Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Dėl naminio vyno išpilstymo ir laikymo


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2005 11 04 d. 14:18 pradėjo  Knobke, peržiūrėta 19712 k.
Puslapiai: 1 2 3 paskutinis> 
Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4099

2005-11-04 14:18 1 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę


Į kokią tarą pilstyt vyną, jei namuose stiklo taros badas? Ar galima bandyt išpilstyt į plastikinius bambalius nuo mineralinio ir juose vyną toliau laikyt?


O gal kas zino, kur yra pirkt stiklinių butelių? Nekaltas



zbite
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4557

2005-11-04 15:18 2 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

Knobke rašė:
O gal kas zino, kur yra pirkt stiklinių butelių? Nekaltas


senukuose yra vynyniu buteliu. dideliu po 10-15L.. ir kamshciu jiems. vienuzhodzhiu visko vyno darymui..


Marijanaa
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1040

2005-11-06 18:02 3 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Marijanaa Įtraukti Marijanaa Į adresų knygelę
Taigi ne afrikoj gyveni.Gal pazystami buteliu turi.Del plasmasiniu tai nezinau.Draugo seneliai vyneli gamina ir pylsto i stiklinius butelius nuo baltos ir pan.

Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4095

2005-11-07 07:51 4 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

zbite rašė:

Knobke rašė:
O gal kas zino, kur yra pirkt stiklinių butelių? Nekaltas


senukuose yra vynyniu buteliu. dideliu po 10-15L.. ir kamshciu jiems. vienuzhodzhiu visko vyno darymui..


Zbite, man mazu reik. Laikymui ir paskui vartojimuiNekaltas Ta prasme: ispilstei, nunesei i rusiuka, a po to atejai ir pasiemei koki litriuka vakaruiCha cha


Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4095

2005-11-07 07:53 5 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

kale rašė:
Taigi ne afrikoj gyveni.Gal pazystami buteliu turi.Del plasmasiniu tai nezinau.Draugo seneliai vyneli gamina ir pylsto i stiklinius butelius nuo baltos ir pan.



kale, mazai kas turi iproti belekoki slamsta (siuo atveju vyno butelius) namuose kaupt. Dazniausiai buta turinys suvartojamas, o butelis, i konteineri. Geriausiu atveju alaus buteliu gauciauNekaltas O to gero is pas mane namie yra.


zbite
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4556

2005-11-07 10:48 6 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę
tai rimtai tada i alauspilstyk. tik va isplaut sunku juos Šypsena
o kamschiu kaip minejau Senukuose ieshkok. tikrai yra.


Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4095

2005-11-07 11:11 7 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę
Su kamsciais tai bedos nerNe
Bet pilstyt i alaus, kaip tais...

Nors bent jau "drato: isrodo kiek zmoniskaiNekaltas


Marijanaa
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1038

2005-11-07 21:56 8 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Marijanaa Įtraukti Marijanaa Į adresų knygelę
Nu jei tau nedega,tai ryt suzinosiu del plasmasiniu byteliu.O daug pas tave litru jo?O del to kad buteliu nerenki,taigi vynui pagamint laiko reikia,tai ka nezinojai,kad neturesi i ka pilstytGalejai uztaupyt tarukesŠypsenaRuosk roges vasara...Šypsenaliaudes ismintisMirkt

lavrynka
Gera banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 9780

2005-11-07 23:50 9 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: lavrynka Įtraukti lavrynka Į adresų knygelę
mes laikom plasmasiniuose namini obuoliu vyna ir skonis puikus kaip visada

Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 1979

2005-11-08 12:53 10 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę
Is bedos galima laikyti ir palstikiniuose buteliuose ,jei nesiruosiama jo laikyti ilgai.Tik del visa ko apipilk kamsteli parafinu arba kuom nors panasiu,kad nepatektu oras,nes:
1.Nugaruoja.
2.Gali pradeti gamintis actas.

