Majonezas

Majonezas

Pries sventes per LRT laida Labas rytas rode reportaza,kaip pasigaminti majoneza namu salygomis- gamino kazkoks garsus Klaipedos sefas.Nustebino,kad jis naudojo visa kiausini ir netgi 2 vnt,ant visai nedidelio kiekio galutinio rezultato.Kas dar nustebino,tai pasiulymas pacioje pradzioje i plakimo inda butinai ilasinti kelis lasus gero vyno acto (tuom kart jis naudojo italiska ruzava lambrusco vyno acta) ir ant jo iplakti du kiausinius ir iskart pradeti plakti su blenderiu.Ir tik po to ejo garstycios ir ziupsnelis druskos, o dar po to ejo augalinis aliejus,kuri jo padejejas pyle ne kiek nesistengdamas ji pilti leta ciurkslele.Sakyciau,kad buvo supilta arti puslitrio aliejaus.
Ir stai sioje vietoje leiskime saves paklausti kurioje parduotuveje ant LT esate mate augalini bekvapi alieju? Gal todel,kad retai tyrineju parduotuviu vitrinas su aliejumi as nemaciau,o gal todel,kad nera poreikio kasdieniam tokio aliejaus naudojimui,bet as ant LT tokio aliejaus nemaciau.
Jis paminejo,kad galima ipilti sauksta salto vandens,jeigu kazkam nepatinka per daug tirsta koncistensija.Kadangi veliau dar buvo suverstas nemazas kiekis trintu krienu,katruose irgi yras skyscio,tai gal tas kiekis vandens ir tinkamas,o priesingu atveju tai yra riebalu bomba!

Kai postsovietiniais laikais apie 90-94 metus,tikrai nebuvo jokiu majonezu pirkti,tai tada buvo prasme eksperimentuoti.
Dabar gi,labai abejoju ar tikrai verta tai daryti,jei nesi niekada to dares ir nesupranti kokio ingrediento idejimas kaip pakeicia galutini rezultata.As galiu drasiai teigti,kad 75% atveju,rezultatas bus ne toks apie koki svajojama! O taip bus todel,kad jausis aliejaus skonis arba per didelis riebumas,nuo per didelio kiekio aliejaus.O jausis todel,kad beveik visi be isimties,musuose parduodami aliejai,yra dezodoruoti ir tas dezodoravmas skonio nepataiso,o jeigu naudoti koki nors geresnes kokybes pvz.alyvuogiu alieju,tai dar ne aisku kaip kam patiks tas intensyvus skonis!
Todel,pats beveik nebesibovyju su majonezo g-ba namie.Taip,buna,kad pasigaminu,bet tik idomu delei,jei pamatau koki nors nauja gaminimo recepta…Ir kaskart pasakau : daugiau nebedarysiuJuokiasi