Lietuviu virtuves bruozai.

Lietuviu virtuves bruozai.

Kokie budingiausi lietuviu virtuves bruozai ir patiekalai? Koki nacionali patiekala pasiulytumet uzsienieciui?

tai kad su tais nacionaliniais lietuviu patiekalais tikra painiava - neaisku, kas lietuvisko, kas ne. esu girdejusi, kad cepelinai, saltibarsciai, balandeliai nera jau tokie ir lietuviski… Nekaltasdel uzsienieciu pavaisinimo, tai daznu atveju minetieji patiekalai uzsienieciams nekelia susizavejimo Netai net nzn, ka patarti

Na, “virtuve” tai ko gero tai, ka zmones vienoje ar kitoje salyje dazniausiai valgo. Todel remiantis tokia teorija, saltibarsciai, kugelis, cepelinai, vedarai - tai lietuviska virtuve. O jei jau gilintis i tikraja istorine lietuviu virtuve, reiktu paskaityt “Kucharka litewska” isleista 1836 metais. Lietuviai darydavo daug saldziu sriubu, tobulino mesu rukyma ir konservavima bei valge varnas Laimingas Tik, deja, is 1000 lietuviu turbut nei vienas taip nebesimaitina dabar…

Cepelinai manau numero uno liatuviškas patiekalas Gerai O šeip tai ką aš žinau, kažkaip Lietuviai savo patiekalu gausumu nepasižymi Nekaltas Vėdarai kokie gal dar Cha cha

Cepelinai, kugeliai, balta mišraine Gerai.

Baidosi užsieniečiai tų cepelinų kaip velnias kryžiaus- neskanu jiems, anei vienam nepatiko. Ne

kaip ir kiekviena tauta, turi 2 skirtingas kryptis - ubagu/buru/kaimieciu virtuve bei bajoru virtuve. kaimieciu - cepelinai, kugeliai, vedarai ir pan. gerybes is pigiausio produkto - bulves. bajoru virtuve sudaro kur kas prabangesni patiekalai (nuo kreveciu iki putpeliu), gardinami baravyku padazhais ir pan. kazkas panashaus i prancuzu virtuve… prieskonius importuodavosi.

Begalo riebus ir kaloringas Nekaltas

Kazkas rase balta misraine, tai nera lt patiekalas tai pransuziskas tik plius vistiena Nekaltas

cepelinai… Gerai Niam niam

man atrodo, kad lietuvishkos virtuves esme yra bulves + daug riebalu Cha cha