Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

kaip iškepti vištą?


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2006 07 29 d. 17:26 pradėjo  sandrelė, peržiūrėta 19155 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
sandrelė
Dažna gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 395

2006-07-29 17:26 1 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: sandrelė Įtraukti sandrelė Į adresų knygelę
Sveiki.
Sugalvojau padaryti šiokį tokį siurprizą grįžtančiai iš kelionės mamai - iškepti vištą. Tik va, susidūriau su keliomis neaiškiomis smuklmenomis. Apsvaigęs Vakar tiesiog suprieskoniavau vištukę vištienos prieskoniais, šiandien jau ruošiuosi kept, bet nežinau, kiek reikia įkaitinti orkaitę, ar tą kepimo skardą "blėtą" įtepti sviestu, ar įpilti aliejaus, ar dėti foliją? Ruošiuosi kepti dar aplinkui sudėjus perpus pjaustytas bulves.
Būsiu labai dėkinga už pagalbą! Ufff


Liepa
Geriausia banginė

Klube: narė

Parašė žinučių: 11857

2006-07-29 17:30 2 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Liepa Įtraukti Liepa Į adresų knygelę
mes kepam uždengę folija, o prieš tai apie 10 minučių orkaitę įkaitinamNekaltaskuomet jau kepimas į pabaigą-foliją praplėšiam, kad vištos viršus apskrustų

sVAJOKLe
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 93

2006-07-29 17:33 3 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: sVAJOKLe Įtraukti sVAJOKLe Į adresų knygelę
Mes jos nekepam, o tusinam.. Liežuvis daug skaniau.. Liežuvis bet cia nuo kiekvieno zmogaus priklauso.. :> Nu turiu omeny.. skonio reikalas.. Cha cha Bet siaip dazniausiai viska reikia kepri kol apskrus.. o vistos galima atgnypt.. ir taip patikrint ar jau iskepe ar ne.. bent mano mamius taip daro.. Liežuvis labai nedaug su sakute patikrina.. Liežuvis gal supratai ka norejau pasakyt.. Cha cha O siaip patariu paziuret kaip mama daro valgyt, tai kita kart nereiks klaust.. Mirkt

Uma
Geriausia banginė

Klube: narė

Parašė žinučių: 5817

2006-07-29 20:00 4 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Uma Įtraukti Uma Į adresų knygelę
Siaip orkaite ikaitink pries pasaudama vista. As kartais kepu folijoj, kartais taip skardoj. Jokio aliejaus nepilu, bet i skarda ipilu siek tiek vistienos ar darzoviu sultinio. Tada kai vista kepa, ja pastoviai lieju tuo sultiniu arba vynu.
Jeigu nori, kad odele graziai apskrustu, vistos virsu patepk majonezu. Tik nedaug Mirkt


balanduke
Ultra šaunuolė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1270

2006-07-30 10:17 5 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: balanduke Įtraukti balanduke Į adresų knygelę
as dedu i skarda ir ipilu siek tiek vandens.

beviltiska
Dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 182

2006-07-30 15:06 6 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: beviltiska Įtraukti beviltiska Į adresų knygelę
natai ar skani vista buvo?

ausriusss
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1645

2006-07-31 17:26 7 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ausriusss Įtraukti ausriusss Į adresų knygelę
o gal kas nors dar koki idara vistai zino?
turiu va is kaimo visa vistuke parsivezus, noretus kaip nors skaniai orkaiteje su kokiu idaru pakept, bet fantazijos pritruko Mirkt


beviltiska
Dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 187

2006-07-31 17:37 8 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: beviltiska Įtraukti beviltiska Į adresų knygelę
mano teta tai i vistos vidu ikisa citrina... siaip visai skanuLaimingas

ausriusss
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1646

2006-08-01 10:34 9 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ausriusss Įtraukti ausriusss Į adresų knygelę

beviltiska rašė:
mano teta tai i vistos vidu ikisa citrina... siaip visai skanuLaimingas


aciu ir uz toki varianta! Gerai


zbite
Senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 6046

2006-08-01 12:21 10 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

ausriusss rašė:
o gal kas nors dar koki idara vistai zino?
turiu va is kaimo visa vistuke parsivezus, noretus kaip nors skaniai orkaiteje su kokiu idaru pakept, bet fantazijos pritruko Mirkt


ne toks idaras, kokio tikeisi, bet visgi..

Isprievartauta Vishta

nukaulini visa vishta, tik palieki blauzdu ir sparnu galu kaulelius. itrini prieskoniu mishiniu (druska, pipirai, kvepiantieji pipirai ir vos cukraus), o po oda prikishi idaro (zr zhemiau), uzhdedi oda virshun i skarda, aptreplioji sviestu, uzhdengi folija ir dedi i ikaitusia orkaite. kepi kol ishkeps... gal apie 30min, neilgai.
idaras: petrazholes, chesnakas, trinti graikishki rieshutai, tarkuota citrinos odele. visko po lygiai.
skaniau su ryzhiais, nei su bulvem tokai vishta.


ausriusss
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1656

2006-08-01 16:12 11 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ausriusss Įtraukti ausriusss Į adresų knygelę

zbite rašė:

ausriusss rašė:
o gal kas nors dar koki idara vistai zino?
turiu va is kaimo visa vistuke parsivezus, noretus kaip nors skaniai orkaiteje su kokiu idaru pakept, bet fantazijos pritruko Mirkt


ne toks idaras, kokio tikeisi, bet visgi..

Isprievartauta Vishta

nukaulini visa vishta, tik palieki blauzdu ir sparnu galu kaulelius. itrini prieskoniu mishiniu (druska, pipirai, kvepiantieji pipirai ir vos cukraus), o po oda prikishi idaro (zr zhemiau), uzhdedi oda virshun i skarda, aptreplioji sviestu, uzhdengi folija ir dedi i ikaitusia orkaite. kepi kol ishkeps... gal apie 30min, neilgai.
idaras: petrazholes, chesnakas, trinti graikishki rieshutai, tarkuota citrinos odele. visko po lygiai.
skaniau su ryzhiais, nei su bulvem tokai vishta.


sorry, bet nesupratau, kaip ten vista i skarda reikia deti ... "oda virsun i skarda"? o cia kaip? Drovus


zbite
Senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 6048

2006-08-01 16:29 12 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

ausriusss rašė:
sorry, bet nesupratau, kaip ten vista i skarda reikia deti ... "oda virsun i skarda"? o cia kaip? Drovus


nu. paimi vishtos ishklotine. kad oda butu virshuj. taip ir dedi. kad skardos dugnas liestu mesa, o ne oda.
taigi chia nukaulinta vishta Mirkt


ausriusss
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1659

2006-08-02 11:44 13 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ausriusss Įtraukti ausriusss Į adresų knygelę

zbite rašė:

ausriusss rašė:
sorry, bet nesupratau, kaip ten vista i skarda reikia deti ... "oda virsun i skarda"? o cia kaip? Drovus


nu. paimi vishtos ishklotine. kad oda butu virshuj. taip ir dedi. kad skardos dugnas liestu mesa, o ne oda.
taigi chia nukaulinta vishta Mirkt


tai dabar jau aisku, aciu Gerai nes is pradziu "oda virsun i skarda" skambejo nesuprantamai: oda virsun, ar oda i skarda Juokiasi


Hospitalische
Ultra dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 1537

2006-08-08 01:23 14 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Hospitalische Įtraukti Hospitalische Į adresų knygelę
Labai Skani Višta:

vištą paimate, nuplaunate, įtrinate česnakais, lautro lapeliais, pipirais, druska, kmynais (ir galite dar kokiais nors prieskoniais).
palaikote šaldytuve, geriausiai - apie parą. tada imate ją iš šaldytvo ir dedate į skardą. tada apipilate aliejumi. dedate į orkaitę, įjungiate ventiliatoriaus režimą. (tokio nesant, pakaitinate orkaitę prieš kepdami). nustatote timerį valandai. per tą valandą prižiūrite, kad nepasibaigtų aliejus. galite kartais juo apšlakstyti. po valandos višta jau turėtų būti pakankamai apskrudusi ir iškepusi. dėl visa ko, galite susmeigti į kokią mėsingesnę jos vietą peilį, ištraukti ir spustelti ties skyle. jei bėga skaidrios sultys - višta tikrai iškepė. jei rožinės - kepkite dar.

Skanaus.


moderna
Bloga banginė

Klube: narė

Parašė žinučių: 7190

2006-08-08 13:51 15 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: moderna Įtraukti moderna Į adresų knygelę
Šypsena as tai vista itrinu grietine prieskoniais ir kmynais ant virsaus pabarstau,salia pridedi bulviu (jas dar geriausiai aptepti trupuciu aliejum)-kaip ir pacia forma kurioj zadi kepti,ir ipilu ten vandens ...i gala kepimo dar gali ideti obuoliu (jie greit iskepa)... Taip na greita ir skanu ....mmmm

burba
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 94

2006-08-08 14:04 16 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: burba Įtraukti burba Į adresų knygelę
net seilės tįsti pradėjo....... Niam niam

