Vistienos krutineles file,noriu recepto...

Vistienos krutineles file,noriu recepto…

Valgau ja kiekviena diena,moku tik kelis receptus ir jie man taip nusibodo,kad nebegaliu!Baisusakysit nevalgyt,bet man reikia nes joje daug baltymu,kuriu reikia sportuojant.Padekit,ka Apkabinimas

O ka tu konkreciai nori su ja daryt? Virti, kepti?
Mano uosviene labai skanius karbonadus is jos kepa.
As pati vistienos uzkepele taisau.

Niekaip nesuprantu, ka reiskia zodis “uzkepele” ? Nekaltas

Uzkepele, reiskia uzkeptas Cha cha Argi neteko kavinese matyti tokio pavadinimo?
Siaip tai manyciau toks pavadinimas yra del to, kad visi produktai buna jau paruosti ir tada dedi juos i orkaite ir pakepi kokias 10 min.

pagerinti karbonadai:
vistienos file ismushi, pamirkai kaiushinyje, o po to i saulegrazhas/moliugu_seklas/sezamo_seklas. gali buti seklos vos vos sumaishytos su dziuveseliais. va,
galima aishku dar ir i rieshutus skaldytus megstamus
tik atsargiai su kepimu. vistiena labai greit iskepa. rieshutai/seklos greit dega. taip kad kai pamatysi juos jau rusvejant, is karto versk. nesudegink tu seklu.

krutinele gabaliukais:
supjaustai gabaliukais, suverti shaldytu darzhoviu mishinuka, megstamo padazho pagardintu pagal skoni grietine/pom.pasta/garstyciom/soju padazhu ir troshkini…

idaryta krutinele (teks paplushet):
paimi gabala, ispjauni ‘ksihene’ krutineleje, i ja prikemsi idaro (pagal fantazija. mano megiamiausias tai zhalumynai su suriu), pavoliji kiaushinyje ir dziuveseliuose ir kepi.

Aš tai krūtinėlę “kiniškai” mėgstu.
Paimama krūtinėlė ir pusdienį pamarinuojama. Marinatas maišomas “ant akies” - į vandenį pliūkšt acto, dantukas česnako, pipirų, druskos, gal net cukraus ir kmynų.
Paskui supjaustoma gabaliukais ant vieno krimstelėjimo ir pačirkškinama keptuvėje, kol šalia verda ryžių pakeliai (paprastai 2 pakeliai ant 2-3 krūtinėlių).
Kai vištiena apskrunda, į keptuvę išverčiamas indelis “Uncle bens sweet & cour” arba jo vokiškas pakaitalas (litu pigesnis) ir pamaišant palaukiama, kol viskas užkais.
Į bliūdelį išverčiamas ryžių pakelis, ant viršaus pusė keptuvės “kiniškos” vištienos, galima valgyti lazdelėmis Cha cha
Taip gaunasi dvi konkrečios porcijos - kaip tik smarkiai alkanam paėsti.

be to kas cia buvo isvardinta, dar galima virti, lieka sultinukas/sriuba,
o paskui krutinele susmulkini su graikiniais riesutais, zalumynais, majonezu (gali but ir jogurtas naturalus)prieskoniukai pagal skoni - gaunasi skani uztepele sumustiniui, kaip pastetas vistienos pagardintas.
arba
virta vistienos krutinele supjaustau gabaliukais(kasniukais) apkepinu svieste su zirneliais, porais, morkytem tom mazom ir pilu padaza koki su kariu Niam niam

dabar yra pirkti padazai(blue dragon)pakepi vistienos gabalelius dar darzoviu,kokiu yra po ranka,pora minuciu pamaisyt ir supilti padaziuka.skanu ir su ryziais,ir su makaronais,ir su keptom bulvem.tu padazu yra apie 6 rusys,pakanka vieno pakelio 2porcijoms.

Ryt bandysiu kazkuri tai pasidaryti,gal pavyks vis kitoks skonisCha cha o gal dar zinot? Ai aisku,kad zinot vistiena ir sojos dribsniai,kaip ji pasidaryt? Šypsena

rasyk ir tu tuos savo atsibodusius receptus, gal isbandysim ir mes. vistiena su soju dribsniais sakai??? nezinau tokio recepto.

Dar vienas kiniskas receptas, mano draugui labai patinka. Rasau taip kaip pati gaminu:
Krutineles supjaustyti gabaliukais, sudeti i inda, apibarstyti prieskoniais ir krakmolu, viska sumaisyk rankom, kad visi gabaliukai butu apvolioti krakmolu. Palaikyti 10-15 min. ir kepti. Tada kitoj keptuvej pakepink grybus. Suversk grybus ant vistienos, uzpilk soju padazo, siek tiek vegetos ar kitu prieskoniu ir sliukstelk siek tiek degtines (as uzpilu suktinio, tada labai kvepia), viska sumaisyk ir dar pakepk keleta minuciu. Vistiena bus sultinga, nes krakmolas neleidzia isgaruoti dregmei.
Skanaus.

Beje neseniai pirkau zurnaliuka Skanaus lygtais, tai jame patiekalai tik is paukstienos, pasidairyk spaudos kioskuose gal dar rasi.

0,5 kg krūtinėlės supjaustyti mažais gabalėliais, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai krakmolo, prieskonių, 2 šaukštai majonezo. Palaikyti šaldytuve pasimarinuoti porą h, opoto kepti kepsnelius keptuvėje. SkanuMirkt

Dar mes vakar su Vyras pagimdėme tokį receptą.
Krūtinėlę supjaustom kąsnio gabaliukais, pačirškinam keptuvėj, kol šalia puode verda macaroni (“Taupos” spiralės, kad papigiai būtų), o mikrobangėj atšilinėja šaldytų daržovių rinkinukas (mėgstu tą, kur mažos jaunos morkytės, žirniukai, kukurūziukai ir panašiai). Kai macaroni išverda, o daržovės atšyla, visa tai sudrebiam į keptuvę, kurioje čirškinosi vištiena, išverčiam ant viršaus vėlgi “Taupos” pomidorų padažo indelį (mažą), išmaišom ir gaunam biedniokų basta basta italpasta, tariam “allora di mandžiari” ir kimbam ėsti Niam niam

Man labai skanu koki pusdieni apelsinu sultyse gabaliukus pamirkyti, tuomet i kiausa, dziuveselius ir keptuven Niam niamTinka ir obuoliu sultys.

Kiek suprantu,sportuojantys nevartoja riebalu ir angliavandeniu.Galiu pasiulyti toki recepteli.Sumaisyk 1sauksta garstyciu,1 pomidoru padazo,idek vistienos prieskoniu ir sojos padazo truputi.Ta mase aptepk krutinele ir kepk folijoj,tada mesyte islieka sultinga.Galima ir ant groteliu.Skaniau,kai aptepta krutinele palaikoma nors 2 val.Skanaus!

Siaip as supjaustau griezinelais file, pamarinuoju majoneze, arba sojos padaze, tada apkepu, paskui ipilu brendzio, patroskinu, uzpilu grietiene, ir valgyt galima su drazovem arba ryziais, skanausŠypsena