Karpis ant groteliu

Karpis ant groteliu

Ar kuris nors ragavot karpio kepto ant grotelių?
Jei ne, tai padaryti labai paprasta…
Kai dar šiuo metų laiku galima sužvejoti, o lengviausia nusipirkti kelių kilogramų karpį paruošti šį delikatesą išvykos į gamtą pietums labai paprasta, tereikia:

  1. nuskusti ir išdarinėti žuvį, nuplauti;
  2. supjaustyti maždaug 2cm. riežinėliais;
  3. sumarinuoti (viską daryti taip lyg ruoštumėte šašlykus, tik marinatas šiek tiek kitoks, bet tai priklauso nuo jūsų skonio) siūlyčiau nepagailėti majonezo, žuvies prieskonių, kelių skiltelių česnako, nemažai svoguno, pagardinti keliais paprikos griežinėliais;
  4. taip paruoštą karpį laikome apie 6 val.;
  5. kepame ant grotelių (kitaip vadinamo griliaus) pašlakstydami marinato sultimis, kol apkepa abi pusės;
    SKANAUS… tai bus įpatingai gardu jei prie viso šio patiekalo gurkšnosite baltą pusiau sausą vyną…
    PS.: rekomenduotinas karpio dydis apie 5 kg., nes tada valgai lyg skaniausius pasaulyje šonkauliukus.

isivaizduoju, kaip tai turetu buti gardu… Niam niam ypac, kai nerealiai megstu zuvi… Taip reikes butinai ishbandyti!
o gal taip galima pasigaminti ne tik karpi??

Su smulkia žuvimi siūlyčiau nesiterlioti, nes daug atšakų… Šiap taip paruošta žuvis galėtų bųti ir lydeka, starkis bet ne maži, juk didesnę žuvį išties smagiau ir skaniau valgyti.

Jei kas paruostu-valgyciau !!!Siaip pati negaliu liesti sviezios zuvies Labas

nea, lydeka tikrai nebus skanu… Ne
gal koki shama ar lashisha pabandyti Nekaltas

Lašišos gardžių patiekalų receptų reikėtų teirautis pas skandinavus… Šamas ?.. Gal, bet ti jau ne 20 ar 30 kilogramų, nes tada tik iš jų mėsos padaryti kotletai skanūs… Na bet čia mano nuomonė apie šamus, o jos pas kiekvieną įvairios ypatingai skonio klausimu… Pabandyk…

va lasisa kepta ant groteliu labai skani Niam niam tokia su traskancia plutele ir majonezas+keciupas+prieskoniai+graikiski riesutai padazas Niam niam Niam niam Niam niam

Atskleisk man šio lašišos patirksalo, su traškia plutele, subtilybes…Laimingas

labai skaniai sueina ant grotu taip pakeptas upetakisApakęsNiam niam jei dar puslitri balto vyno-abaldietGerai

Upėtakis tikrai skanus, bet baldielini tikriausiai tik nuo pusės litro vyno…