Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Didžiausios ir/ar dažniausios klaidos daromos šeimininkių


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2007 12 04 d. 04:04 pradėjo  mimikrija, peržiūrėta 3340 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
mimikrija
Atkakli dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 328

2007-12-04 04:04 1 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: mimikrija Įtraukti mimikrija Į adresų knygelę
gal tokia tema jau ir buvo, velniai zino, bet gal jus labai nebausite, jei pasikartosiu. si tema toptelejo i galva beskaitant "virtuve ir medicina", kuria zinoma as jums savo ruoztu labai rekomenduoju. tad ir mano patarimai ar pastebetos klaidos, tai tik keleta trupinuku is sios knygos.
taigi, pirmiausia apie svarbiausia - vandeni. klaidingai manoma, jei manoma, kad minkstas vanduo vertingesnis uz kieta (taip yra nebent, jei kalbama apie skalbimo masinas ir pati skalbima), jei kalbame apie sveikata, tai kietas vanduo labai svarbus del kalcio ir magnio, o minkstas is esmes bevertis. gal cia apsiribosiu be litaniju kokia siu elementu svarba musu organizmui, pasakysiu tik , kad LABAI DIDELE. paradoksas, liaudyje vadinama kraujagysliu uzkalkejima sukelia kalcio trukumas.
kita LABAI didele klaida isvalytu, kuo baltesniu produktu vartojimas, tai miltai, druska, cukrus, ryziai, grikiai, kaip ir valytos (skustos) darzoves bei vaisiai. viduramziais buvo siekiama aukstiems asmenims patiekti kuo baltesni pyraga ar kose, bet viduramziais dar nebuvo zinoma, kad grudo isorineje dalyje slypi didziausias geris. regis, gyvename ne viduramziuos, bet vis tiek atsiranda tokiu, kurie galvoja, jei produktas isvalytas iki ka tik iskritusio sniego baltumo tai jis ir vertingesnis, deja, yra atvirksciai.
is mano asmenines patirties, mano draugas kepa paprasciausius lietinius, pats susimala grudus (turi maziuka virtuvini maluneli), zinoma, druska jis vartoja taip pat nevalyta, dazniausiai negyvosios juros, blyneliai buna vos vos tamsesni, bet jau ju skonis, nepalygintinas su is auksciausios rusies miltu blynu, su pasimegavimu rydavau juos pusryciams atnestus i lova (pasirodo, ne tik i vyru sirdis kelias eina per skrandi), atsiprasau uz nukrypima nuo temos.

tikiuosi, daugeliui, tai ka parasiau, jau buvo zinoma ir dziaugiuosi, jei kas atrado ka naujo. pasikartosiu vel ir vel rekomenduodama knyga "virtuve ir medicina", nes juk negaliu as jos cia perrasyti, nors mielai pasidalinciau tomis naudogomis ziniomis, o ji tikrai vertinga visiems valgytojams, kurie rupinasi savo ir savo seimos sveikata.


jonce_ponce
Ultra gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1374

2007-12-04 20:03 2 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: jonce_ponce Įtraukti jonce_ponce Į adresų knygelę
tas ala sveiku produktu vartojimas uzima labai daug laiko ir pinigu sanaudos dideja;>
siaip stengiuosi kup sveikiau bet man dazniau tingisi;>


jonce_ponce
Ultra gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1375

2007-12-04 20:04 3 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: jonce_ponce Įtraukti jonce_ponce Į adresų knygelę
ir kazkaip man pavadinimas nesirisa su tekstu;>

mimikrija
Atkakli dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 330

2007-12-05 01:15 4 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: mimikrija Įtraukti mimikrija Į adresų knygelę

jonce_ponce rašė:
ir kazkaip man pavadinimas nesirisa su tekstu;>


nesirisa, tai nesirisa, niekuom negaliu padeti. norejau sukurti tema apie seimininkiu daromas klaidas virtuveje, nesvarbu kokios jos bebutu, ar prastu puodu vartojimas, ar arbatos uzplykimas verdanciu vandeniu, ar maskatavimas kasomis virs virtuves. manau temai apie klaidas, pavadinimas netgi labai tinkamas. bet zinoma nebruku jums savo nuomones. smalsu pasidare, o koki jus, jonce-ponce, pavadinima temai apie daromas seimininkiu klaidas siulytumete?


mimikrija
Atkakli dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 332

2007-12-05 15:17 5 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: mimikrija Įtraukti mimikrija Į adresų knygelę
wallai, butent apie klaidas ir noriu sneketi (jau minejau anksciau, kad apie ivairiausio pobudzio). manau, kad tai labai plati tema, tad leidau sau pasisakyti ir apie valytu produktu vartojima, kaip po viena is klaidu. temos apie sveika maista kurti neplanavau.
kazkaip keista, nesitikejau, kad bus taip sunku buti jusu suprastai formuluojant mano nuomone labai aisku pavadinima. noreciau, kad pavadinimas uzduotu tema. o as ja tik pradejau, kitas zmogus gal ja prates kalbedamas apie visai kitokio pobudzio klaidas.
liudna siek tiek paciai, kad vietoj diskusijos tenka aiskinti, regis, aiskaus pav. prasme. bet tiek to, isgyvensiu, tai yra paskutine tema, kuria sukuriau biteje, nes kazkaip neviltis apima, kai imama kabinetis nezinia prie ko. sekmes visiems


katininke
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3105

2007-12-09 10:24 6 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: katininke Įtraukti katininke Į adresų knygelę
Klaidos apie CEPELINUS:
1. Pipirų dėjimas į tarkius (atrodo,lyg būtų nenuplautos buvės starkuotos)
2.Virimas uždengtame puode (sutrūkinėja)

Jei dar kokių žinote įdomybių - pasidalinkite patirtimi

P.S. O tema tikrai gera Gerai


jonce_ponce
Ultra gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1406

2007-12-09 18:50 7 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: jonce_ponce Įtraukti jonce_ponce Į adresų knygelę

mimikrija rašė:
wallai, butent apie klaidas ir noriu sneketi (jau minejau anksciau, kad apie ivairiausio pobudzio). manau, kad tai labai plati tema, tad leidau sau pasisakyti ir apie valytu produktu vartojima, kaip po viena is klaidu. temos apie sveika maista kurti neplanavau.
kazkaip keista, nesitikejau, kad bus taip sunku buti jusu suprastai formuluojant mano nuomone labai aisku pavadinima. noreciau, kad pavadinimas uzduotu tema. o as ja tik pradejau, kitas zmogus gal ja prates kalbedamas apie visai kitokio pobudzio klaidas.
liudna siek tiek paciai, kad vietoj diskusijos tenka aiskinti, regis, aiskaus pav. prasme. bet tiek to, isgyvensiu, tai yra paskutine tema, kuria sukuriau biteje, nes kazkaip neviltis apima, kai imama kabinetis nezinia prie ko. sekmes visiems


nu kad cia isizeidet panele;>gi mes pasakem kad tiesiog nesirisa pavadinimas su pirma zinute ir tiek.jei nori apie klaidas rasai apie klaidas jei apie sveika maista - rasai pavadinima apie sveika maista.manyciau logiska kad turi buti teisinga minciu ishdestymo forma ir turinys;> uz teisybe pyksta tik idiotai.ir mes nesikabinejam o tik pasakom pastaba kad ateity tokiu klaidu nedarytumet.

p.s.mano nikas jonce_ponce jei ka.ir pavadinima as parasau susijusi su pirma zinuteLabas


Akvilla
Dažna gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 334

2007-12-09 21:11 8 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Akvilla Įtraukti Akvilla Į adresų knygelę
dabar zinau, kad kepant bulves, jas reikia pasudyti kepimo pabaigoj, o ne pradzioj, kaip pati darydavau kazkada Juokiasi

jonce_ponce
Ultra gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1410

2007-12-09 22:17 9 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: jonce_ponce Įtraukti jonce_ponce Į adresų knygelę

Akvilla rašė:
dabar zinau, kad kepant bulves, jas reikia pasudyti kepimo pabaigoj, o ne pradzioj, kaip pati darydavau kazkada Juokiasi


kodel?


Nin*
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2190

2007-12-10 13:39 10 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Nin* Įtraukti Nin* Į adresų knygelę

mimikrija rašė:
wallai, butent apie klaidas ir noriu sneketi (jau minejau anksciau, kad apie ivairiausio pobudzio). manau, kad tai labai plati tema, tad leidau sau pasisakyti ir apie valytu produktu vartojima, kaip po viena is klaidu. temos apie sveika maista kurti neplanavau.
kazkaip keista, nesitikejau, kad bus taip sunku buti jusu suprastai formuluojant mano nuomone labai aisku pavadinima. noreciau, kad pavadinimas uzduotu tema. o as ja tik pradejau, kitas zmogus gal ja prates kalbedamas apie visai kitokio pobudzio klaidas.
liudna siek tiek paciai, kad vietoj diskusijos tenka aiskinti, regis, aiskaus pav. prasme. bet tiek to, isgyvensiu, tai yra paskutine tema, kuria sukuriau biteje, nes kazkaip neviltis apima, kai imama kabinetis nezinia prie ko. sekmes visiems


Mimikrij, pats temos pavadinimas aiskus. Bet tikrai mazai siejasi su tuom, ka tu destai -- sveika mityba. Vat zemiau kitu pateikti pastebejimai/klaidos (uzdengti/neuzdengti puoda, kada deti druska ir pan.) tikrai gali buti naudingi ir isipaiso i temos pavadinima.Mirkt


Akvilla
Dažna gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 335

2007-12-12 21:43 11 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Akvilla Įtraukti Akvilla Į adresų knygelę
todel, kad taip reikia - skaniau gaunasi Juokiasi

Alternatyva
Dažna dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 501

2007-12-29 11:04 12 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Alternatyva Įtraukti Alternatyva Į adresų knygelę
Nezinau taip reikia ar nereikia, bet labiausiai man nepatinka, kai seimininkes isvirtus makaronus perpila saltu vandeniu Blogai

isejau_namo
Geras senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 5683

2007-12-29 13:37 13 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: isejau_namo Įtraukti isejau_namo Į adresų knygelę

jonce_ponce rašė:

Akvilla rašė:
dabar zinau, kad kepant bulves, jas reikia pasudyti kepimo pabaigoj, o ne pradzioj, kaip pati darydavau kazkada Juokiasi


kodel?


Pasudzius pradzioje gaunasi tokios neskaniai minkstosVeee


durniu_vadas_n1
Geriausias senbuvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 3902

2008-01-04 01:56 14 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: durniu_vadas_n1 Įtraukti durniu_vadas_n1 Į adresų knygelę
Kasnors pamokykite ryzius normaliai isvirtMirkt

kofeinnas
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 23

2008-01-04 14:09 15 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kofeinnas Įtraukti kofeinnas Į adresų knygelę
na, uz makaronu perpylima saltu vandeniu pabaigoje virimo tai koks italas ir kulkos nepagailetu, manauŠypsena)

mano asmenine patirtis: negalima padauginti mylimu prieskoniu, pvz baziliko. jie turi pagardinti o ne permusti pagrindinio patiekalo skoniŠypsena



kofeinnas
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 24

2008-01-04 14:11 16 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kofeinnas Įtraukti kofeinnas Į adresų knygelę
a, tiesa pamirsau esmine klaida paminetiŠypsena
"Dauguma žmonių ruošdami valgį daro didžiulę klaidą jo neragaudami".

daugiau apie tai, kam idomu, siame nuostabiame puslapyje:
http://www.manovirtuve.com/straipsnis/nemoku.html



jonce_ponce
Ultra gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1550

2008-01-04 20:38 17 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: jonce_ponce Įtraukti jonce_ponce Į adresų knygelę

kofeinnas rašė:
na, uz makaronu perpylima saltu vandeniu pabaigoje virimo tai koks italas ir kulkos nepagailetu, manauŠypsena)

mano asmenine patirtis: negalima padauginti mylimu prieskoniu, pvz baziliko. jie turi pagardinti o ne permusti pagrindinio patiekalo skoniŠypsena




gauciau as ta kulka;D


Alternatyva
Dažna dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 504

2008-01-04 21:44 18 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Alternatyva Įtraukti Alternatyva Į adresų knygelę

kofeinnas rašė:

mano asmenine patirtis: negalima padauginti mylimu prieskoniu, pvz baziliko. jie turi pagardinti o ne permusti pagrindinio patiekalo skoniŠypsena




Su baziliku as irgi labai persistengiu, bet man taip skanu Niam niam


rūrink_iš_čia
Patyręs šaunuolis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 832

2008-01-04 23:13 19 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rūrink_iš_čia Įtraukti rūrink_iš_čia Į adresų knygelę
nieko nepipirinkit būdami pagiringi
Nebandykit kaitinti kiaušinius mikrobanginėj
Skiesdami spiritą kokiomis nors vaisių sultimis,pilkite spiritą į sultis ,o ne atvirkščiai
Kad užvirintas pienas "neišbėgtų" iš puodo reikia ten paleisti plaukioti kokią nors skardinę dėžutę,pvz nuo konservų
Darant mėsos konservus,jokiu būdu negalima į ten pridėti svogūnų
kepti bulves reikia didesniam aliejaus kiekyje ,tada gražiau apkepa ir būna kietesnės
Išvirtas ir nusunktas bulves reikia gerai nugarint, vis pakaitinant ir sukrečiant puodą-bus miltingesnės ir skanesnės
prieš kepant kepenis,reikia jas 1-2 minutes palaikyti verdančiam vandeny po to nusausint ir tik tada kepti.Jokiu būdu negalima kepti pasūdytas kepenis-būs tada kietos
Prieš verdant ryžius juos reikia parą išmirkyti ,poto apvirinti ,supilti į sietą ir toliau laikyti ant garų kad gerai išbrinktų


jonce_ponce
Ultra gerietė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1554

2008-01-05 11:30 20 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: jonce_ponce Įtraukti jonce_ponce Į adresų knygelę

Išvirtas ir nusunktas bulves reikia gerai nugarint, vis pakaitinant ir sukrečiant puodą-bus miltingesnės ir skanesnės

mociute sito pamoke;D


Rutebi
Senbuvė

Klube: VIP narė

Parašė žinučių: 6694

2008-01-05 12:44 21 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rutebi Įtraukti Rutebi Į adresų knygelę
Bandau įsivaizduotKvankt?,virinamam piene plaukiojančią"skarbonkę"JuokiasiMirkt

rūrink_iš_čia
Patyręs šaunuolis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 833

2008-01-05 17:15 22 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rūrink_iš_čia Įtraukti rūrink_iš_čia Į adresų knygelę
Senukuose mačiau specialiai verdančiam pienui bėgimą sulaikančių, degtukų dėžutės dydžio, apvalių hermetiškų dėžučių,o aš visad idedu
pačio pasigamintą skritulio formos hermetišką skarbonkę-pienas niekad neišbėga


kofeinnas
Naujas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 25

2008-01-05 18:04 23 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kofeinnas Įtraukti kofeinnas Į adresų knygelę
a, tiesa pamirsau esmine klaida paminetiŠypsena
"Dauguma žmonių ruošdami valgį daro didžiulę klaidą jo neragaudami".

daugiau apie tai, kam idomu, siame nuostabiame puslapyje:
http://www.manovirtuve.com/straipsnis/nemoku.html



BLACKFISH
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4419

2008-01-05 20:00 24 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: BLACKFISH Įtraukti BLACKFISH Į adresų knygelę

durniu_vadas_n1 rašė:
Kasnors pamokykite ryzius normaliai isvirtMirkt



hmz.. as tai pilu i puoda aliejaus, ikaitinu, tada ryziu, sumaisau, tada pilu karsto vandens ir verdu toliau. gal ir neteisingai, bet skaniai iseina. Nekaltas


Jolocka
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 15

2008-02-01 13:06 25 žinutė iš 35 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Jolocka Įtraukti Jolocka Į adresų knygelę

durniu_vadas_n1 rašė:
Kasnors pamokykite ryzius normaliai isvirtMirkt


Paprasciau nebuna: nuplauni ryzius (visuomet verdu plikytus, skanesni ir nesukrenta), sudedi juos i verdanti pasudyta vandeni. Vanduo turi apsemti ryzius mazdaug 1 cm. Verdi ant LABAI mazos ugnies uzdenges puoda apie 8 min. Tuomet dar labiau sumazini ugni ir verdi dar kelias minutes. Galiausiai isjungi virykle ir palieki apie 10 minuciu "nokti". Gaunasi puikiausi birus ryziai. Tiesa sakant tu minuciu pati neskaiciuoju, verdu "is akies".



Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 444.885 145 Narių klube 702 Banga.lt laikrodis 16:43 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Didžiausios ir/ar dažniausios klaidos daromos šeimininkių

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai