Alyvuogiu aliejus
Jo skonis - tai skonio reikalas , man asmeniskai skanu, nors faktas, kad skonio receptoriams prie neiprastu skoniu reikia priprast. Bet siaip jau jo privalumas - ne tiek skonis, kiek butent anticholesterinines galios (atrodo, kad ir rapsu aliejus turi panasiu savybiu).
Siaip maisto kepimui jis rekomenduojamas tiems, kuriu kraujyje cholesterino kiekis pernelyg aukstas, kitiems zmonems puikiausiai tinka ir paprastas aliejus. As asmeniskai naudoju salotoms arba ant garu virtoms darzovems, zuviai paskanint, kartais koki steika kepu, nors mano vyras irgi siuo atveju siek tiek raukosi.
Nesakau, kad skonis man nepatiko. Blynai buvo tokio pat skonio kaip ir kepti ant paprasto aliejaus.
Malvina rašė:
Stiklinej sumaisot kelis saukstus alyvu aliejaus, slakeli citrinos sulciu (kiti daro su actu, bet man labiau patinka citrina ir vitamino C daugiau), sauksteli garstyciu…
Jei leisite, norėčiau patikslinti: aliejų reikia sukti su citrinos sultimis, prieskoniais, garstyčiomis tol, kol susidaro lyg ir vientisa masė. Žodžiu, reikia šiek tiek ilgėliau pamakaluoti… Labai skanu
Princese, del skrandzio as nezinau, o del firmu tai jos visos neblogos, kokiam turguj gal neapsimoka pirkt, nes buna, kad perspausta alieju, skirta muilo gamybai, kontrabandininkai pardavineja kaip gera, t.y., pirma karta isspausta (extra vierge).
Jei ne paslaptis, gal žinai, kaip jį reiktų vartoti
nelabai. kažkaip ir kažkiek gerti iš ryto.
Sito nepabreziau, nes nesu tikra, kad acta pakeitus citrinos sultimis ir nepridedant saulegrazu aliejaus ta vientisa mase susidaro?
Dar kartelį įsikišiu… Į garstyčias palengva pilame aliejų ir sukame. Po to jau dedame prieskonius ir kt. Prieskonių reikėtų nepadauginti, nes skonio pagrindas - garstyčios. Vartoti reikia iš karto, nes po kurio laiko pagrindinės sudedamosios dalys vėl atsiskiria
dejimas
įįįįdomu
Bronksas
kaip tai ne esme???..Manson - gaidys!!!..Mason …dievinu jo dejimus
zjb
Ne MANSON, o MASON … Bet tai ne esmė