite Konektikuto valstijos Naujosios Britanės apylinkėje - mat čia ugniagesių automobiliams griežčiausiai nurodyta nevažinėti greičiau nei 25 mylias per valandą Bet keisčiausias įsakas priimtas Sent Lujyje, čia gaisrininkams uždrausta gelbėti iš degančio pastato moteris, jei jos nuogos ar pusnuogės, taip pat ir tas, kurios vilki tik chalatą ar naktinius marškinius.

Kalbama, kad rūsčiausi įstatymai JAV yra Teksaso valstijoje. Ir tai tiesa - juk čia draudžiama stovinčiam žmogui išgerti daugiau nei tris gurkšnius alaus, taip pat šaudyti į buivolus iš antro viešbučio aukšto. Įstatymas čia reguliuoja net avalynės reikalus - jei, pavyzdžiui, įsigeistumėte vaikščioti basomis, turėtumėte įsigyti specialų leidimą, kuris kainuoja net 5 dolerius.

Beje, oficialiai Kalifornijoje norintieji nešioti kaubojiškus batus privalo pirmiau įrodyti, jog yra ne mažiau kaip dviejų karvių savininkai. Dar blogiau tiems, kurie važiuodami liftu netyčia paskleis negerą kvapą. Bent Teksaso Port Artūro mieste už tai negailestingai baudžiama.
Keisčiausių draudimų apstu ir Floridoje - čia neleidžiama dainuoti apsirengus maudymosi kostiumėlį, važinėti riedlente be numerio, taip pat nuogiems praustis po dušu. Be to, čia ribojamas ir šeimyninių skandalų mastas - valstijoje specialiu nurodymu draudžiama sudaužyti daugiau nei tris lėkštes per dieną. Nuo Floridos neatsilieka ir Indiana - joje draudžiama maudytis vonioje nuo spalio iki kovo, sekmadieniais prekiauti automobiliais bei pardavinėti pieną vyninėse. Taip pat uždrausta valgyti arbūzus viešosiose vietose ar gerti alkoholinius gėrimus stovint. Be to, čia jus gali apkaltinti išprievartavimu, jei vežate automobiliu mergaitę, kuriai dar nesukako 17 metų ir ši nedėvi kojinių. Nuo 1984 m. Speidso mieste įsigaliojo įstatymas, draudžiantis naudoti šaunamąjį ginklą norintiesiems atidaryti konservų dėžutes - už tai gresia 3 mėnesiai kalėjimo.

Kalifornijoje eismo taisyklių sergėtojai, regis, numatė netikėčiausias situacijas - čia draudžiama automobiliu be vairuotojo važiuoti greičiau nei 60 mylių per valandą. Šioje valstijoje neleidžiama valyti automobilių apatiniais dėvėtais drabužiais. Tačiau absurdo apogėjus yra Čiko mieste priimtas draudimas: miesto ribose neleidžiama sprogdinti atominių įtaisų - už tai numatyta 500 dolerių bauda.

Absurdiškų įstatymų nestinga ir Azijoje bei Afrikoje. Štai Singapūre įstatymas nurodo kiekvienam pasinaudojus tualetu nuleisti vandenį, o Pietų Korėjoje policininkai įpareigoti vadovybei pranešti apie gautus per dieną kyšius. Izraelio Haifos mieste draudžiama vestis į paplūdimį meškas.

Pagal Afrikoje, Svazilande, 1985 m. priimtą įstatymą buvo uždrausta mėgautis "povandenine meile", kai paaiškėjo, jog karštasis Kadl Padlo šaltinis labai populiarus tarp įsimylėjėlių.

Senutėje Europoje irgi pilna supelijusių įstatymų. Anglijoje iki šiol galioja 1313 m. draudimas parlamento salėje pasirodyti su šarvais, o Jorko mieste vis dar nepanaikintas įstatymas, pagal kurį leidžiama "šaudyti iš lanko ir užmušti" škotus visas savaitės dienas, išskyrus sekmadienį. Beje, panašus įstatymas galioja ir Esterio mieste - čia leidžiama šaudyti į velsiečius, tačiau tik po pusiaunakčio. Londone galioja ir vienas keisčiausių įsakų, draudžiantis miestiečiams "apsimesti pensininku iš Česio", nors dabar niekas neprisimena, kam šis draudimas buvo skirtas. Be to, maždaug 100 dolerių bauda numatyta kiekvienam, kas išdrįstų Londono taksistus kviesti šaukdamas "Taksi!"

Prancūzijoje prieš keletą metų plačiai nuskambėjo istorija apie vieno restorano savininkę, kurią pavaldiniai apkaltino seksualiniu priekabiavimu. Nesutrikusi moteriškė priminė teismui viduramžių įstatymą, pagal kurį žemvaldžiams galima vilioti jų žemėse dirbančius darbininkus. Teismas, išsiaiškinęs, jog įstatymo niekas nepanaikino, buvo priverstas išteisinti moterį. Mažytėje Andoros valstybėje įstatymas draudžia advokato veiklą. 1864 m. priimtas įstatymas skelbia: "Mokytų juristų, galinčių iš juodo padaryti baltą, pasirodymas mūsų teismuose yra draudžiamas". Tuo tarpu Danijoje tebegalioja įstatymas, pagal kurį priešais kiekvieną automobilį privalo eiti žmogus ir garsiai įspėti arklių traukiamus ekipažus apie pavojų.

