Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Patarimai


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2006 02 24 d. 21:02 pradėjo  lyrika, peržiūrėta 8972 k.
Puslapiai: 1 2 paskutinis> 
lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3085

2006-02-24 21:02 1 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę
daznai kokioj receptu knygutej ar prie kokio patiekalo buna parasytas koks nors patarimas. pvz kaip virti spagecius, ka daryti, kad verdant nesuskiltu kiausinis ir pan.
gaila, bet tie patarimai labai jau isismete, todel, manau, butu labai naudinga kuo daugiau surinkti i viena temaŠypsena

jei tokia tema jau buvo, galite rakintiŠypsena



lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3087

2006-02-24 21:21 2 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę
idesiu pradziai keleta patarimuŠypsena

kad kiausiniai reciau skiltu verdant, i vandeni reiktu ideti nemazai druskos ir pries dedant i verdanti vandeni, pries tai juos reiktu palaikyti siltame vandeny.

verdant pigius makaronus jie sulimpa. kad taip nenutiktu, reikia ipilti saukta aliejaus.

vandens virimo temperatura yra 100C, taciau norint, kad vanduo geiciau uzvirtu, reikia ideti druskos.



Uma
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4091

2006-02-24 22:31 3 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Uma Įtraukti Uma Į adresų knygelę
lyrika Gėlė, super tema Gerai As kazkada norejau tokia pasiulyti, bet bijojau, kad busiu "nukomandiruota" i paieska Cha cha


1. Norint, kad bulves greiciau isvirtu, reikia i puoda ideti kokiu nors riebalu: sviesto ar sauksta aliejaus.

2. Jei sriuba gavosi per riebi, reikia ja perkosti per saltu vandeniu sudrekinta marle.

3. Sultinys bus skaidrus, jei imesi gabaleli ledo ir uzvirinsi.

4. Kepant pyraga norint, kad uogos/razinkos nesukristu i apacia, pries dedant i tesla jas reikia nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose.

5. Kad virti ryziai butu birus, juos berti reikia i pasudyta verdanti vandeni. Isvirusius ryzius suberti i sieteli ir perskalauti vandeniu.

6. Jei i farsa idesite sauksta grietines, kotletai bus puresni ir minkstesni.

7. Norint neverkti pjaustant svoguna, reikia peili pastoviai pakisti po salto vandens srove.

8. Kad dziovinti grybai nekirmytu, permaisykite juos su druska.

9. Kad kepami obuoliai ir kriauses neprarastu sulciu, pries kepima palaikykite juos pora minuciu panardintus verdanciame vandenyje.

10. Kad pjaustant virtus kiausinius trynys nesubyretu, kiausinius reikia pjaustyti aliejumi pateptu peiliu.








Uma
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4146

2006-02-25 18:26 4 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Uma Įtraukti Uma Į adresų knygelę
Daugelis google iesko miltu tipu, kad zinotu, ka tie skaiciukai ant pakiuku reiskia ir is kokiu miltu ka kepti Mirkt

http://www.malsena.lt/index.php?ItemId=10097


lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3087

2006-02-25 21:39 5 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę
svogunus pjaustydami gryname ore taip pat neverksiteMirkt

lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3088

2006-02-28 19:40 6 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę
sunaudoje miltu pakeli, maiselio neismeskite. ji galite panaudoti vietoj sviestinio popieriaus ka nors kepant orkaitejeŠypsena

cukru dekite i jau uzplikyta arbata. skonis geresnis bunaŠypsena

deserta valgykite pries pagrindini patiekala. virskinsis lengviauŠypsena


paradis
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 395

2006-02-28 19:52 7 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: paradis Įtraukti paradis Į adresų knygelę

lyrika rašė:
sunaudoje miltu pakeli, maiselio neismeskite. ji galite panaudoti vietoj sviestinio popieriaus ka nors kepant orkaitejeŠypsena

cukru dekite i jau uzplikyta arbata. skonis geresnis bunaŠypsena

deserta valgykite pries pagrindini patiekala. virskinsis lengviauŠypsena


O kaip dar cukru galima deti???
Deserta - pries pagr.??? Na, manau, kad visi didieji kulinarai ir gurmanai ishvirstu is koto...Erezija.




paradis
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 396

2006-02-28 19:54 8 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: paradis Įtraukti paradis Į adresų knygelę

lyrika rašė:
svogunus pjaustydami gryname ore taip pat neverksiteMirkt


budami su linzemis taip pat neisliesit nei asareles - patikrintaMirkt (cia, aisku, tinka tik tiems, kas jas nesioja..)


lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3089

2006-02-28 20:00 9 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę
paradis, kai kurie zmones cukru i arbata deda dar arbatos neuzplikinus vandeniu. tiesiog ideda pakeli arbatos, sauksteli cukraus ir tada uzpila vandeniu.

erezija ne erezija, bet pirma suvalgytas tortas, o tik po to karbonadas yra geriau. dabar nepamenu tiksliai kodel, bet zinau, kad taip geriau virskinamas maistas ir padeda isvengti meteorizmoCha cha patikrintaTaip



GabbyN
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1013

2006-03-01 05:15 10 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: GabbyN Įtraukti GabbyN Į adresų knygelę

lyrika rašė:
idesiu pradziai keleta patarimuŠypsena

kad kiausiniai reciau skiltu verdant, i vandeni reiktu ideti nemazai druskos ir pries dedant i verdanti vandeni, pries tai juos reiktu palaikyti siltame vandeny.

verdant pigius makaronus jie sulimpa. kad taip nenutiktu, reikia ipilti saukta aliejaus.

vandens virimo temperatura yra 100C, taciau norint, kad vanduo geiciau uzvirtu, reikia ideti druskos.




Kiek zinau rekomenduojamas saukshtelis aliejaus verdant lazanijos lakshtus, o ne paprastiems makaronams(nes pasidenge riebalais makaronai sunkiau isisavins padaza).Be to geros kokybes makaronai pakankamam kieki vandens niekad nesulimpa.


lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3090

2006-03-01 09:06 11 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę

GabbyN rašė:

Kiek zinau rekomenduojamas saukshtelis aliejaus verdant lazanijos lakshtus, o ne paprastiems makaronams(nes pasidenge riebalais makaronai sunkiau isisavins padaza).Be to geros kokybes makaronai pakankamam kieki vandens niekad nesulimpa.


na nejau taip sunku isisskaityti?Šypsena juk ir parasiau apie PIGIUS makaronus. geros kokybes makaronams aliejaus nereikia, o prastos kokybes makaronai dazniausiai sulimpa, todel aliejaus saukstelis rekomenduojamasŠypsena


Vialnio_Nuoteka
Atkakli dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 362

2006-03-01 09:37 12 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Vialnio_Nuoteka Įtraukti Vialnio_Nuoteka Į adresų knygelę
gal kas gali patarti kaip isvirti kiausinius, kad gerai luptusi? kiek nesistengiu perlieti lediniu vandeniu, idauzti isvirta saltam vandeny- nebegaliu paskutiniu metu farsiruotu kiausiniu pasidaryt. gal kiausiniai kitokie pasidare? Valio

zbite
Gera senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 4883

2006-03-01 09:55 13 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

Vialnio_Nuoteka rašė:
gal kas gali patarti kaip isvirti kiausinius, kad gerai luptusi? kiek nesistengiu perlieti lediniu vandeniu, idauzti isvirta saltam vandeny- nebegaliu paskutiniu metu farsiruotu kiausiniu pasidaryt. gal kiausiniai kitokie pasidare? Valio


kiek zhinau, tai shviezhi kiaushiniai grazhiai nesilupa.
virk senesnius Be be be


Vialnio_Nuoteka
Atkakli dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 365

2006-03-01 13:16 14 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Vialnio_Nuoteka Įtraukti Vialnio_Nuoteka Į adresų knygelę

zbite rašė:

Vialnio_Nuoteka rašė:
gal kas gali patarti kaip isvirti kiausinius, kad gerai luptusi? kiek nesistengiu perlieti lediniu vandeniu, idauzti isvirta saltam vandeny- nebegaliu paskutiniu metu farsiruotu kiausiniu pasidaryt. gal kiausiniai kitokie pasidare? Valio


kiek zhinau, tai shviezhi kiaushiniai grazhiai nesilupa.
virk senesnius Be be be


nu virta kiausini nuo nevirto atskiriu, bet kaip sviezia nuo seno? gal pamokysi? bo as tai mieste gyvenu, vistu nelaikau Valio


zbite
Gera senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 4899

2006-03-01 13:38 15 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

Vialnio_Nuoteka rašė:
nu virta kiausini nuo nevirto atskiriu, bet kaip sviezia nuo seno? gal pamokysi? bo as tai mieste gyvenu, vistu nelaikau Valio


nebent galiojimo laika zhiuret Juokiasi
o nuo kurio galo lupi? reik nuo storesnio galo lupt. man iprastai tai normaliai parduotuviniai kiaushiniai lupasiNekaltas


