Pagaliau vakar jau ragavau savo vytinta zuviTam tikslui panaudojau keliata 500gr.-600gr. karsiu.Vytinimui pasinaudojau patarimais is zurnalo "Zvejys ir zuvis"2006.10men.Trumpai eiga buvo tokia:i kibira buvo pripilta druskos,po to dedama zuvis(neisdorota),kiekviena sluoksni gausiai uzpilant druska,laikiau balkone prislegtas tris paras.Zuvi nuploviau ir mirkiau apie pusantros valandos,tris kartus pakeisdamas vandeni.Pakabinau virtuveje ant istemptos palubeje vielos zuvis zemyn galva.Apie pora dienu,nuo pakabinimo,zuvys pilnai issivarvejo.Vakar suejo dvi savaites nuo vytinimo pradzios.Rezultatu tikrai patenkintas,nera ka lygint su pirkta parduotuveje,gal siek tiek kietoka,taciau karsis gal but jau tokia zuvis.Siulau visiems pabandyt si buda,kaip lengvai paciomis paprasciausiomis salygomis galima tureti skanios vytintos zuvies.Sekanti partija dabar bus ziobriai
Praktiškai pirmąkart bandžiau vytint ešeriokus, tai noriu paklaust ar jau galima normaliai vartot prie jeigu nulupus odą ten prie zuvies nugaros, jau netoli uodegos, nu kur riebiausia mėsa dar tokia lipni, limpa prie pirštų biškį? visur kitur tai tokia panaši kiek į gumą. Džiovinta buvo suomškoj pirtį prie 50 C
Gal kas galit patart?
Šiuo metu pavyktų išvytint žuvį padžiovus patalpoj, kur temp. taip nuo +10 iki +15C.
Yra radiatorius - galiu džiaut arčiau jo - butų kiek šilčiau…
???
Jau gali drasiai dziovinti. Tos mazges tai greitai isisudo. Pas mane balkone stovi uzmerktas rasale 20l kibiras kuoju jau pora menesiu. Kai reikia issitrauki desetka, nuplauni, atmirkai ir issidziovini. Patogu ir sviezia. Vasara turbut taip neiseitu…
As naudoju tuos baltus plastmasinius su dangciais. Senukuose yra visokiu talpu nuo 8L iki 20L. Man rodos geriau plastmasinis nes daug druskos, korodija… Svarbu kad butu ant kibiro zenklas kad galima vartoti maistui - pazymeta taure ar sakute su peiliu, tt.
Matai, GB, aš tik keletą sykių esu vytines, todėl ir klausinėju tobulėjimui…
O vat dėl to kiek laiko reikia sūdyti tai manau svarbu, kad būtų ne per trumpai ir ne per mažai druskos aišku - rupios.
Čia literatūroje paskaičiau, kad sūdymasreikalingas tam, kad ištraukt vandenį bei užmušt gyvius.
Mano nuomone geriau stipriau pasūdyti ir po to gerai atmirkyti - tada vysks bus
O jei GB sūdai tik keletą valandų, tada kaip pats rašei pradeda atrodyt, kad reikia tam tikra
vieta kažką ten jausti, kad gerai gautus
Iš tikro visur reikia žinoti tam tikras taisykles ir turėt patirties…