Daugelis absurdiškų įstatymų reguliuoja net gyvūnų elgesį. Havajuose neleidžiama "kabinėtis prie paukščių" viešuosiuose parkuose. Džordžijos valstijos Kolumbo mieste gyvenančioms vištoms, matyt, galima pavydėti, mat čia atskiru įsaku draudžiama kapoti joms galvas sekmadieniais. Kalifornijoje gyvūnams neleidžiama poruotis arčiau nei per 500 metrų nuo mokyklų, bažnyčių ir viešojo maitinimo įstaigų. Be to, ten pat draudžiama laižyti varles ir rupūžes (beje, šis draudimas ne toks absurdiškas - kai kurių rūšių varlių išskyros turi stiprų narkotinį poveikį).

Šiaurės Karolinoje draudžiama arti laukus drambliais, o Floridoje palikę dramblį gatvėje turite už jį sumokėti stovėjimo mokestį kaip už automobilį. Net trys įstatymai JAV reguliuoja elgesį kupranugarių atžvilgiu - Aidaho valstijoje draudžiama žvejoti sėdint ant kupranugario, o Arizonoje -juos medžioti. Tuo tarpu Nevados valdininkai nusprendė uždrausti kupranugariais joti keliu. Baltimorės mieste neleidžiama vedžiotis į teatrą liūtų, o Arizonoje nemaža bauda gresia, jei mėgintumėte vonioje asilui pataisyti guolį. Žiurkių užtarėju galima pavadinti Geilsburgo miestą Ilinojaus valstijoje - čia 1000 dolerių baudą gali užsidirbti kiekvienas, kuris drįstų talžyti žiurkes beisbolo lazda. Toje pačioje valstijoje neleidžiama vaišinti uždegtais cigarais kačių, šunų ir kitų naminių gyvūnų.
Atlantoje ginamos žirafų teisės - jas draudžiama pririšti prie telefono stulpų bei gatvės žibintų. Aliaskoje - savi įstatymai, čia draudžiama alkoholiniais gėrimais girdyti lašišas. Tačiau keisčiausias įstatymas priimtas Nebraskoje, dykumų krašte: čia galioja draudimas medžioti banginius. Lietuje tenka šlapti Alabamos valstijos Montgomerio miestiečiams - jiems uždrausta gatvėje išskleisti skėčius, nes tai "gąsdina arklius". Tačiau nereikia manyti, kad tokie įstatymai būdingi tik JAV. Prancūzijoje kuo griežčiausiai draudžiama kiaules duoti Napoleono vardą. Kanados Toronto mieste neleidžiama gatvėmis tampyti pastipusių arklių. Tiesa, draudimas galioja tik sekmadieniams.

Dar keistesni ir įdomesni moterų elgesį reguliuojantys Floridos įstatymai. Jei neatsargiai naudojantis elektros prietaisais vonioje moterį mirtinai nutrenkia elektros srovė, jai dar turėtų būti skiriama ir 100 dolerių bauda. Keistokas ir Kentukio valstijoje priimtas įstatymas - "neleidžiama eiti keliu moteriai, dėvinčiai tik maudymosi kostiumėlį, nebent ją lydėtų ne mažiau kaip du policininkai arba ji turėtų lazdą ar kastuvą". Tiesa, išimtis daroma moterims, sveriančioms mažiau nei 40 arba daugiau kaip 90 kg.

Pensilvanijoje draudžiama viename name gyventi daugiau nei 16 moterų (įstatymo leidėjų nuomone, 17 moterų - jau viešnamis). O štai Ogaigos mieste moterims uždrausta nusirengti priešais vyriškio portretą.
Alabamos valstijos Džaspero mieste draudimai skirti vyrams: nė vienam vyrui nevalia mušti žmonos lazda, jei ji storesnė nei vyro didysis pirštas. Be to, šito negalima daryti daugiau nei kartą per mėnesį. Tiesa, ir Los Andžele tebegalioja įstatymas, draudžiantis vyrui mušti žmoną diržu, platesniu nei du coliai, jei žmona su tuo nesutinka. Alabamoje nusikalstamu laikomas ir mėginimas pabučiuoti miegančią moterį.
Omahoje įstatymų leidėjams rūpi ir vyro krūtinės grožis - čia vyrams draudžiama skusti plaukus nuo krūtinės. Toumbsono mieste vyrams ir moterims, vyresniems nei 18-os metų, uždrausta šypsotis, jei jiems trūksta daugiau nei vieno priekinio danties. Delavaro valstijoje moterį galima suimti ir apkaltinti "nederamu elgesiu" vien už tai, jei ši pirmoji įkalbinėtų vyriškį vedyboms.