Elva
Banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 17703

2006-08-14 20:17 17 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Elva Įtraukti Elva Į adresų knygelę
Višta dedama į įkaitintą orkaitę ( ~10 min. ) Įdėjus vištą po 5 min. sumažinamas orkaitės karštumas. Vištą perpjaunu per pusę ( toks blynas, kad būtų ) Paimu litinį stiklainį pilną šalto vandens. Stiklainį statau į orkaitę ant skardos ir ant stiklainio patupdau vištą. Kepu 1 valandą Niam niam
Galima kepti kitu budu - 1 kg druskos išpilti į skardą. Ant druskos uždėti vištą ir kepti 1 valandą. Skanu Niam niam

sandrelė rašė:
Sveiki.
Sugalvojau padaryti šiokį tokį siurprizą grįžtančiai iš kelionės mamai - iškepti vištą.

zholia
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 877

2006-08-17 12:13 18 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zholia Įtraukti zholia Į adresų knygelę
mano Vyras labai megsta vistiena is kinieciu restoranu. ypac 'vistiena kaip vysnia'. gal kas turi minciu kaip ja padaryti? bo atsibodo kas antra diena klausytis, kad vakarienei jis nori butent jos Nekaltas

kava_stiklainy
Atkakli dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 115

2006-08-23 13:17 19 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kava_stiklainy Įtraukti kava_stiklainy Į adresų knygelę
i vistos vidu, kaip ir i anties, labai skanu yra prikisti dziovintu vaisiu (slyvu, abrikosu - geriausia pamaisytai, arba, jei kas megsta saldziau - kitu, egzotisku vaisiu), o valgyti su salia keptais obuoliais. Ir brukniu uogiene. Super!

O pacia vistyte itrinti medaus-grietines-cinamono tirstu padazeliu. Graziai apskrunda Šypsena

kepu "ant akmens" (ne kepimo skarda, o tokia keramine plokste), tai dengti niekuo nereikia. BEt jei skardoj, geriausia su folija.


Rūgštelė
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 6013

2006-08-23 13:41 20 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Rūgštelė Įtraukti Rūgštelė Į adresų knygelę
Aš tai jeigu jau imuosi kepti vištą, tai kepu ją taip vadinamame kepimo maiše, ar kepimo rankovėje - na turbūt supratot ką turiu omenyDrovus. Tai va - prieskoniais ištrintą vištytę įkišu į tą maišą, aplinkui pridedu aliejuje su kmynais ir druskyte apvoliotas skustas bulves, užrišu galus, ir - į orkaitęTaip Na kepa kaip ir visos vištos - plius minus valanda, ne, gal mažiauGirtas Bet koks man labiausiai patinkantis tos kepimo rankovės privalumas - ir apskrunda, ir sultinga liekaNiam niamPaplepėkim

muriele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 188

2006-08-24 23:57 21 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: muriele Įtraukti muriele Į adresų knygelę
o kaip iskaulint vista?Šypsena


muriele
Dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 207

2006-08-27 23:27 22 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: muriele Įtraukti muriele Į adresų knygelę

zholia rašė:
mano Vyras labai megsta vistiena is kinieciu restoranu. ypac 'vistiena kaip vysnia'. gal kas turi minciu kaip ja padaryti? bo atsibodo kas antra diena klausytis, kad vakarienei jis nori butent jos Nekaltas


sios savaites "ji" zurnale maciau yra kiniskos vistienos receptas Mirkt


zholia
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 898

2006-08-29 11:51 23 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zholia Įtraukti zholia Į adresų knygelę
reiks paziureti Šypsena dekui Laimingas

mergyte24
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1797

2006-09-22 12:55 24 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: mergyte24 Įtraukti mergyte24 Į adresų knygelę
oi vistyte ir as megstuNiam niam labai daug radau geru patarimu..o as vista kepu isvoliojus majoneze ir pomidoru padaze su prieskoniaisGerai

Neptunas
Atkaklus dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 295

2006-09-22 18:35 25 žinutė iš 29 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Neptunas Įtraukti Neptunas Į adresų knygelę
as tai taip darau vistos ketvircius ar slauneles, itrinu prieskoniukais (pipirai, vegeta, petruska) ir gerai kad kokia valandike pastovetu kad prieskoniai isgertu. Tada apkepu keptuveje kad mesyte apkeptu truputuka, tada vystyte dedu i puoda geriasia butu spyzinis nzn kaip lt ji skamba o rusiskai (gusiatnica) Cha cha ir tada uzpilu alaus apie 200-300 ml imetu galina blanca, ir patroskinu, labai skanu su ryziais ir taure raudono vyno Šypsena

Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 444.982 145 Narių klube 702 Banga.lt laikrodis 07:46 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: kaip iškepti vištą?

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai