"Gourmet" - geriausi čipsai Lietuvoje

"Gourmet" - geriausi čipsai Lietuvoje

Pakalbėkim apie čipsus.

Aišku, nei tai maistas, nei kas, ir per daug rimtai gurmaniškai diskutuojant, gali atrodyti juokinga.

Bet čipsas čipsui nelygu, ar ne?

Prieš eilę metų, pasitrainiojus Skandinavijoj, pastebėjau, kad ten rinkoje yra tokių čipsų rūšių, kurios yra… na, kitokios… Ne tokios popsinės-minkštos, kaip visokie “Estrella” ir pan. Vat grynai kaip supjaustytum bulves plonai plonai ir pakeptum aliejuje - gaunasi tokios plonos ir kietokos plokštelės, kurias valgant reikia ir pakramtyti šiek tiek, vien liežuviu nesumalsi. Ne popsūcha, kaip kiti, kur atrodo iš miltelių pagaminti - bet va tikra bulvė, supjaustyta, pakepinta, neminkštinta. Sveika-nesveika, čia kitas klausimas. Cha cha

Patiko man tada. Po to Lietuvoje ieškojau savo tobulųjų čipsų ir niekaip neužtikau.

Bet va prieš kurį laiką "Maksimos" tinkle atsirado tokie čipsiukai "Gourmet". Paėmiau pabandyti - ir apakau: būtent tai, ko reikia! Tai, apie ką rašiau aukščiau.

Apsidžiaugiau ir iki šiol perku tiktai tokius čipsus. Yra jie keturių variantų: vien tik su jūros druska, su grietine-svogūnais, kažkokiais tailandietiškais aštrokais prieskoniais, ir su paprika. Mano mėgstami - druska (mėlynas pakelis) ir grietinė-svogūnas (žalias).

Man tai čipsas tai beveik keiksmažodis buvo prie mūsų turimos pasiūlos (visokie Lays ir Estrella tai dar pusė b…, bet ką kalbėti apie tuos Oho ir kitus, kurie įdėjus į burną labiau primena tešlą, o ne bulvę). Bet va su šituo aprašytu variantu - visai galima gyventi, tik nereik padauginti tokios produkcijos. Vieną kitą sutriaukšti yra visai ZJB. Gerai Higly recommended.

Niekuomet nevartoju čipsų. Ne Skrudinta duona su sūriu. Dar kartais mėgstu žirnius su spirgučiais. Cha chaGerai

kam isvis ta uzkanda?Nežinau

na uzkast kaip ir reikia , kitaip " alaus pilvas " neaugs.Laimingas
del cipsu : reikes paragauti DICHLOFOSO pareklamuotus , apie kitus geriau patylesiuNe
Beje vakar visai nebloga uzkandele susgalvojom : rieke duonos, truputi sviesto, padengi suriu i mikrobine 0.5 min. , isemus uzmeti alyvuogiu (suriu) ir dar pagardini “tradiciniais lietuviskais mesos prieskoniais”
jei kas yra ragave ar susigundys paragaut , imeskit atsiliepimu

siaip jau temu apie uzkandzius,tame tarpe ir cipsus buvo ne viena…naudokites paieska…

Reikes paragauti situ gourmet. Siaip cipsu gal atsivalges ar ka, bet pastaruoju metu skaniausi budavo Pringles klasikiniai - na kad butu kuo maziau priedu…

O siaip tai bangom tiek uzkandziai prie alaus, kol atsibosta… Kazkada kepta duona megau, dabar jau ne… Po to zirnius, kol viena syki bare pasitaike Veee tai dabar retokai jamu… Dar gerai basturma mesyte… Po to sumustinukai su ikra… Suris… Šypsena Ainu jamt dar Alus Cha cha

perskaičiau vakar kaip tik šią temą ir prieš laistant Žalgirio pergalę nusipirkau aš tų čipsų; tikrai super Gerai tik kad brangoki Nekaltas

[quote]Sauluzhe rašė:

siaip jau temu apie uzkandzius,tame tarpe ir cipsus buvo ne viena…naudokites paieska…
[/quote]

Sorry, klaidelė gavosi. Ieškojau konkrečiai "gourmet", neradęs puoliau rašyti naujos temos.

Pratryniau tuos savo pamąstymus “bendrai apie užkandą prie alaus”, forume šitie dalykai dešimtis ir šimtus kartų jau išdiskutuoti. Taip

P.S. Beje, gamina tuos “gurmė” danai… skandinavai šaunuoliai, ne tik estrelas moka daryti. Šypsena

[quote]R.K. rašė:

Reikes paragauti situ gourmet. Siaip cipsu gal atsivalges ar ka, bet pastaruoju metu skaniausi budavo Pringles klasikiniai - na kad butu kuo maziau priedu…
[/quote]

Man iš tų "gourmet" labiausiai veža paprasčiausi - tik su jūros druska. Palyginti nesmarkiai sūdyta, man kaip tik.

Vakar per “Žalgirį” su draugeliu vaišinomės - jam šitie pasirodė per švelnūs… užtat tailandietiški su aštresniais prieskoniais suėjo labai gerai. Cha cha Alus

P.S. Ketvirtam kėlinuke ir po jo jau viskas labai gerai ėjo. Cha cha Cha cha Cha cha

…skant, pilvas alui Taip

agha jau priesh kuri laika atradau juos tikrai nuostabus uzkandis pritariau autoriui 100%Gerai

geriausias uzkandis prie alaus yra, duona su ant jos uzdetu lasinuku Tūsas

Cha chaVakar ragavau su onion ir grietine - blemba skanu tai tikrai, jauciasi konkreciai bulve, skanu velniskai, bet vistiek, tai yra blogis

vakar atradau sau nauja skanesta- LAYS tomato cipsai ir kalnapilio BLACK…pasaka kaip skanuGerai

[quote]R.K. rašė:

Man asmeniskai tai tokia paprasciausiai sudyti cipsai irgi labiausiai veza - labai astriu as nemegejas, o kitokiu tikriausiai atsivalgiau. Bet vat dairiausi kuria diena specialiai jamt paragaut kazka naujo ir neradau… Tikrai Maxima buna?
[/quote]

Būtent Maksimoj. Kituose tinkluose nemačiau.

Nežinau kaip dėl smulkesnių taškų, bet Kaune Hiper Maksimoj (Savanorių) ir Pramonės pr. Maksimoj tikrai yra prikrauta. Tiesa, Savanoriuose - ne kartu su visais čipsais lentynose, bet tokios atskiros dėžės pastatytos netoli alaus (na, ten kur sukrautas alus ištisomis dėžėmės ir visokiomis skardinių pakuotėmis, vietomis ir tie čipsai įsiterpę). O Pramonės pr. Maksimoj - aukštai ant lentynų viršaus, virš visų kitų čipsų (ar tai alaus, nepamenu). Kažkaip nestandartiškai juos dėlioja, ne į vieną gretą su kitais čipsais.

Nu suintrigavo mane tos “bulvės” Cha cha Jaučiu reikia į parduotuvę ruoštis. Kietas

Yra ir Iki šitos firmos gaminių, tik jie vadinasi Best Bite, o ne Gourmet. Juos gamina danų kompanija Crispo.
http://www.snackskompagniet.dk/

paragavau ir as. siaip butent paragavau perskaites sita tema bangoj, ir, is pradziu, tiesa sakant, tikejausi kad bus kazkas panasauas kaip budavo tokie staciakampio formos bulviniai traskudziai kurie buvo pardavinejami lietuvoje pries daugeli metuNiam niam siaip visumoje - labai neblogas produktas, tiesa kal kas ragavau tik vienos rusies: tu astriuju kur su snieginemis krevetem ir thailando cili paprikomis. Nors, nezinau kas kaltas, bet astrumas permusa krevetes ir pastaruju skonio, bent as nepajutau.
o sekanti karta maximoje jau nebuvo situ cipsu - kad ispirko netikiu, realiausia kad perkele i kita vieta, tai neieskojau. cia apie BIG’a kalbu.
isvada, verti demesio cipsaiDrovus