niu swejkuciaj maisto forumo lankytojai atsiprasau jei tokia tema buvo bet kiek ieskojau nete, neradau receptu skaniu nesaldžių pyragų(mesos, surio, svogūnų.....):/
tej wa, gal galėtumet man padėti ir rastelt kelis receptukus? kazkada ragavau svogūnų pyraga...nerealiai skanus tik nzn recepto:/
aciu is anksto
as darau laaaaaaaabai paprastai tokius pyragus:
nusiperku shaldytos trapios teshlos, iskloju formos dugna (ir krashtus), suverciu idara, ir uzkloju (subadydama shakute) teshla, patepu kiaushiniu ir kepu.
idarai IVAIRIAUSI.
grybai su darzhovem troshkinti,
vien darzhove stroshkintos
malta mesa su darzhovem
nemalta, o gabaliukais mesa troshkinta
SVOGUNAI kepinti svieste, o ant virshaus shonines isdeliok
visa ta paruoshta shmakala idarui reik uzpilu uzpilti: grietinele + 3-4 kiauhsiniai plakti
200 g varškės
6 šaukštai pieno
1 kiaušinis
1/8 l aliejaus
1/2 šaukštelio druskos
400 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Įdarui: 1,5 kg cukinijų
2 česnako skiltelės
200 g varškės
200g 70% riebumo tepamo varškės sūrio
4 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
druskos
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
(Pagal skonį pridedu įvairiausių prieskonių.)
Varškę sumaišyti su pienu, kiaušiniu, aliejumi ir druska. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į varškės masę. Tešlą gerai išminkyti ir iškočioti. Riebalais išteptoje kepimo skardoje užkloti tešlą ir padaryti kraštą.
Įdarui sutarkuoti cukiniją ir sudėti ant tešlos. Sumaišyti varškę, tepamą sūrį, smulkiai sukapotą česnaką, kiaušinius, rietinėlę, druską ir pipirus (ir kitus prieskonius pagal skonį - improvizuokite). Šią masę užtepti ant pyrago. Kepti 45 min iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.
zbite rašė: as darau laaaaaaaabai paprastai tokius pyragus:
nusiperku shaldytos trapios teshlos, iskloju formos dugna (ir krashtus), suverciu idara, ir uzkloju (subadydama shakute) teshla, patepu kiaushiniu ir kepu.
idarai IVAIRIAUSI.
grybai su darzhovem troshkinti,
vien darzhove stroshkintos
malta mesa su darzhovem
nemalta, o gabaliukais mesa troshkinta
SVOGUNAI kepinti svieste, o ant virshaus shonines isdeliok
visa ta paruoshta shmakala idarui reik uzpilu uzpilti: grietinele + 3-4 kiauhsiniai plakti
..sor tiksliai nepasakysiu..pavadinimo ar ingredientu..nes po ranka neturiu, o mintinai nemoku, taciau ant Graikijos..yra kepami pyragai su spynatais, fetos suriu..
zbite rašė: as darau laaaaaaaabai paprastai tokius pyragus:
nusiperku shaldytos trapios teshlos, iskloju formos dugna (ir krashtus), suverciu idara, ir uzkloju (subadydama shakute) teshla, patepu kiaushiniu ir kepu.
idarai IVAIRIAUSI.
grybai su darzhovem troshkinti,
vien darzhove stroshkintos
malta mesa su darzhovem
nemalta, o gabaliukais mesa troshkinta
SVOGUNAI kepinti svieste, o ant virshaus shonines isdeliok
visa ta paruoshta shmakala idarui reik uzpilu uzpilti: grietinele + 3-4 kiauhsiniai plakti
nu ir aš čia gal kiek pavėluotai, bet pasireikšiu labai mėgstu gaminti anglišką patiekalą "Sheppards Pie", pamėginkit ir jūs;]
o receptukas labai paparastutis;] visko imi pagal skonį;]
reikia bulvių, mėsos, daržovių (pievagrybių, kons.žirnelių, paprikų,pomidorų) ir daaaaug sūrio sudėtinės dalys priklauso tik nuo gaminančiojo fantazijos
- visų pirma reikia gerai su prieskoniais apisikepinti mėsytę (aš perku kiaulieną su jautieną smulkintą perpus), galima dėti svogūnų, morkyčių;
- pasidaryti bulvių košę (aš tiesiog sutrinu bulves, įdedu sviesto ir viskas )
- o tada linksmiausia dalis - imam kepimo skardą ir sluoksniuojam: bulvių košė, mėsa, daržovės, vėl košė....ir taip kol viską sukraunam ant viršaus užbarstom tarkuotą sūrį ir kepam orkaitės kol sūrios apkeps, mždg apie 20-30 min
Gretozhka ra: nu ir aš čia gal kiek pavėluotai, bet pasireikšiu labai mėgstu gaminti anglišką patiekalą "Sheppards Pie", pamėginkit ir jūs;]
o receptukas labai paparastutis;] visko imi pagal skonį;]
reikia bulvių, mėsos, daržovių (pievagrybių, kons.žirnelių, paprikų,pomidorų) ir daaaaug sūrio sudėtinės dalys priklauso tik nuo gaminančiojo fantazijos
- visų pirma reikia gerai su prieskoniais apisikepinti mėsytę (aš perku kiaulieną su jautieną smulkintą perpus), galima dėti svogūnų, morkyčių;
- pasidaryti bulvių košę (aš tiesiog sutrinu bulves, įdedu sviesto ir viskas )
- o tada linksmiausia dalis - imam kepimo skardą ir sluoksniuojam: bulvių košė, mėsa, daržovės, vėl košė....ir taip kol viską sukraunam ant viršaus užbarstom tarkuotą sūrį ir kepam orkaitės kol sūrios apkeps, mždg apie 20-30 min