70mln. už naująjį Vilniaus savivaldybės dangoraižį - normalu, ar per daug?

70mln. už naująjį Vilniaus savivaldybės dangoraižį - normalu, ar per daug?

Kągi, teko girdėti kontraversiškų ir prieštaringų atsiliepumų apie šį projektą. Įvairūs neva specialistai teigia, kad 70mln. už tokį projektą yra “labai daug”, netgi vadina tai “Zuoko afera” Šypsena. Ar yra, kas turi gilesnį supratimą apie statybas? Ką manote apie tai? Bent jau bendrai pažiūrėjus tokia kaina atrodo visiškai pagrįsta. Teko girdėt ir nuomonių, kad 70mln. už tą pastatą yra netgi mažai. Ačiū.

linkas apie projektą
http://www.skanska.fi/index-lt.html

Manau, kad tai yra visai padoti suma. Priklausomai nuo to kas dar bus viduj. Manu, kad tai yra normali pinigu suma

Suma normali. Bet jei atkreiptum demesi kokios firmos dirba… Samdyta persamdyta… Mazai normaliu firmu tik kruva firmeliu po kelis, keliolika zmoniu. Nerimtai atrodo ir tik reikia labai labai tiketis kad laikysis terminu.

Kažkur buvo skelbta, kad 1m² su daline apdaila kainuos ~4000Lt.
Jei tai teisybė, tada Ne Blogai Labai brangu. Niekas nepaneigs, kad dalis babkyčių nueis "į kairę", o skolas turės mokėti savivaldybė.

Aisku normali, gal netgi maza. Priskaiciuokit garazus, aikste( del aikstes nezinau).

1926:
Kažkur buvo skelbta, kad 1m² su daline apdaila kainuos ~4000Lt.
Jei tai teisybė, tada Labai brangu. Niekas nepaneigs, kad dalis babkyčių nueis "į kairę", o skolas turės mokėti savivaldybė.

Prie ko cia skolos? Kokios skolos?

Statyba vykdoma iš skolintų lėšų Nekaltas
Po to tikimasi ją išmokėt išpardavus savivaldybės eksploatuojamus pastatus.

Jei daugiaaukštis garažas kainuos 4000Lt/m², šitam projektui gręsia finansinis krachas.

[quote]1926:
Statyba vykdoma iš skolintų lėšų
Po to tikimasi ją išmokėt išpardavus savivaldybės eksploatuojamus pastatus.
[/quote]

As maniau, kad tu turi ‘omeny’, kad kai viskas pasibaigs liks skolu. O ta prasme, tai ka nors sudetingesnio statant beveik visada imama paskola.

[quote]1926:
Jei daugiaaukštis garažas kainuos 4000Lt/m², šitam projektui gręsia finansinis krachas.
[/quote]

Kas tau sake, kad jis tiek kainuos? Ar pats sugalvojai?
O del finansinio kracho, tai jis ir tuo atveju negrestu, nes ziurima i galutine suma - 70 mln., kuria ketina apmoketi.

Pats taip rašei Cha cha Citata:

[quote]1926:
progmar rašė:

Kas tau sake, kad jis tiek kainuos? Ar pats sugalvojai?

Pats taip rašei Citata:

Aisku normali, gal netgi maza. Priskaiciuokit garazus …

[/quote]

Gaila, bet ir citatoj nematau, kad butu parasyta jog garazas kainuoja 4000Lt/m².

Į kainą įskaičiuojama ir Europos aikštė bei netgi baldai aišku jau su visa apdaila ir pan. Žodžiu pilnai paruoštas eksploatavimui pagal paskirtį. “Saules Akmens” dangoraižis rygoje (27.000 m2) kainuos apie 110mln LTL. Žodžiu kažkas bandė pūsti burbulą apie pinigų plovimus ir pan Šypsena. Imho Lietuvoj negalima nieko normalaus pastatyt nepradėjus kokio skandalo iš kurios nors pusės. Vieniem tai per daug kainuoja, kitiem užgoš kokią bažnyčią ar Šeškinės kalvas, kitiems dar koks velnias nepatinka. Užknisa tokie dalykai Piktas

Jei tai pilnai baigto komplekso kaina, tai ji visai reali Taip.
Bet tai reiškia, kad spauda klaidina žmones.

Aš sujungiau savo kažkur perskaitytą kainą ir tai, kad tu įtraukei garažo kainą kaip reikšmingą pastato kainos dalį (bent jau aš taip supratau) Šypsena
Dedukcija Girtas Labas

@1926: Nieko buna Šypsena.
O siaip idomu butu suzinoti aplamai kitu Lietuvos dangoraiziu statybos kainas. Zinau kad stato/statys Kaune ir dar Vilniuje prie to paties savivaldybes pastato.

Hannerio statomas EUROPA 33 aukštų verslo centras kainuos apie 50mln kaip girdėjau. Bet čia turbūt tik pats pastatas, be garažų ir pan. Plotas ten irgi bus apie 16,000 m2.

Tarp kitko, čia gan įdomi info ir vaizdeliai apie didžiąsias statybas Vilniuje http://www.hanner.lt/common/projektai/europa/europa_nmc.html

SCity, aciu uz nuoroda. Dar radau viena foruma: http://www.skyscrapercity.com . Ten nemazai informacijos yra. Apie Kauno dangoraizi mazai informacijos. Radau tik kad bus 17 aukstu, bet kiek supratau tai dar jis nesuprojektuotas.

Spaudoje ir televizijoje nesenei komentavo apie teisėja kuris statė ne dangoraižį , o teismo rūmus.Tai jam pavyko su tų rūmų medžiagomis ir darbininkais pasistatyti sau nama.Nu zuokas tikriausiai sugebės daugiau…reik tikėt.Namuku neapsiribos.Ignoruoju