Pievagrybiai (Sampinjonai)

Pievagrybiai (Sampinjonai)

Gal kas zinot kaip skaniai pasiruosti pievagrybius, noreciau gauti receptusLaimingas

Įdaryti pievagrybiai
500 g didelių pievagrybių,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
džiūvėsėlių,
petražolių, pipirų, druskos,
2 valg. šaukštai aliejaus.

Pievagrybius nuplauti, nupjauti kotelius. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), įpilti 1 valg. šaukštą aliejaus ir 5-6 min. pakepinti supjaustytus svogūnus, pievagrybių kotelius, smulkintas petražoles. Viską pagardinti pipirais ir druska. Ataušinta mase įdaryti pievagrybių kepurėles. Išplakti kiaušinius, sumaišyti su džiūvėsėliais ir tą plakinį užpilti ant pievagrybių. Tada apkepti atviroje keptuvėje iš abiejų pusių, įpylus 1 valg. šaukštą aliejaus, kol gražiai pagels. Patiekti su bulvėmis ir daržovėmis.

http://www.bauer.lt

Pievagrybiais įdaryta žalia paprika
4 žalios paprikos,
250 g pievagrybių,
6 riekelės džiūvėsių,
4 šaukštai grietinės,
2 kiaušiniai,
3-4 šaukštai sojos padažo,
svogūnas, pagal skonį susmulkintų petražolių lapelių, druskos, pipirų.
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti. Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute. Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti. Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.

Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 200 C0 temperatūros orkaitėje 40 min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimis. Tiekti su ryžiais arba virtomis bulvėmis.

http://www.pd.lt

SUMUŠTINIAI SU PIEVAGRYBIAIS

1 "prancūziškas" batonas
5 dideli pievagrybiai
sviesto, petražolių, vegetos

Batoną supjaustome riekelėmis ir aptepame sviestu. Pievagrybių kotelius nupjauname, galvutę nulupame ir supjaustome išilgai. Petražoles smulkiai sukapojame ir sumaišome su "Vegeta".
Ant aptepto sviestu batono dedame pievagrybius ir pabarstome petražolėmis su "Vegeta".

KIAUŠINIAI SU PIEVAGRYBIAIS, GRIETINE IR SŪRIU

20 g sviesto
20 g svogūnų
150 g pievagrybių
druskos
maltų pipirų
sultinio
5 švieži kiaušiniai
apie 120 ml grietinės
petražolių lapelių
svogūnų laiškų
40 g lydyto sūrio

Su pakepintais svogūnais ištroškinami smulkiai supjaustyti pievagrybiai. Troškinant jie pasudomi ir papipirinami (skystys beveik visas išgarinamas). Kietai išvirti kiaušiniai (4) nulupami ir supjaustomi griežinėliais. Pievagrybiai ir kiaušiniai išdėliojami į sviestu išteptas formeles, užpilami pasūdyta grietine, išplakta su kiaušiniu, viršus uždengiamas lydyto sūrio griežinėliais ir 10 min. kepama orkaitėje. Tiekiama kaip karštas užkandis su džiūvėsėliais.

MARUNUOTI PIEVAGRYBIAI

300 g šviežių pievagrybių
2 šaukštai susmulkintų petražolių

Marinatui:
sutrinta česnako skiltelė
pusė stiklinės alyvų aliejaus
2 šaukštai obuolių acto
2 šaukšteliai garstyčių
druskos, pipirų

Nuplaukite ir ssupjaustykite grybus.
Sudėkite į indą ir sumaišykite su smulkintomis petražolėmis.
Paruoškite marinatą ir užpilkite ant grybų. Palikite grybus vėsioje vietoje mažiausiai valandai, geriausia per naktį.

PIEVAGRYBIŲ UŽKANDIS

800 g pievagrybių kepurėlių
500 g grybų sultinio
30 g želatinos
1 virtas kiaušinis
1 virta morka
pagal skonį - druskos, pipirų

Pievagrybių kepurėles nuplauti ir 30 min. virti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje. Išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti.
Į grybų sultinį supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, išmaišyti ir supilti į formą maždaug 0,5 cm storio sluoksniu. Papuošti virtu kiaušiniu, morka bei grybais. Kai šis sluoksnis sustings, sudėti grybus, supilti likusį sultinį ir pastatyti į šaldytuvą. Patiekiant į stalą, drebučius išversti į lėkštę. Tinka su grietinės ir majonezo padažu.

http://receptai.w3.lt/uzkand.htm

Salotos su konservuotais pievagrybiais

1 indelis konservuotu pjaustytu pievagrybių
1 poras,
1 indelis konservuotų žirnelių,
majonezas.

Supjaustyti porus pusžiedžiais. Sudėti pievagrybius, žirnelius, majonezą ir viską išmaišyti. Žirneliui dėti kuo daugiau. Skanaus


Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže

500-600 g vištienos filė
200 g pievagrybių
250 g grietinėlės
1 svogūnas
pipirai, druska, šaukštas sviesto

Vištieną supjaustyti kubeliais, svogūną smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti svogūną, tada sudėti vištienos kubelius ir juos apkepti 6-7 min. Supilti grietinėlę ir sudėti į ketvirčius supjaustytus pievagrybius. Patroškinti apie 10 min. Serviruoti su ryžiais.


Įdaryti pievagrybiai

300 g pievagrybių,
šaukštas sviesto,
stiklinė bulvių tyrės,
mažas raugintas agurkėlis,
druskos,
pipirų.

Pievagrybiai nuvalomi ir nuplaunami. Galvutės nupjaustomos ir sveikos ištroškinamos su sviestu. Koteliai smulkiai supjaustomi, ištroškinami ir sumaišomi su bulvių tyre, smarkiai papipirinama. Šio mišinio pripildomos pievagrybių galvutės. Ant kiekvienos jų uždedama po griežinėlį agurko.

takas.lt

Isviri paprastaj pievagrybius ir ant ju paskuj lydyto surio! Taj vadinama karliskajs grybajs! Liežuvis

labai didelis visiems aciu uz gerus receptus, butinai pabandysiu pasidaryti, ikiLabas

Ash tai grybu nevalgau Nekaltas

mišrainė su pievagrybiais(produktu kiekis nuo akies):
grybukų
svogūniukų
juodos duonos
druskytės, pipiriukų

kubeliais supjaustome duona ir kepame ant aliejaus/sviesto, kaip kam skaniau. grybus pakepame keptuvėje ant svieto kartu su smulkintais svogūniukais + druska, pipirai. keptus grybus pilame ant keptos duonytės, išmaišome. niam niam… skaniau, negu gali pasirodyti Laimingas. mano drauges tik sako kad sita misrainyte neskalsi ir reiketu kokio pomidoro ar pan…bet tokia jau ji turi buti - neskalsi…improvizuokit! Labas