Sodinimas ir auginimas Dygsta iš sėklų. Vasarą galima laikyti lauke, žiemą ilsisi prie 0°C. Meta lapus. Formuojame.Augalas labai dekoratyvus, ypač raudoni lapai rudenį.
Šiais laikais, sėklų churmose retai terasime, vaisiai yra modifikuoti.
Apie vaisių Churma kilusi iš Kinijos bei Japonijos. Neprinokę vaisiai dėl tanino rūgšties traukia burną. Pastovėję prinoksta (paspartinti procesą galime padėję šalia prinokusių obuolių, bananų. Sklindantis etilenas paveiks churmą). Dar vadinama sharona, persimona, kaki. Joje yra 40% cukrų, vitaminų C ir A, daug kalcio ir fosforo. Vartojama šviežia, dedama į vaisių mišinius, džiovinama, apdorojama termiškai, daromi vynai, likeriai. Gerina virškinimą, rekomenduojama sergantiems kepenų ir inkstų ligomis. Manoma, kad skatina vaisingumą.
http://www.angelfire.com/in4/tropicai/Ainfodatabase/ainfo-C.htm
Taigi, ar yra čia persimonų mylėtojų? Ir iš karto būtų klausimukas įdomumo dėlei. Kiek kalorijų turi persimonai?
dar kai mazas buvau valgiau,bet visi kazkokie neprinoke buvo, traukdavo visa burna po to kazkur jie dingo is horizonto, dabar vel yra, reiks kokia diena nusipirkti, niekaip neprisirosiu
Man tai kelis kartus pakliuvo tokie persimonai, kurių paragavus burnoje atsiranda toks nemalonus jausmas, tarsi tiek liežuvis, tiek gomurys apsineša kažkokiomis apnašomis Gal kas žino, kaip reikia atskirti skaniuosius nuo tų šlykščių?
Kara_Nebesnaja rašė: Man tai kelis kartus pakliuvo tokie persimonai, kurių paragavus burnoje atsiranda toks nemalonus jausmas, tarsi tiek liežuvis, tiek gomurys apsineša kažkokiomis apnašomis Gal kas žino, kaip reikia atskirti skaniuosius nuo tų šlykščių?