ka ir kaip galima pagaminti is pleksnes?

ka ir kaip galima pagaminti is pleksnes?

kazkodel uzsimaniau tos zuvies,esu valges kepta nieko pasirode. butu malonu pasidalintumet receptais

zuvi

pleksne reikia moketu paruost, paprastai iskepus suds gaunasVeee

Gali būti kad aš neteisi, bet čia pastebėjimas iš mano asmeninės patirties. Bet kokią žuvį elementariai iškepus būna labai skanu ir geriausiai galima suprast kuo viena žuvis nuo kitos skiriasi. Plekšnė ne išimtis.

Nu bet kiek bandžiau, kaip bandžiau - nu nemoku aš tos plekšnės išdarinėt, nor tu kąPavargęsŽliumbia Man vis tas jos pilvas ne vietoj…Klasta

teko paklausineti specialisto su ta pleksne. sake nupjauti galva ,kiek imanoma vidurius isdarineti ir kepti ant sviesto. gal savaitgali bandysiu tai padaryti.
beja minejo,kad pleksne skanu dziovinti su visais viduriaisNekaltas na skonis neblogas,teko is pc pirkti

1 kg plekšnės
1/3 stiklinės aliejaus
3 šaukštai išlaikyto vermuto
martinio sviesto
1/2 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
druskos

Išdorotą, nuplautą ir apdžiovintą žuvį iš abiejų pusių įtrinti vermutu ir aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais, sudėti į indą, pridengti.
30 min. marinuoti kambario temperatūroje.
Išimti, iškepti grilyje skrudinant iš abiejų pusių.
Patiekti su martinio sviesto ritinėliu ant kiekvienos porcijos.

3 plekšnės
pienas
0,5 citrinos sultys
30 g miltų
50 g aliejaus
druskos
pipirų

Žuvis nuvalome, išimame vidurius, nupjaustome galvas, gerai išplauname, pasūdome ir sudedame į indą.
Po to užpilame jas pienu ir palaikome 1 val.
Tuomet išimame žuvis iš pieno, pavoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje.
Valgome su marinuotomis daržovėmis.

Britaniška plekšnė

800 g plekšnių filė, 2 vidutiniai svogūnai, 2 porai, saujelė svogūnų laiškų, nedidelis salieras, 100 g sviesto, 1 šaukštas miltų, 100 g baltojo vyno, stiklinė grietinės, 1 šaukštas citrinos sulčių, kiaušinio trynys, šaukštelis parmezano sūrio, druskos, pipirų.

Filė pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti, valandą palaikyti šaltai. Svogūnus, porus, salierą smulkiai supjaustyti, dėti į keptuvėje pakaitintą sviestą ir truputį pakepinti (kad neparuduotų), po to pašlakstyti vynu, ir dar truputį patroškinti, paskaninti druska, pipirais. Karščiui atsparų indą patepti riebalais, sudėti pakepintas daržoves, ant jų dėti pavoliotą miltuose žuvį, pabarstyti supjaustytais svogūnų laiškais, pašlakstyti likusiu vynu, pridengti aliuminine folija, statyti į karštą orkaitę ir kepti 25-30 min. Grietinę sumaišyti su kiaušinio tryniu ir Parmezano sūriu, įpilti truputį citrinos sulčių, įdėti pagal skonį druskos, pipirų, šiuo padažu užpilti žuvį ir kepti dar 10-15 min. Patiekti karštą.

zuvis kaip zuvis svarbu neperkepti o toliau fantazija kaip ir kame marinuoti