Gira
Kaip pasigaminti skanią girą? Ačiū
taigi yra dabar pirkti visi paruosimui pirkti produktai tik supili uzraugi ir geri , klingai ar kzk panashaus vadinasi
Aha, supyliau, uzraugiau, prastovejo savaite, taip ir nesurugo. O tai buvo gira is pakelio!
Sunkus procesas, manau alus lengviau pasidaryt. Pabandyk nukeliaut y alaus foruma gal tau ten pades
Nup mes pirkom kazkokius pakelius senai dezuteje kad vandeniu uzpili ir palaikai bet neatsimenu kaip ten viskas vyko
buvo laikai kai mes su mociute darydavom gira ir as paskui kibirais ja gerdavau o dabar ir kaip daryti nelabai prisimenu tik zinau kad pririnkdavom apdegusios juodos duonos pluteliu, kuo labiau apdege tuo geriau budavo , uzpildavom jas puode virintu siltu vandeniu, idedavom mieliu, cukraus, citrinu zieveliu ir palikdavo rugti kai isrugdavo tai i butelius ir i saldytuva, nes paskui ir alus gali gautis jei per ilgai rauginsi
siaip “maximoj” kazkokio giros koncentrato nusipirkau. rodos, “maskvos gira” vadinos. siaip viskas man pavyko ir dar labai labai skaniai
Duonos girą daryti namų sąlygom ne iš koncentrato yra vargas ir didelė peckelynė. Reikia juodą (pageidautina džiovintą iki apskrudimo) duoną užpilti karštu vandeniu, pamirkyti, paskui nusunkti tirščius . Skystį pasaldinti (pagal skonį), įdėti razinų, citrinos ir apelsino žievelių ir užraugti su mielėm. Yra dar vienas super paprastas giros receptas - obuolių sulčių gira Obuolių sultis per pusę atskiesti vandeniu (jei rūgščios pasaldinti) ir užraugti su mielėm. Jokio vargo, o skonis labai geras
skani yra “maskvos gira” tokiuose stikliniuose indeliuose. ten labai paprasta pasidaryt. i virinta vandeni supili koncentrata, idedi mieliu, cukraus, kmynu dar galima, ir palieki per nakti isrugt. kai syki padariau, taip nutaikiau cukrasu ir mieliu skoni, kad drauges netikejo kad mano gaminta gira
Mano mama ne duonos girą gamina, bet vis tiek man labai skani : išverdi džiovintų vaisių kompotą, nusunki, atvėsini, dedi mielių, raugini. netgi spanguolių gira tokiu būdu superinė gaunasi .