Pigiausi receptai
Va pagalvojau ką galimą pigaus gamintis tad siulikim pati žinau pigi sriuba, plovas, makaronai kepti su tomatais,na virtos ar keptos bulvės… siulikit variantus, nes norisi pagaminti kažką naują
- Darzoviu troskinys (supjaustai visas turimas darzoves i puoda ar troskintuva, pakepini morkas su svoguniukas, tada uzdedi jas ant supjaustytu darzoviu, idedi sultinio kubeli ir kitokiu prieskoniu, uzpili pasudytu vandenuku. tada troskini arba orkaitej arba ant virykles - pagal galimybes) 2. Virtiniai virti arba kepti. Turbut kaip virti virtiniai daromi pasakoti nereikia. O kepti: 1 pakeli varskes sutrini su 1 kiausiniu, idedi sauksteli sodos gesintos su actu, cukraus, druskos, ir miltu tiek, kad galetum rankom suformuoti blynus. tada kepi ant letos ugnies - kad perkeptu. 3. Varskes apkepas - 1 pakeli varskes sutrini su 1 kiausiniu, ideti tris saukstus manu ir tris saukstus krakmolo, tada cukraus, druskos ir razinu pagal skoni. i keptuve ipili aliejaus, sudedi ta kose makalose ir i orkaite 4. Sausai keptos bulves - nuskuti bulves, pjauni jas pusiau. i lekstute pasiruosi kmynu ir druskos. bulves pjuvio vieta pabarstai druska su kmynais. tada dedi i skarda ir kepi. galima valgyti su varske. tai tiek pradziai… jei ka dar yra keletas recepciuku
daržovių troškinį siūlyčiau papildyti mėsa - bus sočiau ir ne brangiau 2 žmonėm soti vakarienė gaunasi 4-5 lt. būtinai dedu morkų, svogūnų, kiualienos / vištienos (100 g žmogui skaičiuoju). o toliau - kas šaldytuve yra: pupelės, cukinija, balto ridiko, saliero ir t.t. ir kartu labai skanu virtos apkepintos bulvės, bulvių košė ar keptos bulvės. jeigu ryžiai - suverčiu kartu į keptuvę ir gaunasi panašiai kaip plovas beje, viską kepinu toj pačioj keptuvėj didžiulėj
dar nebrangiai gaunasi įdaryti lietiniai. įdarui - varškė, mėsa, daržovės, grybai, sūris, dešrelės ir t.t. vištienos blyneliai: susmulkinta vištiena, galima įmesti dar kokią daržovę (dedu morką ir cibulį), 1 v.š. krakmolo ir dar kažko (galėsiu ryt patikslinti). vištą smulkiai supjaustyti, ir kepti kaip paprastus blynus. aš tai viską sumetu į kombainą su peiliu mėsai smulkinti - ir susmulkina, ir išmaišo. dar papiginimui gali į visus mėsos patiekalus įmaišyti šiek tiek sojos mėsos - užplikinu su ypač aštriais prieskoniai (meksikietiškais), paverdu kelias min mikrobangėj ir dedu į troškinį ar kitą mėsinį įdarą. ypač gerai, kai netyčiom padaugėja valgančiųjų ir nėr daugiau mėsos - skirtumo jokio nesijaučia.
Nu kodel i varskes apkepa dedamas krachmolas… ir kodel manai neismirkomi piene… tai nesupratau . O i varskecius sodos deti irgi nei karto nesumasciau . Siaip tai nebrangu ir skanu koses… bet kaikurie sako, kad tai ne maistas . Vistienos blyneliai tai labai skanus… …man atrodo as maisydavau majoneza, miltus ir kiausini. Nu dar prieskoniu reikia … pirstukus apsilaizyti galima!
* Blynai: bulviniai, miltiniai. * Virtiniai. * Koldūnai. * Bulvių plokštainis.
baisiai nesamoninga tema…
imusi kiausini i keptuve ir gerai
tuo vyrą visalaik neprimaitinsi
taip visi atsako kurie neturi ką pasakyti nurodyta tema, tad nebuk kaip visi išsiskirk
miegeli - i kepamus virtinius soda dedama del to, kad butu minkstesne tesla (pamegink iskepti su soda ir be - pajusi skirtuma), o varskes apkepo receptu yra paciu ivairiausiu - maninskiame dedasi krakmolas ir manai (seimyna valgo ir del skonio nesiskundzia)… ir siaip krakmolas ir manai dedami tam kad sumazintu varskes dregme ir butu kaip “risamoji” medziaga varskei. O del manu mirkymo piene - gal ir reiks pabandyti, bet kadangi labai nemegstu pieno, tai jo dazniausiiai saldytuve nebuna…