Ar šaldyti grybus?

Ar šaldyti grybus?

Girdėjau, kad šaldyti grybai- labai skanu, vos ne kątik rinkyų skonio ir t.t. Bet mano močiutė sakydavo, jog gavę šalnos grybai nuodingi. Tai kaip suprasti? Šaldot grybus ar ne?

nuvalai pvz baravyka nuplauni nudziovini ir i šaldikli. Išėmus sušalusi pjaustai iš kart ir kepi su sviestu keptuvėj.SkanausTaipLabasps nuodingas jis tampa tik gaves šalnu o ne iškart užšaldytas

saldytas grybas islaiko gerasias savo savybes. Atsildytas jis buna lyg sviezias.Mano mama juos grybus saldo.Saldyti grybai tikrai nenuodingiŠypsena

Kaikurie grybai tikrai nuodingi apsale,Kaciuliuke turi kazkoki piktuma ant tave,kad siulo valgytiBaisu

Vienas dalykas - užšaldyti grybus šaldiklyje, o iš atšildytų iš karto ruošti patiekalus, ir visai kitas - prisirinkti pašalusių, paskui atšilusių ir pradėjusių gesti grybų. Aš jau seniai neužsiimu nei konservavimu, nei džiovinimu, tiesiog užsišaldau grybų, o žiemą turiu šviežių Šypsena Beje, ir parduotuvėse parduoda šaldytus baravykus, voveraites ir kitokius.

Visai neseniai buvo tokia tema. Mane irgi buvo prigasdine apie ta svieziu grybu saldyma be jokiu nuvirinimu. Bet sakau jums blefas, vakar issivirem tokia grybiene is saldytu grybu, kad dabar pagalvojus seile tysta, ir va matot esu dar gyva, ir grybukai buvo kaip sviezi. Negana to, savaitgali vienam zurnale skaiciau, kad nuvirinti siuloma visokias zaliuokes ir kt paprastus grybus, o tuos prabangiuosius baravykus, raudonikius, lepses galima tiesiai i saldikli, paskui i verdanti vandeni ir skanaus - kaip ka tik surinkti!

ash tai isverdu - ir i shaldikli.
nevirtus grybus i shaldikli det prabanga - daug vietos uzhima Laimingas
o paksiau maishiuka issiimi, atsihildai ir jau pagal paskirti - i sriuba, i keptuve ar dar kur nors Cha cha

Gerai mes irgi taip darom Taip