Vialnio_Nuoteka
Atkakli dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 369

2006-03-01 14:30 16 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Vialnio_Nuoteka Įtraukti Vialnio_Nuoteka Į adresų knygelę
nebent galiojimo laika zhiuret Juokiasi
o nuo kurio galo lupi? reik nuo storesnio galo lupt. man iprastai tai normaliai parduotuviniai kiaushiniai lupasiNekaltas


jei nebuciau isbandziusi visu imanomu variantu- nesikreipciau patarimo Cha cha
durnas reikalas su tais kiausiniais, bo be galo megstu farsiruotus...



ausriusss
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1312

2006-03-01 14:33 17 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ausriusss Įtraukti ausriusss Į adresų knygelę

lyrika rašė:
paradis, kai kurie zmones cukru i arbata deda dar arbatos neuzplikinus vandeniu. tiesiog ideda pakeli arbatos, sauksteli cukraus ir tada uzpila vandeniu.

erezija ne erezija, bet pirma suvalgytas tortas, o tik po to karbonadas yra geriau. dabar nepamenu tiksliai kodel, bet zinau, kad taip geriau virskinamas maistas ir padeda isvengti meteorizmoCha cha patikrintaTaip




gal mesa virskina ilgiau nei koki pauksciu piena, todel pirmiausia suvirskina deserta, tada skrandis imasi mesos ... o jei mesa butu pirma, tada desertas ilgokai uzsiguletu skrandyje, kol sulauktu savo eiles Šypsena


zbite
Gera senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 4900

2006-03-01 14:35 18 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

Vialnio_Nuoteka rašė:
jei nebuciau isbandziusi visu imanomu variantu- nesikreipciau patarimo Cha cha
durnas reikalas su tais kiausiniais, bo be galo megstu farsiruotus...


man del to ir keista. as labai dazhnai idarytus kiaushiniu sdarau, ish 10 pirktiniu kiaushiniu gal koks 1-2 blogai nusilupa. bet neskaitau tai beda.


Vialnio_Nuoteka
Atkakli dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 370

2006-03-01 14:37 19 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Vialnio_Nuoteka Įtraukti Vialnio_Nuoteka Į adresų knygelę
Mano isbandyti:

maisant blynu tesla pirmiausiai sumaisau kiausinius su miltais, o tik tada pilu piena ar vandeni- nesusidaro gumuliukai. Tas pats su teslomis pyragams.

jei namie pritruksta kokio ingrediento sriubai- isvirus sutrinu, net mano priekabusis vyras nepastebi, kad nera morku ar svogunu Cha cha

svieziu lapiniu darzoviu salotas maisau ne su grietine, o su naturaliu jogurtu. skonis netgi geresnis.

eksperimentuoju su prieskoniais- prisiperku kokiu 10 rusiu prieskoniu (ne misiniu), pipiru misini ir maisau. gaunasi vis kitas skonis.


GabbyN
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1014

2006-03-01 22:43 20 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: GabbyN Įtraukti GabbyN Į adresų knygelę

lyrika rašė:

GabbyN rašė:

Kiek zinau rekomenduojamas saukshtelis aliejaus verdant lazanijos lakshtus, o ne paprastiems makaronams(nes pasidenge riebalais makaronai sunkiau isisavins padaza).Be to geros kokybes makaronai pakankamam kieki vandens niekad nesulimpa.


na nejau taip sunku isisskaityti?Šypsena juk ir parasiau apie PIGIUS makaronus. geros kokybes makaronams aliejaus nereikia, o prastos kokybes makaronai dazniausiai sulimpa, todel aliejaus saukstelis rekomenduojamasŠypsena


Atsiprasau Gėlėpraleidau kazkaipLaimingas


GabbyN
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1015

2006-03-01 22:48 21 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: GabbyN Įtraukti GabbyN Į adresų knygelę

Vialnio_Nuoteka rašė:

zbite rašė:

Vialnio_Nuoteka rašė:
gal kas gali patarti kaip isvirti kiausinius, kad gerai luptusi? kiek nesistengiu perlieti lediniu vandeniu, idauzti isvirta saltam vandeny- nebegaliu paskutiniu metu farsiruotu kiausiniu pasidaryt. gal kiausiniai kitokie pasidare? Valio


kiek zhinau, tai shviezhi kiaushiniai grazhiai nesilupa.
virk senesnius Be be be


nu virta kiausini nuo nevirto atskiriu, bet kaip sviezia nuo seno? gal pamokysi? bo as tai mieste gyvenu, vistu nelaikau Valio


Sviezias kiaushinis panardintas i salta vandeni nuskes t.y. laikysis ant dugno, senas kiaushinis ishkils i pavirshiu.


lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3091

2006-03-01 22:58 22 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę

ausriusss rašė:

lyrika rašė:
paradis, kai kurie zmones cukru i arbata deda dar arbatos neuzplikinus vandeniu. tiesiog ideda pakeli arbatos, sauksteli cukraus ir tada uzpila vandeniu.

erezija ne erezija, bet pirma suvalgytas tortas, o tik po to karbonadas yra geriau. dabar nepamenu tiksliai kodel, bet zinau, kad taip geriau virskinamas maistas ir padeda isvengti meteorizmoCha cha patikrintaTaip




gal mesa virskina ilgiau nei koki pauksciu piena, todel pirmiausia suvirskina deserta, tada skrandis imasi mesos ... o jei mesa butu pirma, tada desertas ilgokai uzsiguletu skrandyje, kol sulauktu savo eiles Šypsena


kazkas panasausŠypsena
pamenu, kad pasakojo, jog saldus maistas virskinamas greiciau, todel skrandis lyg ir paruosiamas. po pagrindinio patiekalo valgomas desertas gali ir koki nemalonu pojuti sukelti del rugimo skrandyje.


paradis
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 397

2006-03-01 23:24 23 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: paradis Įtraukti paradis Į adresų knygelę

lyrika rašė:
paradis, kai kurie zmones cukru i arbata deda dar arbatos neuzplikinus vandeniu. tiesiog ideda pakeli arbatos, sauksteli cukraus ir tada uzpila vandeniu.

erezija ne erezija, bet pirma suvalgytas tortas, o tik po to karbonadas yra geriau. dabar nepamenu tiksliai kodel, bet zinau, kad taip geriau virskinamas maistas ir padeda isvengti meteorizmoCha cha patikrintaTaip




taip, bet desertas - tai nebutinai torto gabalas. Tai gali buti ir ledai, ir vaisiai, ir t.t. Ir kodel tuomet didieji kulinarai prancuzai propoguoja 3 patiekalu valgyma: entree, pagrindini, ir deserta?..buten siuo eiliskumu. O paskui dar uzbaigiama kava. Tai ritualas. Ir jei zmones naudoja ji, vadinasi, yra racijos.


-organza
Geriausia banginė

Klube: narė

Parašė žinučių: 10837

2006-03-01 23:28 24 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: -organza Įtraukti -organza Į adresų knygelę

5. Kad virti ryziai butu birus, juos berti reikia i pasudyta verdanti vandeni. Isvirusius ryzius suberti i sieteli ir perskalauti vandeniu.



man asmeniskai netinkamas budas, nes negaliu pakest sudytu ryziu;/
o kad ryziai iseitu birus [nesuprantu kodel daugeliui to niekaip padaryt neiseina] suberiu i SALTA vandeni,o vandens ipilu tik tiek,kad vos vos apsemtu ryzius.uzdengus puoda ir baigia virt-kai nebelika ne laso vandens.taip ir jokios naudingosios medziagos nenusipila.


lyrika
Geriausia senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 3093

2006-03-02 08:41 25 žinutė iš 46 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lyrika Įtraukti lyrika Į adresų knygelę

paradis rašė:


taip, bet desertas - tai nebutinai torto gabalas. Tai gali buti ir ledai, ir vaisiai, ir t.t. Ir kodel tuomet didieji kulinarai prancuzai propoguoja 3 patiekalu valgyma: entree, pagrindini, ir deserta?..buten siuo eiliskumu. O paskui dar uzbaigiama kava. Tai ritualas. Ir jei zmones naudoja ji, vadinasi, yra racijos.


o kodel prancuzai turi buti mums pavyzdys? visos prancuziskos gerybes(sraiges, varles ir pan.) pradetos valgyti ne del ypatingo skonio, o del maisto stygiaus 16a.
darykim kiekvienas kaip norimŠypsena as stengiuosi deserta valgyti pries didiji patiekalaŠypsena kam nepriimtina, tegu valgo kitaipMirkt


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 444.871 145 Narių klube 702 Banga.lt laikrodis 04:52 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Patarimai

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai