Gurmano kampelis
Atsakau Trecdalis trilitriako dziovintu kriausiu, iki virsaus pripilti nemaziau 50 laipsniu gero samagono , palaikyti tris menesius tamsioj vietoj ir su daina pirmyn i sviesu rytoju
2gurmanas pabandysim
siulykit : gErimus,uzkandas,salotas,desertus ir t.t. svarbu kad lengvai padaryt…
gurmanas rašė:
Trecdalis trilitriako dziovintu kriausiu, iki virsaus pripilti nemaziau 50 laipsniu gero samagono , palaikyti tris menesius tamsioj vietoj…
Na ir aš panašų receptą žinau, tik vietoj kriaušių - rūkytos (Būtinai!Ne džiovintos, o rūkytos!) slyvos. Po trijų mėnesių - tikrų tikriausias viskis!
kiek žinau tai viskis daromas taip:
Gera lietuviška samanė (ruginukė)+ šiek tiek padeginta ąžuolo žievė
ir po kurio laiko ir spalva ir tipinis samanės kvapas išnyksta…gaunasi tikras geras nors ir lietuviškas - bet viskis…
Brol ruginukes parupiunsiu ir tau atiduosiu iki vasaros meet’o gersim lietuviska viski.
Silke uzkandine:
Keli vienetai silkes file (geriau kad butu sudyta o ne marinuota), supjaustyti juostelemis maz daug 1cm. plocio ir 2-3 cm. ilgio.
pora galvuciu svoguno supjaustyti ziedais.Sumaisyti silke su svogunais, uzberti arbatini sauksteli cukraus,uzpylti pora dideliu saukstu acto ir dapilti silto vandens kad skystis apsemtu visa turini, gerai permaisyti ir palikti saldituve porai valandu. Pries paduodant pabarstyti pjaustytais svoguno laiskais.
Labai tinka prie stipriu gerimu.
3litrai samanes,maltos azuolo zieves 2shaukshtai,kavos pupeliu 2shk.,arbatos 2pok.,[maishiukai],vanilinio cukraus 1arb shk.,cukrus 3\4 stiklines,lauro lapai 3,pipirai[sveiki]10,kvepiantys pipirai3-5vnt. Laikyt 7-10dienu. Tikrai rimtas daiktas gaunasi!!!
Sory!!! cukraus 3\4[trys ketvirtosios stiklines
bogda rašė:
3litrai samanes,maltos azuolo zieves 2shaukshtai,kavos pupeliu 2shk.,arbatos 2pok.,[maishiukai],vanilinio cukraus 1arb shk.,cukrus 34 stiklines,lauro lapai 3,pipirai[sveiki]10,kvepiantys pipirai3-5vnt. Laikyt 7-10dienu. Tikrai rimtas daiktas gaunasi!!!
O cia ne vidurius laisvinantis eliksyras?