Kaip kelias dienas išlaikyti žuvį ?
Alvisk pridubasino tiek žuvies, kad dabar nabagas klausia, kaip ją išlaikyti savaitgaliui Yra šaldytuvas, bet pabuvus užšaldyta, praranda skonį (man asmeniškai silke atsiduoda) Laikyti druskoje (esu bandęs žiobrius) irgi ne kas Patarkit
Vo blyn, pats Alvisk atsakė: darysiu voblą…
Bet jei rimtai, gal kas žinot kokį receptuką
kad gamtoje ilgiau issilaikytu, esu kazka girdejes, kad tarp dilgeliu deda. bet kad geriau nei saldytuve issilaikytu nelabai ka isivaizduoju.
Girdejau, kad shitam reikalui labai tinka dilgeles, kurios dedamos i ishskrostu zuvu pilvus .
Geriausiai isrukyt… Net in Wilno tai imanoma…
Dilgėlės padeda kelioms valandoms, o ne kelioms dienoms. po kelių dienų tarp dilgėlių rasit krūva natūralių dzykų
Galima rūkyti, , galima džiovinti , bet man tai geriausia atrodo žuvis išvalyti ir sušaldyti šaldiklyje .
Siandien antradienis. Iki savaitgalio 3.5 paros. Cia jokios dilgeles nepades. Lieka saldytuvas, druska, dziovinimas, rukymas.
Na karstai rukytas karsis po 3.5 paros.
Karsius versti vobla .
Turbut geriausia butu druska. Deti ne per daug ir laikyti vesiai. Pries rukyma mirkoma, dedami prieskoniai.
O geriausia paleist vargsus karsiukus, Kai Alviskas isalks vel pasigaus, juk ne atsargu ziemai ruosti isvaziavo.
Džiovinti karšiai labai gerai. Gera dyyydelė vobla.
Nėra išeities…
Geriausias karsis karstai rukytas (vakar pagautas, siandien rukytas)…
Pirtuke, alus … bilijardo stalas uzmirstas kampe riogso…
Vat čia ko gero geriausia išeitis, bet kitą kartą gaila, jei dideli
Geriau uz saldytuva vargu ar ka galim sugalvoti, o esant laukineje gamtoje, kur elektros nera galim supakuota zuvi nuleisti i mazdaug 20-25m gyli, kokia temperatura ten tikriausiai zinot
, nežinau.
Šiaip dar žuvis galima mėginti laikyti gyvas, tik reikia didelio sietelio ir saugios vietos.
Paciam teko pabandyti, issilaikiau pora paru ir visai nieko.
Karstai rukytas karsiokas 1 savaitele gali pastovet- jokiu problem… nors abejoju ar tik jis istovet, bo prieteliai tuoj ji sunaikintu…
kryziuotis o kaip tu rūkai karšiokus? Nupasakok procesą ir prieskonius, aišku.
Na galiu nupasakot: vegetos prieskoniukai, druskele, visku itrinu, po to i rukykla, aisku malkeles cik alksnines, na ugnele na ne ugnele , o silumele kol isdziuva zuvike, o po to dumas, bet tik irgi alksniniu malkeliu… rukos, da imetu del kvapuko zaliu zilvyciu lapu ant zariju.Na patsai zinai, kad karsioku nugareles pastebiu , kep te jos ar cool , bo te riebiausia vietike i po viso proceso iskart vyksta patepimas: susmulkintas cesnakas su aliejum, kai po rukyklos tokis patepima padarai- karsiokai tokie gintariniai atrodo, kad net tik parodyk- kiekvienas niam, niam , padarys.O kas link rukymo: galiu pasdalint mintimis kep ta padaryt is paprasciausios 200 l statinaites, nors kokis spintele , kur apacioj malkeles gali det , o virsuj zuvelioka yra geriau.Da pasakysiu, kad neskaityt mani profanu, bo zuvi traukiu ne pirmus metukus, na del irankiu- nieko negaliu sakyt, kokis turiu , su tokiais i gaudau Vuo nei zvyno jumi nei uodegos
Svarbiausio nepasakei - kiek valandų rūkai žuvį. Šalto rūkymo stovi ilgiau, bet ir rūkyti reikia ilgiau.
galima puikiausiai uzsaldyti zuvi pries tai isdarinejus, svarbiausia atsildyti reikia letai, geriausia saldytuve
tada nedaug skiriasi nuo sviezios