Zuvies rukymo receptai
temperaturos tai neseku, dedu deze ant saslykines, ugnies nebuna, tik zarijos kaip saslykam, nesigincinu, kad cia kepimas su dumo skoniu, nes gatava buna per 30min, nors realiai laiko irgi neseku, tikrinu su degtuku, jeigu lengvai eina kiaurai zuvi, reiskia gatava, puszales valgyt neteko, nors ateiciai reiks pasidaryt normaliai, nes gavau senus, bet nenaudotus keramikinius vamzdzius 5 vnt, kur tarybiniais laikais kaminams naudojo, 150-200 skersmens, manau tiks
tavo atveju gal nedaug-zuvis suglausta,ne isklotine,odos aisku gal nevalgei?Bet jei jau pelekai angleja,temperatura ne rukymo buvo,o kepimo su dumu.Bet kadangi pasaulyje yra milijonai receptu,gali ir sis gyvuot,jei kazkam skanu i ir greit pasiruosia.Kinieciai ne tokius daiktus maistui vartoja ir ju nemazeja…
Jei isdarineta silpnas kvapelis isnyksta po pirmos dienos
ne ant tiek fanatas vytintos zuvies, kad uostyt ta kvapa kasdien
Nu nu nu …acimenu kai mazas buvau radiatorius is tokiu dvieju ‘skydu’ buvo, tai tarp ju kabindavom , bet reliai salia bet kokio radiatoiaus pakabinus dziudavo tolka piesnia, net ispjova
tai tu katilinei gali, o as bute katilines neturiu
Tai vytint gi galima ir ziema …
o tu pabandyk druskoj patrint seliavas, pasakysi kiek zvynu liko o siaip po zvejybos beveik visos eina i saldikli, vasara smulkios vytinimui, stambesnes rukinimui, tik labai stambios iskart uzsudomos ir alia silke vartojamos
Wialniau- o kam tu zvynus nulupaj? Ar cia tipo saliavas buvai uzsaldes kepimui, bet poto susisuko smegenai ir isrukei?
nu tai pasakykit, daug nuodu teko suvalgyt ar ne
https://banga.tv3.lt/files/club/201708/598348711a0f0.jpg
https://banga.tv3.lt/files/club/201707/5970d5a8b3c8e.jpg
p.s. as jokiu pjuvenu nededu, imetu zaliu alksniu…
Vo, man irgi tokia gaunas…
Pas mane ji taip neblizga po rukymo…
Pasidalinkite savo receptais
Teko kelis kartus rukyti zuvi(lydekas,eserius),taciau gavosi neypatingai gero skonio,t.y.truko kazko Gavosi kazkaip beskone zuvis,galbut per mazai druskos,pipiru ar pan
arba reikejo ilgiau laikyti rukykloje
laukiu jusu recepteliu
jei ką, tai va paieškos rezultatas: http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/sh.find?pattern=rukykla&am
p;filter=238.41
mes su Alvisko +1 rūkėm lydekiuką gal 20cm dydžio metalinėj rūkyklėlėj- visai nieko gavos, tik reikėjo mažiau karščio ir ilgesnio proceso, ale grįžo Alvisk ir teko tą procesą paspartint
Pagrindiniai ingridientai norint išrūkyti žuvį yra žuvis ir dūmai
man skaniai nesigavo galbut del to,kad as nemarinavau,o is karto dejau rukyt
o del alaus sutinku 100%
Ir be prieskonių skaniai gaunasi
- tik jei didesnės žuvys, reikia kiek sūryme palaikyti. Didesnę reikšmę turi dūmas - kad ne per kaitru būtų.