Kaip keistai vadinami kai kurie maisto produktai
O kiedainietiškus koldūnus,kur įdaras yra bulvių košė, vadino pirožkais. Čia gal tuteišiškai… O virtinius miltinius, tokius persuktus per tarkos blogąją pusę, vadino švilpikais
Toks miltinis patiekalas-"eziukai" ar "abriedukai"…Ligi siol vadinam "birbyzais".
Pieniska teslos gabaliuku sriuba-"kleckiene".
grep-frutas. čia kas do biesas? grape+fruit?
chm, visų išvardintų teko ragauti
beje, cibulienę girdėjau dzūkijoj vadinant čioloku
saldintas vanduo su juoda duona.
karštos vasaros valgis
zacyrkas ir as žinau, mama jas virdavo.
O dar ar žinote kas yra ir ar esate valgę mutinį
durnaropių apsiėdė-tiesioginis palyginimas, nes jei užvalgysi durnaropių - kvailiosi.
Durnaropė turi kažkokių nuodingų medžiagų, kuri veikia žmogaus nervų sistemą.Užvalgius-sukvailioji
kartais aš verdu zacyrką , jei kas nežinot, tai pieniška sriuba
geras pavadinimas, angelo
o kodėl liaudis sakydavo, durnaropių apsiėdė…
iš vaikystės atmenu, kaip vienas diedukas, šaltibarščius vadindavo - šaltriedžiais vadino
aha, o pas mus šebalbonais
pupeles girdėjau vadinant - šabolbonais ir pasoliais
vot dar esu valgiusi bybkočių sriubos (žodžiai liaudies)