P.S.O tai kuriu metu gamybos vyna ruosiates tokiu metu pilstyti i mazesnius butelius?Jei tai siumetis,tai 150% garantuoju,kad per anksti ir gresia didelio kiekio acto namuose atsiradimu.Norint isitikinti ar jau galima vyna isplistyti i mazesne tara,reikia nupilti 0.5 l i sviesaus stiklo buteli(pvz.snapso),uzkimsti vata ir palikti pastoveti tamsioje vietoje 2 paras.Jei ant dugno atsiras drumzles,vynas dar neisivaiksciojes ir ji ispilstyti dar per anksti.


Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4092

2005-11-08 12:55 11 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas rašė:
Is bedos galima laikyti ir palstikiniuose buteliuose ,jei nesiruosiama jo laikyti ilgai.Tik del visa ko apipilk kamsteli parafinu arba kuom nors panasiu,kad nepatektu oras,nes:
1.Nugaruoja.
2.Gali pradeti gamintis actas.

P.S.O tai kuriu metu gamybos vyna ruosiates tokiu metu pilstyti i mazesnius butelius?Jei tai siumetis,tai 150% garantuoju,kad per anksti ir gresia didelio kiekio acto namuose atsiradimu.Norint isitikinti ar jau galima vyna isplistyti i mazesne tara,reikia nupilti 0.5 l i sviesaus stiklo buteli(pvz.snapso),uzkimsti vata ir palikti pastoveti tamsioje vietoje 2 paras.Jei ant dugno atsiras drumzles,vynas dar neisivaiksciojes ir ji ispilstyti dar per anksti.


Vo Gerai informacija. Aciu didelis.

Mumi cia protingose knygose isskaite, kad jau pac laikas pilstyt (net jau truputi per velu) ir tara susirupinoNekaltas Reiks puslitri nupilt.


Marijanaa
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1038

2005-11-11 16:20 12 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Marijanaa Įtraukti Marijanaa Į adresų knygelę
Tai va.Pasikonsultavau su naminio vyno gamybos specialistais(maniskio senialiai),sake,kad nelabai gerai plasmasiniuose buteliuse laikyti,taciau negalejo paiskint kodel.Sake,jei neturi taros tai geriau i sloikus pylstyk.Va tepŠypsena

Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4091

2005-11-14 08:26 13 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę
Tai va... O as nupyliau vakar puslitri. Paragavau... Ale sirupas kokis... Baisu

Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 1979

2005-11-14 10:38 14 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

Knobke rašė:
Tai va... O as nupyliau vakar puslitri. Paragavau... Ale sirupas kokis... Baisu


Jei gavosi žiauriai saldus,tai yra didelė tikimybė,kad vyno aktyvusis "vaikščiojimas" jau pasibaigė dėl to,kad per didelis cukraus kiekis pagamina daug spirito,kuris sustabdo tolesni vyno brendimą(kas be ko,panašiai daromas rašalas - i nevisai subrendusi vyną įvaroma spirito ir jis nustoja fermentuotis).Tačiau tai nereiškia,kad vyną jau galima išpilstyti (geriau patikrint kaip,kad rašiau).
Nelabai noriu burti,kai nematau vizualiai kas ten gavosi ir kokio saldumo tas "sirupas",bet nesiūlau jo dar išpilstyti į mažesnę tarą.Pabandyk tą vyną nupilti nuo drumzlių į atvirus indus ir duok jam pastovėti taip per naktį švarioje nuo kvapų patalpoje,o tada vėl supilk į didelį indą,įmesk desėtką razinš ir užkimšk rauginimo kamščiu ir dar duok pastovėti - turėtų dar kažkiek tai burbuliuoti (maždaug kas valandą po burbuliuką).O ragauti pradėti vertėtų ne anksčiau kaip pavasarį.Jeigu gausis labai saldus vynas,uždaryk jį į 3 litrinius sloikus ir palik kur nors toliau nuo akių,o po kokių 5-7 metų turėsi tikrai gerą ir stiprš vyną.


Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4091

2005-11-14 10:42 15 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas rašė:

Knobke rašė:
Tai va... O as nupyliau vakar puslitri. Paragavau... Ale sirupas kokis... Baisu


Jei gavosi žiauriai saldus,tai yra didelė tikimybė,kad vyno aktyvusis "vaikščiojimas" jau pasibaigė dėl to,kad per didelis cukraus kiekis pagamina daug spirito,kuris sustabdo tolesni vyno brendimą(kas be ko,panašiai daromas rašalas - i nevisai subrendusi vyną įvaroma spirito ir jis nustoja fermentuotis).Tačiau tai nereiškia,kad vyną jau galima išpilstyti (geriau patikrint kaip,kad rašiau).
Nelabai noriu burti,kai nematau vizualiai kas ten gavosi ir kokio saldumo tas "sirupas",bet nesiūlau jo dar išpilstyti į mažesnę tarą.Pabandyk tą vyną nupilti nuo drumzlių į atvirus indus ir duok jam pastovėti taip per naktį švarioje nuo kvapų patalpoje,o tada vėl supilk į didelį indą,įmesk desėtką razinš ir užkimšk rauginimo kamščiu ir dar duok pastovėti - turėtų dar kažkiek tai burbuliuoti (maždaug kas valandą po burbuliuką).O ragauti pradėti vertėtų ne anksčiau kaip pavasarį.Jeigu gausis labai saldus vynas,uždaryk jį į 3 litrinius sloikus ir palik kur nors toliau nuo akių,o po kokių 5-7 metų turėsi tikrai gerą ir stiprš vyną.



nupyliau puslitri. Ziuresim kas bus. Nes dabar tai skonis (ir vaizdas) gera, nestipria trauktine primenaPavargęs Ant ledu - pac tasCha cha


Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 1979

2005-11-14 11:35 16 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę
Nuo per daug saldaus naminio vyno baisiai skauda galvą kitą dieną,todėl aš jį slepiu į tolimiausią kampą,kad akys jo nematytų.O kai surandi tokį po kokių 10 metų,būna labai linksma.Paskutinis toks atradimas ,tai 1990 metais mano darytas vynas,kuris gavosi labai saldus,nes uošvė tyčia buvo į jį pridėjusi cukraus,man ir uošviui nežinant,o aš jį ėmiau ir paslėpiau rusyje,kad ir ji jo negautų.
Turiu pasakyti,kad cukraus kiekis per minimą laikotarpį labai sumažėjo ir virto alkoholio laipsniais,bet visgi vynelis vyrui yra saldokas,bet iš kojų verčia konkrečiai.

P.S.O iš ko gamintas tas tamstos vynas?Dabar dar galima rasti šermukšnių ir dadėjus jų sulčių ir pastačius dar kartą rūgti,galima pataisyti situaciją.


Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4091

2005-11-14 13:40 17 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas rašė:
Nuo per daug saldaus naminio vyno baisiai skauda galvą kitą dieną,todėl aš jį slepiu į tolimiausią kampą,kad akys jo nematytų.O kai surandi tokį po kokių 10 metų,būna labai linksma.Paskutinis toks atradimas ,tai 1990 metais mano darytas vynas,kuris gavosi labai saldus,nes uošvė tyčia buvo į jį pridėjusi cukraus,man ir uošviui nežinant,o aš jį ėmiau ir paslėpiau rusyje,kad ir ji jo negautų.
Turiu pasakyti,kad cukraus kiekis per minimą laikotarpį labai sumažėjo ir virto alkoholio laipsniais,bet visgi vynelis vyrui yra saldokas,bet iš kojų verčia konkrečiai.

P.S.O iš ko gamintas tas tamstos vynas?Dabar dar galima rasti šermukšnių ir dadėjus jų sulčių ir pastačius dar kartą rūgti,galima pataisyti situaciją.


Serbentu juodu. Kad nereiktu uogieniu daryt, sugalvojau usraugt.


Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 1979

2005-11-16 09:35 18 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę
Tada nesuk sau galvos.Jis ir nesigauna kitoks kaip saldus ir labai greitai nustoja "vaikscioti".Ir jeigu testas su skaidriu buteliu gavosi geras,tai gali bandyti ji ispilstyti.Ne presai:jei liko ant dugno drumzliu,nupilk per zarnele vyna nuo ju ir gali sliukstelti siek tiek spirito ar gero snapso.Tada tikrai pasibaigs visi rugimo procesai,ir vynas bent jau nebloges,o po kokios savaites galesi pradeti ji skanauti.

Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4090

2005-11-16 09:55 19 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas rašė:
Tada nesuk sau galvos.Jis ir nesigauna kitoks kaip saldus ir labai greitai nustoja "vaikscioti".Ir jeigu testas su skaidriu buteliu gavosi geras,tai gali bandyti ji ispilstyti.Ne presai:jei liko ant dugno drumzliu,nupilk per zarnele vyna nuo ju ir gali sliukstelti siek tiek spirito ar gero snapso.Tada tikrai pasibaigs visi rugimo procesai,ir vynas bent jau nebloges,o po kokios savaites galesi pradeti ji skanauti.

niaaaNe Snapso as ten nepilsiuNe(Nors paragavus buvo tokai ideja kilusCha cha) Nebent i dali. Maza. O testas teigiamasCha cha


Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 1979

2005-11-16 10:56 20 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

Knobke rašė:

niaaaNe Snapso as ten nepilsiuNe(Nors paragavus buvo tokai ideja kilusCha cha) Nebent i dali. Maza. O testas teigiamasCha cha


Jei nedaug ipilsi,tai tikrai net nepajausi,o kokybe tikrai nepabloges,o greiciausiai - pageres,nes vynelis vis vien dar labai jaunas.
P.S.Testas teigiamas buna kitais atvejaisMirkt



Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4090

2005-11-16 11:04 21 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

Zhulikas Vilenskas rašė:
Jei nedaug ipilsi,tai tikrai net nepajausi,o kokybe tikrai nepabloges,o greiciausiai - pageres,nes vynelis vis vien dar labai jaunas.
P.S.Testas teigiamas buna kitais atvejaisMirkt



Esme yra tame, kad stiprint as jo nenoriu. As ji noriu siek tiek parukstintNekaltas


Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 1979

2005-11-17 10:58 22 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

Knobke rašė:


Esme yra tame, kad stiprint as jo nenoriu. As ji noriu siek tiek parukstintNekaltas


As Tamstai ir nesiulau jo stiprinti.Jei ant 10 ltr vyno ipilsi koki 100 gr spirito,nuo to jis zenkliai nepastipres,o kad nesuges ateityje tai faktas (visa Anyksciu vyno,Vaisiu sulciu ir pan. produkcija tai patvirtina).
Taciau parugstinti taip paprastai nesigaus.Jei turetum kur rugstaus vynelio,tai galima butu sumaisyti,bet vel gi reiketu tam misiniui duoti pastoveti kokius 2-3 men.Taciau juodieji serbentai nelabai megsta visokiu miksu,todel geria jau palik koks yra ir smaguriauk juo is mazu stikliuku kaip kokia uzpiltine arba likeriuku prie arbateles.



Inesa789
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 0

2011-08-13 13:33 23 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Inesa789 Įtraukti Inesa789 Į adresų knygelę
Laba diena, ką daryti, jeigu vynas pavirsta actu?

f'eD
Banginis

Klube: narys

Parašė žinučių: 8545

2011-08-13 22:54 24 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: f'eD Įtraukti f'eD Į adresų knygelę
naudoti kaip actaŠypsena

Gerasdviratis
Geras banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 20846

2011-08-15 18:11 25 žinutė iš 68 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Gerasdviratis Įtraukti Gerasdviratis Į adresų knygelę

f'eD ra:
naudoti kaip actaŠypsena


Prie misrainiu visokiu,marinavimui...


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 444.885 145 Narių klube 702 Banga.lt laikrodis 17:25 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Dėl naminio vyno išpilstymo ir laikymo

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai