konditerija su medum.Rejk receptu.

konditerija su medum.Rejk receptu.

na nors viena koki uzmeskitŠypsenaPyrago medaus ,ar sausajniu kokiu…stovi dabar 4L medaus Cha cha

Medaus keksas Mirkt

Reikes:
3/4 pakelio sviesto
5-6 saukstu medaus
1 stiklines cukraus
3-4 kiausiniu
2 stikliniu miltu
saukstelio sodos
acto nugesinimui
0.5 stiklines pieno

Sviesta, medu ir cukru gerai "issukti" ant mazos liepsnos tol, kol istirps sviestas. Palikti atvesti, kad imusus kiausinius nesigautu kiausiniene Mirkt I tesla musti kiausinius, gerai ismaisyti. Supilti miltus (nemaisyti), ant ju deti soda ir nugesinti actu. Ismaisyti. Pilti piena ir ismaisyti. Turi gautis grietines tirstumo tesla. Galima pagardinti razinomis, riesutais, aguonom ir t.t.
Tesla pilti i riebalais istepta forma (as naudoju "padanga" – geriausiai iskyla) ir kepti kol iskeps (tikrinti degtuku).
Sekmes Labas

Torunės meduolis

2 kg miltų,
½ l medaus,
truputis cinamono,
citrinos žievelė,
6 gvazdikėliai,
truputis kardamono,
60 g šviežio arba lydyto sviesto,
20 g geriamosios sodos,
taurelė romo,
3 kiaušiniai,
300 g cukraus,
30 g migdolų.

Pusė miltų suberiama ant lentos, juose padaroma duobutė, į ją supilamas pakaitintas, su cinamonu, citrinos žievele, gvazdikėliais bei kardamonu sumaišytas medus. Užmaišoma tešla. Į dar šiltą tešlą sudedamas sviestas ir tuoj pat viskas gerai išminkoma. Soda ištirpinama taurelėje romo ir supilama į tešlą. 300 g cukraus sumaišoma su išplaktais kiaušiniais ir taip pat supilama į tešlą. Paskui į ją pamažu suberiami likusieji miltai. Tešla minkoma ne trumpiau kaip valandą. Paskui ji įdedama į sviestu išteptą formą, peiliu sulyginus paviršių uždengiama dangčiu ir savaitei pastatome sausoje vėsioje vietoje. Išlaikyta tešla kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs meduolis suvyniojamas į drobinę servetėlę ir dar dvi savaites palaikomas. Prieš kepant meduolį galima apibarstyti sugrūstais migdolais.


Naminis medaus tortas

1 stiklinė medaus,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
1 pakelis sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepama apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštu cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.


Ypatingi sausainukai

250 g cukraus,
4 šaukšteliai trešnių trauktinės,
350 g medaus,
2 šaukštai cinamono,
2 šaukštai grūstų gvazdikėlių
žiupsnelis tarkuotų muskatų riešutų,
2 šaukšteliai amonio karbonato,
2 šaukšteliai kalio karbonato,
600 g miltų,
100 g apelsinų cukatų,
100 g citrinų cukatų,
200 g kapotų migdolų,
po 50 g lazdynų ir graikinių riešutų,
šiek tiek sviesto,
100 g miltinio cukraus,
šlakelis citrinų sulčių.

Į trauktinę suberti cukrų ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo ugnies, sudėti medų ir gerai išmaišyti. Dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius ir puriklius. Supilti dar šiltą medaus sirupą ir užminkyti tešlą. Citrinų bei apelsinų cukatas, riešutus bei migdolus supjaustyti. Viską suberti į tešla. Tešlą uždengti ir kelioms dienoms palikti kambaryje, kad išbrinktų. Ant miltais apibarstytos lentos iškočioti tešlos lakštą ir perkelti ji į riebalais suteptą skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Sumaišyti miltinį cukrų su citrinų sultimis ir aptepti iš orkaites ištrauktą paplotį. Atvėsusį paplotį supjaustyti gabaliukais.

takas.lt

cia labai labai daug receptu, kuriuose naudojamas medus
http://www.is.lt/medutis/receptai.htm

gliu pasiulyte viena toki labai saldu receptuka, o reikia jam paprasciausiu pirktiniu vafliu lakstu, kuriuos sutepi medumi ir gaunasi saldus saldus vafliukai

didelis aciu visiemsŠypsenabutinaj rejks pamegintCha chatik pirma ishsirinktCha cha

P.SApakęs tas ,meducio" page’as ishties neblogasŠypsena