Receptų bazė & Receptų prašymai

Receptų bazė & Receptų prašymai

Sveiki. Ieškau kokių skanėstų receptų sergantiems cukriniu diabetu. Būčiau labai dėkinga, jei padėtumėte. Kokio nors pyrago ar sausainių ir pan.

Sveiki Šypsena

Labai labai noriu sužinoti “naminių” sausainių receptą. Savąjį kažkur padėjau, neberandu, o taip jų pasiilgau (pirktiniai ne tokie skanūs). (Kas nežinot, apie kokius kalbu: tai labai trapūs ir kieti sausainiai, kurie malami su mėsmale naudojant įvairių formų antgalius) Šypsena Gal kas žinote ir galite pagelbėt? Drovus

Čia kažkas panašaus į juos: http://www.iki.lt/mod_goods_description_photo.php?pid=266

T.P.I.P.M. salotos su silke pagal rechka:

Zodziu, kompanijai pasherti salotomis su silke jumi reikes:
720 g. indelio marinuotu burokeliu,
500 g. indelio konservuotu zaliuju zirneliu,
standartinio indelio kukuruzu marinuotu (apie 200 g. ten)
Svoguno, vieno didelio arba 2 mazesniu
Silkes.420 g. pakuote su uzrasu "silke prie bulbu", tinka marinuota arba dumu kvapo, as asmeniskai nelabai megstu sudytos…
Piercu maltu, bet biski tik
Majonezo, tinka Vilniaus, patartina nelabai riebaus

Taigis, skyscius nupilame, pjaustyti, kaip supratote, reikia tik svogunus ir silke, viska sumetame i bliuda ir uztaisome. Skanu, svarbiausia - daug galvu paserti galima.
Su karstomis bulvemis persiedimas garantuotas Niam niam

kaip pasigaminti kuciukus, kad butu guminiai (minksti)? o be mieliu taip imanoma?

as megstu graikiskas salotas, nezinau kiek jos graikiskos, gal graikiskom ko ir truksta dar:
pomidoras
agurkas
juodos alyvuoges
fetos suris

Kokių žinote skainių picos receptų, kepant su pirktiniu pagrindu(plonu tokiu, ne tuo pagrindu-bandele). Kitaip tariant man reikėtų picos “viršaus” receptų. Taip

ishduokit kas CHARCIO sriubos recepta! Užsispyręs

Baisiai reikia strutienos paruošimo būdų - kaip marinuot, kokie prieskoniai, geriau kepti ar troškinti??? Naršiau internete, bet…ŽliumbiaŽliumbiaŽliumbia Galima ir privatan…Nekaltas

mires shitas forumas as cia charcio jau antra savaite negaliu suzinoti… o tu nori strutienos … bandyk pagal nuorodas ieshkotis.

Labas

padekit skaniai iskepti karpi Niam niam

Katė

Tik dabar pamaciau klausima,
Tai va:
Verdami sultinyje(tinka ir is kubeliu)ryziai,as megstu,kai jie visiskai suverda,dedamas smulkiai pjaustytas svogunas,trintas cesnakas (pries baigiant virti),pipiru keli grudeliai,lauro lapas,cili pipiriukas (nepjaustytas),IR butiniausias dalykas-pomidoru pasta (ne ketciupas,buna tokia pardese skardinese,dazniausiai italiska).Svogunai turi suvirti iki galo,kad ju nesimatytu,tik skonis liktu,lauto lapa ismesti po 5 min.virimo,nes duos kartuma,grudinius pipirus irgi(geriausiai tinka kvapnieji).
Gal ne chronologine tvarka surasiau,bet jei labai norisi sriubos,manau,atsirinksi kas ir kaip.
Skanaus!!!

mutinys

1didesnio bliudo,
keliu riekiu duonos
cukraus
kokios nors ogienes
saukstoŠypsena
vandens

i bliuda ipilt vandeni poto idet ogienes, ir cukraus, duono \s riekeles sulauzyt gabaliukais ir sudet, palaukt kol isbrinks. skanaus ValioValioValioValio

Karališkas strutienos kepsnys (XIX a. receptas)

Reikės

Marinatui
Strutienos file
4 didieji svogūnai (šiaip imama kiek gramų mėsos, tiek gramų ir svogūnų)

Padažui
100 g sauso raudono vyno
2 pomidorai
1 raudonas svogūnas
1 morka
3 arbatiniai šaukšteliai medaus
Sviesto
Druskos, pipirų, mėtos lapelių

Strutieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Svogūnus sumalti per mėsmalę. Strutieną panardinti į tą svogūnų masę. Palaikyti 3 val. (bet ne ilgiau)

Įkaitinti keptuvę. Strutieną išimti iš svogūnų ir šiek tiek pakepinti ant sviesto. Įpilti vyną ir ant silpnos ugnies patroškinti mėsa, kol vyno beveik nebeliks. Sudėti smulkiai supjaustytus pomidorus, raudoną svogūną, morką, įdėti medų. Viską gerai permaišyti ir troškinti apie 15 min ant silpnos ugnies. Ant pačio galo įberti druskos, pipirų, smulkiai supjaustytų mėtos lapelių. Permaišyti ir po 10 minučių galima patiekti.

PAtiekiama su keptais pomidorais. Imami cieli pomidorai, nupjaunama viršunėlė ir apačia ir pakepinama ant sviesto.

Šį receptą žinau, darytas 5 kartus. Tikrai skanu.

VV

Pabandykit sriubą arba troškiny daryt iš visų šitų ingridientų. Skonis būtų pažįstamas, tik nauja forma viskas sudėta, manau turėtų tikti paįvairinimui

Baisus nevalgyciau, bet ciuju ruosciau kaip kralika Cha cha bet didele nutrija perpus mazesne uz kralika … ner ka ten tusinti, virti, kazi ar is vienos kas gausis Nekaltas

gal tu geriau neimk ir neprasidek su grauzikais, o tai taip ir iki Šuo ruosimo dasirisi … Juokiasi

Auuuuuu!Penktadieni gausiu didele nutrija is draugelio. Gal kas patars kaip ja paruost? Pats niekad neruoses. Valges pries kokia 20m, zinau patiko, bet kaip ji paruosta buvo tai kui znajet. Ar tik nereikes virti.

http://receptai-patiekalai.blogspot.com/

Riešutų pyragas

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g sviesto,
kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Į d a r u i:
3 stiklinės karijų,
graikinių arba lazdynų riešutų (galima naudoti ir riešutų mišinį),
pusė stiklinės rudojo cukraus,
pusė stiklinės medaus,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai riebios grietinėlės.
GAMINIMAS:

Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje. Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą, padarykite įdubą, įpilkite 3 šaukštus vandens, įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą.

http://receptai-patiekalai.blogspot.com/2011/09/riesutu-pyragas.html

Trupininis pyragas su juodaisiais serbentais
http://receptai-patiekalai.blogspot.com/

INGREDIENTAI:
500 g miltų,
200 g margarino,
200 g cukraus,
5 g sodos,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
200 g grietinės (30% riebumo),
juodųjų serbentų uogienės.

GAMINIMAS:

Margariną išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, 2 kiaušinių tryniais ir išsukti visą masę su mediniu šaukštu. Tada sudėti miltus, grietinę (su soda, kurią joje reikia ištirpinti, išplaktus kiaušinių baltymus ir minkyti. Tą tešlą 1h-2h palaikyti šaldytuve. Vėliau nuo tešlos atsigriebti šiektiek tešlos ir iš jos daryti burbuliukus. O išimtą tešlą iš šaldytuvo įdėti į skardą ir kepti kol paruduos. Tada parudavusią tešlą ištepti juodųjų serbentų uogiene ir ant jos uždėti burbuliukus.
http://receptai-patiekalai.blogspot.com/2011/10/trupininis-pyragas-su-
juodaisiais.html

Lietuviška mišrainė

200 g bulvių
150 g morkų
150 g žalių arba šaldytų šparaginių pupelių
150 g žalių arba šaldytų žirnelių
50 g itališkų marinuotų daržovių (iš skardinės)
"Daumantų" "Karališko" majonezo

I pasūdytą verdantį vandenį eilės tvarka sudėti morkas, žirnelius, šparagines pupeles bei bulves. Virti neilgai, apie 10-15 min., daržovės turėtų išliktų traškios. Tuomet daržoves nukošti ir supjaustyti. Viską sudėti į dubenį, sumaišyti ir tada suberti marinuotas daržoves. Pagardinti "Daumantų" majonezu.

Istrinu 3-iu kiausiniu trynius su puse stiklines cukraus. Ipilu viena stikline manu. Jeigu labai per tirsta, galima prideti pieno. Isplaku 3 baltymus, sudedu ir ismaisau. Gaunasi toks paprasciausias, skanus varskes apkepas.