Ka valgyti, kai nera laiko gaminti?
Ieini i parduotuve, ten tiek visko pilna, o nieko nebesinori, visi pusfabrikaciai igriso, nebegali ne paziureti i juos, kazka gaminti namie nera kada, gal kas zinote puikiu recetuku, kaip gan greitai ir nebrangiai namuose pasidaryti vakariene, koki niuansa racjono paivairinimui, studentiskai virtuvei???
Pakepk smulkiai supjaustytu rukytu lasinuku,tada pripjaustyk bulviu,kai bulves iskeps,imusk pora kiausiniu ir viska ismaisyk.Tikras studentiskas maistas ir laaabai skanu .O jei dar turi rauginta agurkeli.
Kai tingiu gaminti,paprasciausiai prisidarau visokiu sumustiniu ir kakavos,niam kaip skanu buna. O siaip prisiminus lasinukus,tai labai skanu juos smulkiai supjaustyti,ideti svogunelio,petrazoliu,krapu ir sumaisyti.O tada viska tepti ant juodos duonos ir skanaus
Aš tai labai greitai išsiverdu spageti ir prie jų kol verda dar pasikepinu svogūnų su į 4 dalis supjaustytais pievagrybiais. Labai greita ir baisiai skanu
man tai klausimas, ka valgyti kai nenori/nemoki/neturi laik gaminti…nuo visokiu pusfabrikachiu shaibom skrandis aina…sumushtiakais ir arbatom neprisimaitinsi visa gyvenima…o gyvenant vienai gamint visai jokio noro nera…taip ir vegetuoju su pirktinem salotm dehsrelem ir zhuvies pirshteliais
Tai jau kelis receptus pasakėm… Juk tikrai nesunku išsikepti bulvių ar išsivirti makaronų
bulviu nevalgau jau kokie 2 metai, o makaronai tai man, nepyk, bet ne maistass jau tada geriua sumushtiakai
Nezinau,manau cia apsileidimas valgyti nuolat toki maista
mano pilvas sako :gur gur , po tokiu receptuku, ak…
aciu uz patarimus, spageti su pievagrybiais pabandysiu, gan skaniai ir greitai atrodo bulves jau visokiais atvejais isbandytos o sumustiaku tai neisivaizduoju kiek reikia suvalgyti, kad uzkastum, tik valgyti atsibos, ir nemaistinga, kaip ir visi tie pusfabrikaciai na kas netingite,parasykit savo greito maisto receptuka, visiem, kam aktualu bus naudinga
ai va dar atsiminiua savo firmini greituka, katra labai pamege buvo draugychiai, katrie alkani uzhklysdavo pas many…reishkias imate paltos duonos, batono arba tos shiemynines duonos/batono (nu kur kvadratines riekes) riekute ir biskuteli paskrudinat an ketuves, tadu uzhmushat paplakta keusha s u preishkoniais, tada dar biskuty kol keushas paskrunda pakepat ir tada isdedat i lekshte ir dar uzhsidedat agurku raugintu arba paprastu, pamidoru, salotu, papriku, nou zhodzhiu kokia darzhove turit tokia metat an virshaus…tada pagal skoni ketchupo, manijezo, garstychiu ir tada jau reikia pasibalnot peili bei shakute ir sukimsht skaniai.nu ma tai tirkai skanu, kiba reiks ait pasikept
shveduke22, tau tai apsileidimas, ne? bet tai nevisi vieshaji maitinima ar kulinaru kursus baige… ash tai pvz nmatau prasmes sau gamintis valgyt, tersht puodus ir t.t ir be to labai tingiu, bei neturiu fantazijos shitam reikalui. ahs galiu maista pashildyt, bet gamint ¨retais atvejais mano virtuvej gimsta shedevrai.
sedevrai gali gimti bet kieno iniciatyva ir ismones bei ranku pagalba, bet tam reikia kantrybes, laiko ir noro… o tam nera… laiko tad kaip skaniau ir greiciau, neperkant “gatavo” maisto palepinti savo pilveli? stai kur klausimas?
jei toks tavo poziuris i maista, tai ir valgyk sau toliau savo sumushtiakus visa likusi gyvenima, nes bet ka gaminant reikia laiko, siek tiek darbo ir indu. o kad gamintum maista nereikia baigt nei viesojo maitinimo, nei kulinarijos kursu. paprasciau uz sumustini su lasiniais ir prieskoniais (del skonio, aisku, nesigincyju ) turbut jau nebuna. neteisingas tavo poziuris i maista.
Suprantu kad diena laiko nera.Bet vakare gali pasigaminti ka nors sveikesnio.Daugiau pasigaminus uzteks ir rytdienai pasisildyti
shveduke, ka sveikesnio pasigaminsi shiandie? pasidalink , m ? ash irgi daug vadoveliu apie sveika maista skaitau ir galiu parekomenduot rytais vagyt daigintus kviechius, o vakarais ert pashventinta vandeni…ir dar uzhsiimineti joga bei pirkti popierinius o ne plastiko maishelius… prisiveise tokiu tinginiu an svieto kaip ash, tai ir suklestejo pusfabrikachiu gamyba
mane ir gyvenimas paverte pusfabrikaciu verge. as tai dazniausiai kai nieko nerandu pagaminto ir tt valgau dribsnius su pienu arba jogurta su vaisiais
Nu nesu as jau tokia sveiko maisto megeja,bet valgyti kasdien gaminu,mazai tuos sumustinius valgau,nebent pusryciams.Taip man irgi buna tingejimo dienos,tai nusiperkam pusfabrikaciu.Bet jau senai ka bepirkom
aha, receptu knygu nugareles gerai zhiurisi virtuvej, turiu bent kokia penktea + visokiu zhurnaliuku…ale pasikartosiu - pati sua niekada negaminu, vo kai , tai jo ar shiaip priguzha i buta, tada gaminu…man kazhkaip pachiai del saves nesigamina. o kas yra pusfabrikachiai? pvz deshreles, koldunai, vishchiukai pirktiniai kepti, zhuvies pirshteliai, darzhoviu salotos ish maximu…a chia blogas miastas? meskit prashau i mane akmeni