Dzemo receptas, plz!

Dzemo receptas, plz!

Laba,

kiekvienais metais gaminu savo "firmine" uogiene, bet siais metais norisi ka nors idomiau pagaminti ziemai. Sakau gal kas turite tikro, normalaus dzemo receptura? Kalba eina greiciausiai apie juodus serbentus, nes ju daugiausia likusiu turiuŠypsena Lobeles reiktu matyt pavirus su kiaurasamciu graziai nuimti, kad neliktu. Kas dar ieina, kiek ka virti ir pan.
aciu!

receptu bazej daug adresuTaip pasiieskokŠypsena
OBUOLIŲ IR AVIEČIŲ DŽEMAS

1kg obuolių
1kg aviečių
600g cukraus

Avietes nuplauti, nuvarvinti ir pertrinti per sietelį. Obuolius nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti gabalėliais. Obuolių gabalėlius troškinti mažame kiekyje vandens, kol obuoliai išsileis. Pertrinti per sietelį. Obuolių masę sumaišyti su aviečių mase, supilti cukrų ir virti apie 30 min. Supilstyti į stiklainius, kol džemas dar karštas.

ČEKIŠKAS MĖLYNIŲ DŽEMAS

500g mėlynių
500g neprinokusių obuolių
800g cukraus
1 stiklinės vandens

Obuolius nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti. Supjaustytus obuolius keliatą minučių troškiname su puse stiklinės vandens, be cukraus. Paskui juos pertriname per sietelį. Mėlynes pašildome su likusiu vandeniu ir 100g cukraus. Tada uogas taip pat pertriname per sietelį. Abi tyres sumaišyti ir virti, kol išgaruos apie trečdalį. Tada įberti 200g cukraus, virti kol cukrus ištirps. Nenutraukus virimo suberiame likusi cukrų. Kai tik cukrus ištirps džemą supilstyti į stiklainius ir uždaryti.

aciu! ypac aciu, kad nepatingejai tiek parasyti!

bazeje dairiausi, matyt neatidziai…