pritariu posakiu, gad valgyt GMP tas pats, kas po operacijos kune uzsiuti zirkles.
aisku, tai nera skelbiama viesai, nes GMP yra didelis verslas, valdomas galingu korporaciju. jiem labai apsimoka prekiauti GMO ir kad kuo daugiau zmoniu pirktu.
Na kažkaip nieko nevartoju iš šitų, bet dėl aliejaus reiks pasitikrint...
Neatrodo, kad būtų sveika Jei tarkim pomidorui duoda žuvies geno, kad jį per šalčius augint būtų galima, tai kur jau tas sveikumas.
Mačiau per kažkurią laidą, kad kai vieną pelių grupę šėrė nemodifikuotais grūdais, o kitą modifikuotais, tai toje grupėje, kuri buvo matinama modifikuotais padidėjo mirtingumas, susilpnėjo sveikata.
klausi kodėl? Aš tau pasakysiu.
ogi todėl, kad tokie organizmai nereikalauja tiek daug priežiuros, smarkiai išsiplečia geografinės platumos, kuriose galima juos augininti, jų vegetacijos periodas trumpesnis ir derlius gausesnis. Taip galbūt tai ir padės išmaitinti alkstančius, tačiau kokios pasėkmės ateinančioms kartoms niekas nežino. pasikartosiu esu visiškai prieš
sveiki, labai priklauso dar ir nuo to, koks tai augalas ir koks genas jame pakeistas: kai kuriais atvejais tai nieko nepakenks, o kitais, tarkim pakeista daug genu arba jie turi salutini poveiki bei susidaro kokie nors kenksmingi junginiai del to geno ivedimo, tada ir gali turet poveiki. taigi svarbiausia yra labai gerai istirti tuos genetiskai modifikuotus augalus ar gyvunus, nes kiekvienas atvejis yra individualus.. Taciau ateities kartoms tai neturi, mano manymu, jokios itakos, nebent gali apnuodyti juo besimaitinancius individus ar kaip kitaip pakenkti.
kalbu nes mano specialybe su tuo susijusi
Kadangi JAV korporacija Monsanto yra monopoliste genetiskai modifikuotu seklu tiekime pasaulinei rinkai (90%) tai siek tiek info apie sia kompanija ir jos "etika" bei veiklos metodus (nenaudosit to, ka mes sukuriame, geruoju - sukisim per uzpakali):
Ot niexyi dielat prisigalvoji visko. metos dezes nuo pomidoru. Skaitau Espana tomate Racimo. Skaitau kita Espana tomate Longlife. Racimo tai ta veisle zinau, pailgi mazi tokie. O kas tas long life? Pasirodo jie apdorojami 1-MCP, kad virstu plastikiniais ir amzinai stovetu. Kas tas MCP?- ogi stai kas :http://en.wikipedia.org/wiki/1-Methylcyclopropene o veikia taip:
http://www.youtube.com/watch?v=YN3Q0SsAcTk I sveikata, gazuoju pomidoru daigu siltnamiui pirkti...
Sveikiausi ir vertingiausi produktai yra iš savo daržo, o tuos produktus kuriuos žmonės miestuose valgo, parduotuvėse perka iš esmės visus reikia nedelsiant išmesti, jų negalima vartoti.
pries kazkur 10 metu teko siek tiek studijuot sita sriti, is esmes kazkokio neigiamo poveikio mokslininkai neaptiko, tada kalba ejo apie modifikuota soja, galbut nenorejo aptikti cia jau kitas klausimas, taciau siai dienai priesiskumas GMO labiau psichologinis/moralinis nei pagrystas realiais faktais... bet kad mes kiekviena diena susiduriam su GMO tai faktas ir prie to kuo toliau tuo labiau reikes pratintis, pavyzdziui praktiskai visa soja yra genetiskai modifikuota, kaip ir tabakas, is esmes modifikuojama kad isgauti kazkokia konkrecia savybe, sakykim bulves padaryti daugiau krakmolingas, medvilnei iterpiamas tabako genas, kad nepultu tam tikri parazitai, galima uzblokuoti gena stabdanti raumenu augima ir gausime gyvunus su itin didelia raumenu mase, kas jau daroma su karvemis, lasisomis (iveskite youtube supercow ar supersalmon). is kitos puses velgi yra dilema ar modifikuoti kazkoki augala ar naudoti senasias veisles ir purksti pesticidais, daugiau tresti ir pan...
juo juo.....čia rašė spaudoj. Niemčiai (vokiečiai) berods darė kažkokios babytės palaikų exhumaciją, anys iškeliavus buvo Anapilin prieš kelis metus, na ir ką atkasė- guli sau - nei papuvus nei ką- vos ne žandukai raudoni Valgykit, valgykit- po to ir pasakos apie trigalvius slybinus
Niekur nuo to nesidesi.Vistiek po kokiu 20 metu beveik visi produktai bus modifikuoti. Siandiena suzinojau gera bajeri.99% fermentinio surio galima laikyt genetiskai apdorotu. Seniau fermentacijai naudodavo versiuku skrandzio sultys, dabar aisku,kad nieks nebenaudoja, na nebent koks mazas ukelis su kosminem kainom.
Gerasdviratis ra: ..... Siandiena suzinojau gera bajeri.99% fermentinio surio galima laikyt genetiskai apdorotu. Seniau fermentacijai naudodavo versiuku skrandzio sultys, dabar aisku,kad nieks nebenaudoja, na nebent koks mazas ukelis su kosminem kainom.
Mano klasiokė baigė KPI ir iki šiol dirba vienoj iš didžiųjų pieno gamyklų prie sūrio gamybos technologe. Tai ji jau daug metų sūrio nebevalgo, o kai kažkada papasakojo kokio brūdo į tuos vadinamus sūrius pridedama tai nebevalgau ir aš. Sąlyginai mažiausiai nuodingas yra "džiugas", kiti fermentuoti jau prilaiko nemažai "priedų", o tie visi populiariausi ir pigiausi minkšti sūriai išvis yra nuodas varguoliams tručyti. Gerai bent tiek, kad paskutiniu metu ant visiškos sintetikos yra privaloma rašyti ne "sūris", o "sūrio gaminys", bet mūsų liaudis skaityt nelinkus Beje, šis tas apie GMP - pažystu vieną muitininką, kuris jau namą pasistatė iš to, kad "perdirbinėja" kukurūzų ir sojos rupinių importo sertifikatus, perkrikštydamas tuos rupinius iš GMP į natūralios kilmės. Tie visi rupiniai eina į LT grūdų kombinatus ir naudojami kaip pagrindas kombikormo gamybai, kuriuo paskui šeriami gyvuliai. Beje, tas prietelius jau senai patapes beveik vegetaru, nors ir žalėsius augiasi savo sklype ir šiltnamyj pats... Matyt žino ir kokios augalų apsaugos priemonės importuojamos ir kaip jos perkrištyjamos...
Gerasdviratis ra: Seniau fermentacijai naudodavo versiuku skrandzio sultys, dabar aisku,kad nieks nebenaudoja, na nebent koks mazas ukelis su kosminem kainom.
naudoja ne tik sultis, bet ir kazkokias ten gleives cia tie, kur is Darguziu prie Machmudo su visu savo ukeliu perejo
Gerasdviratis ra: Seniau fermentacijai naudodavo versiuku skrandzio sultys, dabar aisku,kad nieks nebenaudoja, na nebent koks mazas ukelis su kosminem kainom.
naudoja ne tik sultis, bet ir kazkokias ten gleives cia tie, kur is Darguziu prie Machmudo su visu savo ukeliu perejo
As jau geriau Vokietijoj is muziko nusipirksiu, nei is to balvono.
Gerasdviratis ra: Seniau fermentacijai naudodavo versiuku skrandzio sultys, dabar aisku,kad nieks nebenaudoja, na nebent koks mazas ukelis su kosminem kainom.
naudoja ne tik sultis, bet ir kazkokias ten gleives cia tie, kur is Darguziu prie Machmudo su visu savo ukeliu perejo
As jau geriau Vokietijoj is muziko nusipirksiu, nei is to balvono.
Kam taip toli ieskoti,kai su naturaliu fermentu (rus.sučiužnyj) uzraugti suriai gaminami visai salia musu - Baltarusijoje ir jais uzverstas visas Rudaminos turgus.Kas be ko,tai tikrai skanus suriai.O tie kas dar pamena kas yra suluguni suris,tai welcome sestadieni i Rudamina.
Gerasdviratis ra: Seniau fermentacijai naudodavo versiuku skrandzio sultys, dabar aisku,kad nieks nebenaudoja, na nebent koks mazas ukelis su kosminem kainom.
naudoja ne tik sultis, bet ir kazkokias ten gleives cia tie, kur is Darguziu prie Machmudo su visu savo ukeliu perejo
As jau geriau Vokietijoj is muziko nusipirksiu, nei is to balvono.
Kam taip toli ieskoti,kai su naturaliu fermentu (rus.sučiužnyj) uzraugti suriai gaminami visai salia musu - Baltarusijoje ir jais uzverstas visas Rudaminos turgus.Kas be ko,tai tikrai skanus suriai.O tie kas dar pamena kas yra suluguni suris,tai welcome sestadieni i Rudamina.
Gerasdviratis ra: Seniau fermentacijai naudodavo versiuku skrandzio sultys, dabar aisku,kad nieks nebenaudoja, na nebent koks mazas ukelis su kosminem kainom.
naudoja ne tik sultis, bet ir kazkokias ten gleives cia tie, kur is Darguziu prie Machmudo su visu savo ukeliu perejo
As jau geriau Vokietijoj is muziko nusipirksiu, nei is to balvono.
Kam taip toli ieskoti,kai su naturaliu fermentu (rus.sučiužnyj) uzraugti suriai gaminami visai salia musu - Baltarusijoje ir jais uzverstas visas Rudaminos turgus.Kas be ko,tai tikrai skanus suriai.O tie kas dar pamena kas yra suluguni suris,tai welcome sestadieni i Rudamina.
Manau, kad GMO produktai mums sveikatos tikrai neprideda, bet jie pelningi tam, kas užsiima jų produkcija, tai ir prikišo į visas lentynas, o, kad rast kažką natūralaus, tai reik labai gerai paieškot ir kažin ar dar rasi...
Nesveiki tokie dalykai. Net nusipirkus produktų su užrašu "natūralus, ekologiškas" nežinai ko ten pridėta. Nesenai pirkau labai natūralią grybų užtepėlę, tai atrodė kad kokius klijus būčiau suvalgius. Paskui kaip bloga buvo... Daug visokių "šposų" su tuo maistu man yra buvę.