Avokados
Skanus vaisius,gal kas zinote kaip is jo gaminami patiekalai
Avokadas
Fermentinis sūris (apie 200-300g)
Česnakas
Majonezas
Avokadą ir sūrį sutarkuoti, įspausti česnako ir sumaišyti su majonezu. Visą turinį užtepti ant paskrudinto batono riekelės. Labai skanus užkandėlis. Tik patarimas - užtepus ilgai nelaikyti, nes susigeria į batoną ir spalva nebegraži pasidaro.
*SUMUŠTINIAI SU AVOKADOMIS
6 gabalėliai baltos duonos
2 avokados
česnakų skiltelė
pusė citrinos
gabalėlis aitriosios paprikos ar žiupsnelis maltos
2 šaukštai alyvų aliejaus
druskos
Perpjaukite avokadas ir išimkite kaulus. Išgremžkite minkštimą šaukštu ir sudėkite į indą. Užpilkite citrinų sultimis bei sudėkite sutrintus česnakus. Sutrinkite ir išsukite vientisą masę. Sumaišykite aitrijųjų paprikų gabalėlius su aliejumi, pabarstykite druska ir sudėkite į avokadų masę. Paskrudinkite duoną grilyje, perpjaukite istrižai pusiau ir uždėkite ant viršaus avokadų masės. Patiekite netrukus.
*AVOKADO SRIUBA
4 porcijos
2 prinokusios avokados
1 citrina
3 stiklinės daržovių sultinio
0,5 stiklinės grietinės
4 raudonųjų ikrų
pora šakelių krapų
druskos
maltų baltųjų pipirų
Avokadas nuplauti, aplupti ir išimti kauliukus. Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti. Kelis citrinos griežinėlius atpjauti ir palikti papuošimui, o iš likusios dalies išspausti sultis ir supilti ant avokadų. Avokadą sutrinti į košę. Sumaišyti su grietine, o paskui su šaltu daržovių sultiniu. Įdėti druskos ir pipirų. Pašildyti, bet neužvirinti.
Prieš patiekiant sriubą papuošiame krapais ir citrinos griežinėliu, ant kurio uždedame šaukštelį raudonųjų ikrų. Sriubą galima patiekti ir šaltai.
oi aš žinau vieną liuksišką avokadų receptą taigi, reikės kelių avokadų, sniego krabų, maltų juodųjų pipirų, krapų ir majonezo.
avokadą ir sniego krabus susmulkinti, užbert šiek tiek juodų pipirų, žalių krapų ir sumaišyt su majonezu. skanaus