na sidra gerti, tai saves negerbti , jau tada geriau alus
Nu cia nusisnekta i dausas kaip reikalas . Aisku jei turime omenyje lietuviskus kiss'us ir fizz'us tai jo, bet tam brudui sidro pavadinimas netinkamas. Ten limonadas su laipsniais. Tikra sidra teko ragauti Ispanijoje, gaminamas is obuoliu, fermentuojamas, i po to netgi kazkiek brandinamas kastono statinese. Sveikas gerimas nerealiai, degina riebalus ir pan. Ypac gerai prie maisto. Alia pas mumis dazniausiai kai kas vadinama ne savais vardais. Lietuvoje tikra sidra kazkada importavo draugelis, alia nieks nesuprato, nes 0,7 L kainavo apie 12-13 Lt. Daba, belikes tik prancuziskas RIMI, bet kaina irgi nemaza apie 10 Lt.
Normali ta kaina ir tie 10 lt ir tie 12-13 lt uz naturalu sidra!Kitas klausimas kodel jis neprigijo musuose, bet so-svistom eina visokie kiss'ai ir kita xernia!
na sidra gerti, tai saves negerbti , jau tada geriau alus
Nu cia nusisnekta i dausas kaip reikalas . Aisku jei turime omenyje lietuviskus kiss'us ir fizz'us tai jo, bet tam brudui sidro pavadinimas netinkamas. Ten limonadas su laipsniais. Tikra sidra teko ragauti Ispanijoje, gaminamas is obuoliu, fermentuojamas, i po to netgi kazkiek brandinamas kastono statinese. Sveikas gerimas nerealiai, degina riebalus ir pan. Ypac gerai prie maisto. Alia pas mumis dazniausiai kai kas vadinama ne savais vardais. Lietuvoje tikra sidra kazkada importavo draugelis, alia nieks nesuprato, nes 0,7 L kainavo apie 12-13 Lt. Daba, belikes tik prancuziskas RIMI, bet kaina irgi nemaza apie 10 Lt.
Normali ta kaina ir tie 10 lt ir tie 12-13 lt uz naturalu sidra!Kitas klausimas kodel jis neprigijo musuose, bet so-svistom eina visokie kiss'ai ir kita xernia!
dar paziurejus koks kontingentas ta sidra geria baisu pasidaro
dar paziurejus koks kontingentas sa sidra geria baisu pasidaro
Jaunimėlis nuo 15 iki 20 metų - neužilgo urologai/kepenų cirozės specialistai bus patys paklausiausi ant LT...
Siaip tai,tikrai labai keista,kad jaunimelis trucyjasi tokiom otravom -juk visi sitie kisai nera tokie jau pigus.O jei paskaiciuoti kazkiek ir su;lyginti ,kad ir su tuom paciu originaliu sidru,tai skirtumo gali ir visai nebuti.Tai kam tada gerti nuoda?
As savo vyresneliui ir jo korefanams jau baigiu ikalti i galva,kad lietuvisko alaus gerti aplamai negalima,nes jis neiko bendra neturi su alumi + yra brangesnis beveik uz bet kuri cekiska alu.O jei netingi paieskoti,tai gali uz lietuvisku myz-svyturiu kaina nusipirkti netgi labai rimtu vokisku alaus rusiu!Berr barrel praeita savaitgali pradejo akcija vokiskam NEPASTERIZUOTAM alui ir dabar jis kainuoja 2.99 uz buteli su keramikiniu kamsciu.Tai toki alu paragavus,apima tokia palaima , ir iskart iskyla teisingas klausimas - nxj lietuviai aplamai tepasi rankas ir bando gaminti kazka is serijos a la alus?!
naktibledas ra: variau i parde alaus, kad nuo mirties atsisaudyt, tai pasiemiau rukyta lasisos hribieta. nezinia, rukytas jis ten, ar mirkytas, bet visai , trajaka tekainavo, vienas viso net ir neikaliau, mesos yra pakankamai, dar ant sumustinuku poros liko.
Pivo bez vodki - jad! Ir todel nefig daug alaus geria,kad net ji reiketu uzkandineti.Alus gali buti tik kaip izanga i gerokai dvasingesnio gerimo - stiprauas alkoholio gerima.O prie stipraus alkoholio,reik rimtu uzkandu.
Ko gero Zulikas teisus. Kaip mane moke vienas, ne tai, kad megejas, bet jau profesionalas, kad pumpuoti daxyuja alaus yra labai nesveika, o ikalti saikingai alaus ir ant virsaus uoplia vodkes 100g, ir rezultatas konkretus.
naktibledas ra: Ko gero Zulikas teisus. Kaip mane moke vienas, ne tai, kad megejas, bet jau profesionalas, kad pumpuoti daxyuja alaus yra labai nesveika, o ikalti saikingai alaus ir ant virsaus uoplia vodkes 100g, ir rezultatas konkretus.
Taigi taip logiska - nefig apkrauna organizmo dideliu kiekiu skyscio + neaiskaus maisto.Galima isgert saikingai gero naturalaus alaus,kad jame esancios mieles teigiamai paveiktu skrandi.O tada jau pereinama prie rimtesniu reikalu : galima ir pavalgyti ir isgerti stipresnio alkoholio.
mečiau jau tą alaus maukimą viedrais, dabar tik retkarčiais, prie progos...Ba priėjau tas pačias išvadas, kaip ir jūs.
Bet naminė vobla prie alaus - Man čia netgi atvirkščias procesas: valgai voblą, o alus tik užsigert, lyg tarp kitko...
Zhulikas Vilenskas ra: Normali ta kaina ir tie 10 lt ir tie 12-13 lt uz naturalu sidra!Kitas klausimas kodel jis neprigijo musuose, bet so-svistom eina visokie kiss'ai ir kita xernia!
Siaip manau, kad lietuviams tiesiog per brangu, o gal ir skonis nelabai pritinka, nes labai jau specifinis. Moketi po 10-12 Lt uz 0,75l 6% gerimeli, sutik ne kiekvienas supranta. As saviskius ipratinau kai buvo Ispanijoje, daba teko uzsakyti spec. zakaza naturalaus nefiltruoto sidro is Asturijos .
saruj ra: mečiau jau tą alaus maukimą viedrais, dabar tik retkarčiais, prie progos...Ba priėjau tas pačias išvadas, kaip ir jūs.
Bet naminė vobla prie alaus - Man čia netgi atvirkščias procesas: valgai voblą, o alus tik užsigert, lyg tarp kitko...
panašiai. man alus prie vakarienė vienas - kaip kompotas. paskiau čieka viskio arba šnapso
Beveik prie kiekvieno rimto patiekalo galima ikalti kelis bokalus alaus, nekalbu apie sriubas ar vaisius aisku, na o zuvi valgyti be alaus tai aplamai nusikaltimas
akantoftalmus ra: Beveik prie kiekvieno rimto patiekalo galima ikalti kelis bokalus alaus, nekalbu apie sriubas ar vaisius aisku, na o zuvi valgyti be alaus tai aplamai nusikaltimas
Arba as jau atsigeriau savo alaus statine,bet prie maisto man alus nekimba.Prie jokio maisto jis man netinka.Taip,prisprogus alaus,valgyti norisi ir tada jau galima isvedineti,kad prie alaus tinka tas ar anas pateikalas, bet bent jau mano dabartiniu supratimu,alus turi buti testuojamas vienas be jokiu zakusonu.Bet lygiai tas pats liecia ir degtine,nes po jos irgi norisi uzkast kazka.
as koki 10 metu istikimai ta alu mocinau, kasdien bent po bonkele, db jau trecia savaite uzrises. paragavau cia kada- ble ispudis, kaip vaikystej, kai nekirsdavau, kodel tie diadkos ta alu taip siurbia kibirais: kartu ir neskanu.
naktibledas ra: as koki 10 metu istikimai ta alu mocinau, kasdien bent po bonkele, db jau trecia savaite uzrises. paragavau cia kada- ble ispudis, kaip vaikystej, kai nekirsdavau, kodel tie diadkos ta alu taip siurbia kibirais: kartu ir neskanu.
Pagedo utenos alus visai, jau neklbant apie tauro, tas tai kaip acetonas, is pigesniu tai tik volfas eingelman liko normaliausias, na dar horn diesel ir svyturio extra , kiti lietuviski. Na o, kad alus ir zuvies patiekalai yra neatsiejamas dalykas as isitikines, nebent tie, kas savo backa jau isgere, kitaip mano. As kazkada irgi kibirais maukiau ta alu utenos ir nereikejo jokios uzkandos, dabar 3 - 4 pintos eingelmano su gera uzkandele ir gana, o ir organizmas daugiau nelabai priima, buna jei padaugini retkarciais, tai ir vidurius paleidzia gal jau ir mano alaus backos dugnas matosi
Tu kada nors alaus paragauk,o ne tableciu uzpiltines pasterizuotos.... p.s. prie tavo isvardytu alu-birzgalu,pati geriausia zakuske - desreles is tuoletinio popieriaus
akantoftalmus ra: Atsiprasau pone jei apsiperku prekybos centruose kur kitokio alaus nera o tualetini popieriu gali pats ryt su desrelem, jei toks mandruolis esi
plačiau apsidairyk į parde nuėjęs, yra ir vilkmergė ir gubernija ir biržų ir vilniaus
akantoftalmus ra: Atsiprasau pone jei apsiperku prekybos centruose kur kitokio alaus nera o tualetini popieriu gali pats ryt su desrelem, jei toks mandruolis esi
plačiau apsidairyk į parde nuėjęs, yra ir vilkmergė ir gubernija ir biržų ir vilniaus
O apart situ gamintoju,kuriuos isvardrinai ar yra teke ragauti kitu gamintoju alaus ir ypac domina ar yra teke ragauti npasterizuotu uzsienietisku?
akantoftalmus ra: Atsiprasau pone jei apsiperku prekybos centruose kur kitokio alaus nera o tualetini popieriu gali pats ryt su desrelem, jei toks mandruolis esi
plačiau apsidairyk į parde nuėjęs, yra ir vilkmergė ir gubernija ir biržų ir vilniaus
iš prekybos centrų blogiausia padėtis RIMI. visose kitose, net ir kaikuriose rirmikėse galima rast labai neblogo alaus. be auščiau išvardytų tikrai verta pakaštavot Kauno alaus įvairiausių nuo lengvų iki porterio (beje man jų porteris geriausias), boiko (IKi). Utenos alaus prieskonio gėrimo nesu gėręs jau kokius 2-3 metus. Kartais iš ko pajamu gurkšnį ir vėl pusmečiui atsižegnoju. t.p. su kalnapisiu
akantoftalmus ra: Atsiprasau pone jei apsiperku prekybos centruose kur kitokio alaus nera o tualetini popieriu gali pats ryt su desrelem, jei toks mandruolis esi
plačiau apsidairyk į parde nuėjęs, yra ir vilkmergė ir gubernija ir biržų ir vilniaus
iš prekybos centrų blogiausia padėtis RIMI. visose kitose, net ir kaikuriose rirmikėse galima rast labai neblogo alaus. be auščiau išvardytų tikrai verta pakaštavot Kauno alaus įvairiausių nuo lengvų iki porterio (beje man jų porteris geriausias), boiko (IKi). Utenos alaus prieskonio gėrimo nesu gėręs jau kokius 2-3 metus. Kartais iš ko pajamu gurkšnį ir vėl pusmečiui atsižegnoju. t.p. su kalnapisiu
Mane ganetinai nustebino Vilmerges "Naujo derliaus" alus.Net suabejojau ar jis tikrai yra isvirtas Lietuvoje,nes skonis tikrai brandus ir net norint sunkiai rastum prie ko prisiknisti.O kad Vilkemrge pasidare kaip ta laisvo elgesio mergse - pilsto alu kur tik sauna gavon : tai jis lenkijoje isilstytas,ta estuose,tai dar bb zino kur,todel ir kyla abejoniu del sito alaus kilmes,b siaip tai,jis tikrai vertas demesio.