Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Napaleonas


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2006 08 17 d. 22:10 pradėjo  rukshna, peržiūrėta 9245 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 612

2006-08-17 22:10 1 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę
Tikiuosi tokios temos nebuvo, bet paieška nieko nerada..

Naiviai viliuosi, tikiuosi, jog atsiras žinančių kaip pagaminti torto Napaleono įdarą, kremą. Tai gal kas žinot kaip jį pasdaryti? Na žinau, kad tešlą galimą nusipirkti, mama matė vienoje parduotuvėje tokius paplotėlius, plokštainius ar kaip tai išsireiškus. Na nesvarbu kaip apskritai kaip daryti Napaleoną?


Uma
Geriausia banginė

Klube: narė

Parašė žinučių: 5887

2006-08-18 11:23 2 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Uma Įtraukti Uma Į adresų knygelę
"Napoleono" idaras:
400 gr sviesto, 240 gr miltinio cukraus, 160 gr kondensuoto pieno, konjako arba vanilino aromatui.

Sviestas issukamas iki baltumo, sukant po sauksta suberiamas
miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių C temp. pasildytas
kondensuotas pienas. Baigiant
sukti, ipilama konjako arba vanilino . (I krema kiti dar imaiso pertrintos rugscios vaisiu
koses, bet as taip nemegstu).
Teslos apskritimai tepami paruostu kremu, lipinami vienas ant kito ir
paslegiami. Torto krastai aplyginami, virsus ir sonai aptepami kremu. Like lakstu
gabalai sutrupinami, aplipinami torto sonai.

Skanaus!


Nin*
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1886

2006-08-18 12:29 3 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Nin* Įtraukti Nin* Į adresų knygelę

rukshna rašė:

Tikiuosi tokios temos nebuvo, bet paieška nieko nerada..


Naiviai viliuosi, tikiuosi, jog atsiras žinančių kaip pagaminti torto Napaleono įdarą, kremą. Tai gal kas žinot kaip jį pasdaryti? Na žinau, kad tešlą galimą nusipirkti, mama matė vienoje parduotuvėje tokius paplotėlius, plokštainius ar kaip tai išsireiškus. Na nesvarbu kaip apskritai kaip daryti Napaleoną?


O receptu bazej neieskojai? Kazkur seniai esu klube maciusi kalbas apie Napoleona - tiek "tikra" tiek "netikra".. Šypsena


rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 613

2006-08-18 16:55 4 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę

Nin* rašė:

rukshna rašė:

Tikiuosi tokios temos nebuvo, bet paieška nieko nerada..


Naiviai viliuosi, tikiuosi, jog atsiras žinančių kaip pagaminti torto Napaleono įdarą, kremą. Tai gal kas žinot kaip jį pasdaryti? Na žinau, kad tešlą galimą nusipirkti, mama matė vienoje parduotuvėje tokius paplotėlius, plokštainius ar kaip tai išsireiškus. Na nesvarbu kaip apskritai kaip daryti Napaleoną?


O receptu bazej neieskojai? Kazkur seniai esu klube maciusi kalbas apie Napoleona - tiek "tikra" tiek "netikra".. Šypsena


ne deja neieskojau...! turbut patingejau. o kas yra tikrai, netikras?;D


rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 614

2006-08-18 16:55 5 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę

Uma rašė:
"Napoleono" idaras:
400 gr sviesto, 240 gr miltinio cukraus, 160 gr kondensuoto pieno, konjako arba vanilino aromatui.

Sviestas issukamas iki baltumo, sukant po sauksta suberiamas
miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių C temp. pasildytas
kondensuotas pienas. Baigiant
sukti, ipilama konjako arba vanilino . (I krema kiti dar imaiso pertrintos rugscios vaisiu
koses, bet as taip nemegstu).
Teslos apskritimai tepami paruostu kremu, lipinami vienas ant kito ir
paslegiami. Torto krastai aplyginami, virsus ir sonai aptepami kremu. Like lakstu
gabalai sutrupinami, aplipinami torto sonai.

Skanaus!


