Rusvi ir sultingi kotletai puikus papildymas bet kokiam garnyrui. Kad paruoštumėte visą kilogramą aromatingo patiekalo vos iš 300 g faršo, reikia žinoti keletą gudrybių ir teisingai komponuoti produktus.
Kotletų purumas ir sultingumas priklauso nuo ingredientų, kuriuos deda į faršą. Geriausia mėsą sumalti savarankiškai iš gatavo faršo ne visada išeina idealūs kotletai, juk pusfabrikačio sudėtis lieka mįslė.
Populiariausias produktas, kurį deda į maltą mėsą batonas. Pageidautina paimti sukietėjusį egzempliorių, nupjauti nuo jo visas pluteles.
Minkštimą užmerkti piene 20-30 min, o sausas plutas sutrupinti džiūvėsiams apvoliojimui. Nuspausti minkštimą ir dėti į faršą, pabarstyti prieskoniais ir kruopščiai permaišyti.
Suformuoti kotletus ir apvolioti džiūvėsiuose. Jie kepa greitai, gaunasi minkšti ir oriniai.
Dietinis patiekalo variantas su avižų dribsniais. Šį būdą dažnai naudoja jaunos mamos, kadangi pamaitinti vaiką sveika koše pavyksta retai.
Avižas galima naudoti bet kokias greito paruošimo ir tradicines.
Pridėti avižų dribsnių vienas taupiausių būdų.
Įdėjus avižų dribsnių, kurių nereikia ilgai virti, daug rūpesčių nekyla jie greitai persisunkia ir beveik pilnai ištirpsta farše.
Natūralius avižų dribsnius būtina permalti. Geriausia tai daryti blenderiu. Gaunasi rupaus malimo miltai.
Pilvui sutramdyti naudinga protingai neskubėti valgyti: iš pradžių atsisakyme maisto, kuris tukina, po to kuris kaitina, o po to skanaus. Savo pilvui duokime maistą lengvai virškinamą ir žiūrėkime, kad jo nebūtų per daug, kad saikingu pasisotinimu nugintume alkį, o lengvai virškinamu maistu atsikratytume kaitinimo, kuris sielai yra lyg botagas.