Nuo JAV egzotiškų įstatymų skaičiumi neatsilieka ir kitos šalys. Londone tebegalioja įsakas, draudžiantis mušti žmoną po 9 val. vakaro, "nes jos riksmai gali trukdyti miestiečiams miegoti". Mongolijoje liko neatšauktas įstatymas, pagal kurį visoms moterims liepta vaikščioti nuoga krūtine (šitaip viduramžiais mongolai apsisaugodavo nuo moterimis persirengusių priešų). Bolivijoje įstatymas draudžia moterims gerti daugiau nei vieną taurę vyno restorane ar bare (tada joms, matyt, tenka visą vakarą klaidžioti iš baro į barą), esą išgėrusi daug alkoholio moteris tampa greičiau prieinama. Pažeidusioms šį įstatymą gresia iki 100 dolerių bauda arba net skyrybos. Ganoje 1994 m. priimtas įstatymas leidžia vyriškiui mylėtis su mergina iki 18 metų, jei šis duoda 50 dolerių, avį bei tris butelius džino. Taip apsidraudžiama, jei mergina pastotų ir tektų sumokėti baudą. Ką daryti, jog taip nenutiktų, numato Indijos Radžastano valstijos įstatymas, įpareigojantis moteris kasdien valgyti morkų sėklas (tikima, jog jos veikia kaip kontraceptikai).

Sukurta nemažai ir kitų absurdiškų įstatymų. JAV Klinton Kaunti miestelyje bauda gresia kiekvienam, jei jis atsirems į visuomeninio pastato sieną. Oklahomoje draudžiama valgant mėsainį eiti atbulam. Nebraskoje kirpėjams nuo 7 val. iki 19 val. uždrausta valgyti česnakus ir svogūnus, o Naujajame Džersyje bauda numatyta tiems, kurie garsiai čepsės restorane.

Alabamoje baudžiama mirties bausme už geležinkelio bėgių barstymą druska. Nebraskoje jums grės bauda už tai, jei jūsų vaikas bažnyčioje pradėtų žagsėti. Na, o Sent Lujyje draudžiama sėdėti ant grindinio ir iš kibiro gerti alų. Alabamoje draudžiama vairuoti užrištomis akimis ir basam. Kitaip eismas reguliuojamas Konektikute - čia neleidžiama keliu vaikščioti rankomis. Tačiau didžiulę laisvę turi dviratininkai - jiems leidžiama važiuoti greičiau nei 100 kilometrų per valandą greičiu.
Vis dėlto visas JAV valstijas lenkia Pensilvanija. Čia vairuotojams prisakyta kaimo keliuose naktį kas mylia sustoti ir iššauti raketą. Po to laukti 10 minučių, kol iš kelio pasitrauks ten galėję atsidurti galvijai. Nuvažiavus dar vieną mylią procedūra kartojama.

ir tikiesi kad kazkas skaitys iki galo???

labai zjb.

Prie ko cia dabar tikiuosiCha cha Ar man svarbu kas, kiek skaitys?Svarbiausia:kam idomu, tas gal ir paskaitys. O paskaityti nors pora, tai manau tikrai vertaGerai, nes yra tikrai neblogu ir vertingu, jei kada netycia i ta valstija uzsuksi.

buvau girdejes nemazai, bet cia taip riebiai pririnkai… geru visokiausiu yra… Cha cha nu Amerika savo durnizmu turbut nenusileidzia niekam… Cha cha

na cia tai geras!

nu skaitau jau ne pirma karta as tuos istatymus ir galvoju ar jie jau panaikinti ar dar vis egzistuojaCha cha
Na bet ir prie bajeriu toji valdziaJuokiasi Jei vezi mergina iki 17 metu ir ji nedevi kojiniu , tai cia jau ishprievartavimasCha cha O jei devi tik viena kojine, tai cia kaip itariu butu reikstu , kad yra priekabiaujamaCha cha
Net duse negali maudytis nuogasJuokiasiJuokiasi Ir jei moteris nuoga, tai jokiu budu jos negelbes ugniagesiaiLaimingas Arba draudziama gerti atsistojusLaimingasLaimingas
Na isradingesniu istatymu, tai vargu ar jau butu galima sugalvotiTūsas
Tiesiog "Vunderkindai"Juokiasi

teisingaiTaip,as viska perskaiciau ir galiu pasakyt geeeerasJuokiasiJuokiasiJuokiasiGerai

man patiko Cha cha gerras

na ar nereiketu panasiu istatymu LietuvojeCha chaCha chaCha cha???

Joo…bet tingejau skaityti Šypsena

JuokiasiJuokiasiJuokiasi

neistengiai viskoNe kiek perkaicaiau GeraiJuokiasi

Kai kurie girdetiMirkt bet yra yra ir geruCha cha