Aciu tau labai labaiMirkt


Uma
Geriausia banginė

Klube: narė

Parašė žinučių: 5924

2006-08-18 17:10 6 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Uma Įtraukti Uma Į adresų knygelę
rukshna rašė:
Aciu tau labai labaiMirkt

Prasom, negi gaila Mirkt Tik pasidalink ispudziais po to, kai padarysi Cha cha



rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 615

2006-08-18 17:24 7 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę

Uma rašė:
rukshna rašė:
Aciu tau labai labaiMirkt

Prasom, negi gaila Mirkt Tik pasidalink ispudziais po to, kai padarysi Cha cha



Butinai..!!!


ziurkevicius
Dažnas dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 738

2006-08-19 00:28 8 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ziurkevicius Įtraukti ziurkevicius Į adresų knygelę
nap[oleono kremas tai sguscionke (virta) su svbiestu

rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 617

2006-08-19 11:20 9 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę

ziurkevicius rašė:
nap[oleono kremas tai sguscionke (virta) su svbiestu


Man vistiek nieko nesako kas ta sguscionke.


Nin*
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1888

2006-08-19 12:52 10 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Nin* Įtraukti Nin* Į adresų knygelę

rukshna rašė:

Nin* rašė:

rukshna rašė:

Tikiuosi tokios temos nebuvo, bet paieška nieko nerada..


Naiviai viliuosi, tikiuosi, jog atsiras žinančių kaip pagaminti torto Napaleono įdarą, kremą. Tai gal kas žinot kaip jį pasdaryti? Na žinau, kad tešlą galimą nusipirkti, mama matė vienoje parduotuvėje tokius paplotėlius, plokštainius ar kaip tai išsireiškus. Na nesvarbu kaip apskritai kaip daryti Napaleoną?


O receptu bazej neieskojai? Kazkur seniai esu klube maciusi kalbas apie Napoleona - tiek "tikra" tiek "netikra".. Šypsena


ne deja neieskojau...! turbut patingejau. o kas yra tikrai, netikras?;D



Taip, tikrasis klasikinis "Napoleonas" daromas su plikytu kremu, be jokiu kondesuoto pieno Taip. Ir yra jau liaudies "patobulinti", pakeisti kai kurie ingredientai. Umos duotas receptas - ir yra vienas is tu. Bet gali buti, kad jis taip pat skanus, bandyt reikia Mirkt




Uma
Geriausia banginė

Klube: narė

Parašė žinučių: 5954

2006-08-19 13:48 11 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Uma Įtraukti Uma Į adresų knygelę
rukshna rašė:
Man vistiek nieko nesako kas ta sguscionke.

Sguscionke - kondensuotas pienas Nekaltas



rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 619

2006-08-19 16:21 12 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę

Nin* rašė:

rukshna rašė:

Nin* rašė:

rukshna rašė:

Tikiuosi tokios temos nebuvo, bet paieška nieko nerada..


Naiviai viliuosi, tikiuosi, jog atsiras žinančių kaip pagaminti torto Napaleono įdarą, kremą. Tai gal kas žinot kaip jį pasdaryti? Na žinau, kad tešlą galimą nusipirkti, mama matė vienoje parduotuvėje tokius paplotėlius, plokštainius ar kaip tai išsireiškus. Na nesvarbu kaip apskritai kaip daryti Napaleoną?


O receptu bazej neieskojai? Kazkur seniai esu klube maciusi kalbas apie Napoleona - tiek "tikra" tiek "netikra".. Šypsena


ne deja neieskojau...! turbut patingejau. o kas yra tikrai, netikras?;D



Taip, tikrasis klasikinis "Napoleonas" daromas su plikytu kremu, be jokiu kondesuoto pieno Taip. Ir yra jau liaudies "patobulinti", pakeisti kai kurie ingredientai. Umos duotas receptas - ir yra vienas is tu. Bet gali buti, kad jis taip pat skanus, bandyt reikia Mirkt





joa.. senoviska radau receptu knygoj.. bet man jis nepasirode idomus.:/! tai norejau kitokio.

na,matyt, ryt pagaminsiu, o gal dar sian, bet truptuka tingis. sian viska nusipirkau lakstus... kondensuoto pieno, sviesto kaip uz tevyne tai veliau ir darbuosimes.


Nin*
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1895

2006-08-20 12:16 13 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Nin* Įtraukti Nin* Į adresų knygelę
Radau 2 kremo receptus:
--------------------------------
1. Riebus

600g sviesto
0,5litro pieno
4 kiaušinių tryniai
2st cukraus
1šaukštas krakmolo
150g miltų
1) Miltus ir sviestą pavirti ant silpnos ugnies maišant
2) Piene ištirpinti cukrų ir užvirinus dėti krakmolą
3) Pieną supilti su cukrumi į sviestą ir maišant pavirti ant silpnos ugnies ir atvėsus dėti po vieną trynį ir plakti.
-------------------------------------------

2. Neriebus Šypsena


Napoleono torto kremas

1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.

-----------------------------------


rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 622

2006-08-20 16:53 14 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę
Nu ka sian padariau...!!! Dariau Napaleona pagal Umos recepta. Visai skaniai gavosi. Tik kad as dejau maziau miltinio cukraus, nes pasirode, jog bus jau per daug saldu, tai idejau maziau nei 200, kazkur 150g. Na tikrai labai skanu, panasu i Napaleona ir parduotuves.!;]~ tik kad labai trupa tie lakstai, bet nerealiai.
Kita karta ismeginsim ir kitus receptus. Aciu.


muriele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 130

2006-08-20 19:12 15 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: muriele Įtraukti muriele Į adresų knygelę
mano mama lb skanu krema daroGirtas

MMargo
Patyrusi šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1153

2006-08-20 20:42 16 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: MMargo Įtraukti MMargo Į adresų knygelę

muriele rašė:
mano mama lb skanu krema daroGirtas


Tai prašom parašyti ir receptuką Niam niam


Ilga
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 21

2006-08-20 21:07 17 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Ilga Įtraukti Ilga Į adresų knygelę
Puikus receptai, pabandziau. Skanu.

rukshna
Patyrusi šaunuolė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 627

2006-08-20 22:00 18 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rukshna Įtraukti rukshna Į adresų knygelę

muriele rašė:
mano mama lb skanu krema daroGirtas


Jooo... recepta..;]~ butu neblogai.


tomatia
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 2

2006-08-22 21:25 19 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: tomatia Įtraukti tomatia Į adresų knygelę
Kremui:200 g sviesto,
4 šaukštai miltų,
3 apelsinai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
2-3 kiaušiniai.

Kremui puodelyje ar keptuvėje ištirpiname 100 g sviesto. Sumaišome su miltais ir nuolat maišydami supilame pieną. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą 1 apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsinų sultis. Tuomet nenukeldami nuo ugnies įmaišome kiaušinių plakini. Kremui vėstant įmaišome likusį sviestą. Kremas turi būti grietinės tirštumo. Jį galima paskaninti romu ar konjaku

nerealaus skonio ....Niam niamNiam niamNiam niam


GabbyN
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1052

2006-08-24 23:41 20 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: GabbyN Įtraukti GabbyN Į adresų knygelę
Kita karta pabandyk siek tiek lakstus kokiu konjakeliu ar brendziu sulaistyti ir leisk susistoveti keleta valandu.Ir dar del saldumo ,tai mociute pora torto sluoksniu spanguoliu uogiene pertepdavo (del malonios rugshteles).


rukshna rašė:
Nu ka sian padariau...!!! Dariau Napaleona pagal Umos recepta. Visai skaniai gavosi. Tik kad as dejau maziau miltinio cukraus, nes pasirode, jog bus jau per daug saldu, tai idejau maziau nei 200, kazkur 150g. Na tikrai labai skanu, panasu i Napaleona ir parduotuves.!;]~ tik kad labai trupa tie lakstai, bet nerealiai.
Kita karta ismeginsim ir kitus receptus. Aciu.




muriele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 186

2006-08-24 23:42 21 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: muriele Įtraukti muriele Į adresų knygelę
gerai ryt parasysiu,nes db jau mama miega Cha cha

Šerniukas
Dalyvis

Klube: narys

Parašė žinučių: 66

2006-09-27 12:39 22 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Šerniukas Įtraukti Šerniukas Į adresų knygelę
labai skanu

Tipsy
Gera banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 13745

2006-09-27 16:16 23 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Tipsy Įtraukti Tipsy Į adresų knygelę
labai jau jis riebusVeee

zbite
Senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 6139

2006-09-27 16:24 24 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę
Tipsy ir Serniukas: skanu/neskanu, shioje temoje neidomu. buvo klausiamas receptas

o savo skoninem savybem ishreikshti marsht i Niam niamar Veee tema


Elva
Banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 17934

2006-09-27 20:44 25 žinutė iš 28 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Elva Įtraukti Elva Į adresų knygelę
Sviestą įkišu į kamerą ir palaikau apie 1 h. Ant stalo išpiliu
stiklinę miltų. Burokine tarką sutarkuoju sviestą, sumaišau su miltais. Įdedu 200 gr. grietinės. Suminkau tešlą ( dar miltų
šiek tiek ) Kremo daryti nemoku, todėl išsikepu sluoksniuotus
sausainius NekaltasNekaltasNekaltas


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 444.985 145 Narių klube 702 Banga.lt laikrodis 01:44 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Napaleonas

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai