Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Pievagrybiai (Sampinjonai)


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2003 07 03 d. 16:04 pradėjo  aistulka, peržiūrėta 4093 k.
Puslapiai: 1 
aistulka
Atkakli dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 485

2003-07-03 16:04 1 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: aistulka Įtraukti aistulka Į adresų knygelę
Gal kas zinot kaip skaniai pasiruosti pievagrybius, noreciau gauti receptusLaimingas

Izabella
Geriausia senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 5121

2003-07-03 16:08 2 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Izabella Įtraukti Izabella Į adresų knygelę
Įdaryti pievagrybiai
500 g didelių pievagrybių,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
džiūvėsėlių,
petražolių, pipirų, druskos,
2 valg. šaukštai aliejaus.



Pievagrybius nuplauti, nupjauti kotelius. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), įpilti 1 valg. šaukštą aliejaus ir 5-6 min. pakepinti supjaustytus svogūnus, pievagrybių kotelius, smulkintas petražoles. Viską pagardinti pipirais ir druska. Ataušinta mase įdaryti pievagrybių kepurėles. Išplakti kiaušinius, sumaišyti su džiūvėsėliais ir tą plakinį užpilti ant pievagrybių. Tada apkepti atviroje keptuvėje iš abiejų pusių, įpylus 1 valg. šaukštą aliejaus, kol gražiai pagels. Patiekti su bulvėmis ir daržovėmis.

http://www.bauer.lt


Izabella
Geriausia senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 5121

2003-07-03 16:08 3 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Izabella Įtraukti Izabella Į adresų knygelę
Pievagrybiais įdaryta žalia paprika
4 žalios paprikos,
250 g pievagrybių,
6 riekelės džiūvėsių,
4 šaukštai grietinės,
2 kiaušiniai,
3-4 šaukštai sojos padažo,
svogūnas, pagal skonį susmulkintų petražolių lapelių, druskos, pipirų.
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti. Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute. Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti. Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.

Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 200 C0 temperatūros orkaitėje 40 min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimis. Tiekti su ryžiais arba virtomis bulvėmis.

http://www.pd.lt


Izabella
Geriausia senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 5121

2003-07-03 16:10 4 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Izabella Įtraukti Izabella Į adresų knygelę
SUMUŠTINIAI SU PIEVAGRYBIAIS

1 \"prancūziškas\" batonas
5 dideli pievagrybiai
sviesto, petražolių, vegetos

Batoną supjaustome riekelėmis ir aptepame sviestu. Pievagrybių kotelius nupjauname, galvutę nulupame ir supjaustome išilgai. Petražoles smulkiai sukapojame ir sumaišome su \"Vegeta\".
Ant aptepto sviestu batono dedame pievagrybius ir pabarstome petražolėmis su \"Vegeta\".


KIAUŠINIAI SU PIEVAGRYBIAIS, GRIETINE IR SŪRIU

20 g sviesto
20 g svogūnų
150 g pievagrybių
druskos
maltų pipirų
sultinio
5 švieži kiaušiniai
apie 120 ml grietinės
petražolių lapelių
svogūnų laiškų
40 g lydyto sūrio

Su pakepintais svogūnais ištroškinami smulkiai supjaustyti pievagrybiai. Troškinant jie pasudomi ir papipirinami (skystys beveik visas išgarinamas). Kietai išvirti kiaušiniai (4) nulupami ir supjaustomi griežinėliais. Pievagrybiai ir kiaušiniai išdėliojami į sviestu išteptas formeles, užpilami pasūdyta grietine, išplakta su kiaušiniu, viršus uždengiamas lydyto sūrio griežinėliais ir 10 min. kepama orkaitėje. Tiekiama kaip karštas užkandis su džiūvėsėliais.


MARUNUOTI PIEVAGRYBIAI

300 g šviežių pievagrybių
2 šaukštai susmulkintų petražolių

Marinatui:
sutrinta česnako skiltelė
pusė stiklinės alyvų aliejaus
2 šaukštai obuolių acto
2 šaukšteliai garstyčių
druskos, pipirų

Nuplaukite ir ssupjaustykite grybus.
Sudėkite į indą ir sumaišykite su smulkintomis petražolėmis.
Paruoškite marinatą ir užpilkite ant grybų. Palikite grybus vėsioje vietoje mažiausiai valandai, geriausia per naktį.

PIEVAGRYBIŲ UŽKANDIS

800 g pievagrybių kepurėlių
500 g grybų sultinio
30 g želatinos
1 virtas kiaušinis
1 virta morka
pagal skonį - druskos, pipirų

Pievagrybių kepurėles nuplauti ir 30 min. virti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje. Išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti.
Į grybų sultinį supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, išmaišyti ir supilti į formą maždaug 0,5 cm storio sluoksniu. Papuošti virtu kiaušiniu, morka bei grybais. Kai šis sluoksnis sustings, sudėti grybus, supilti likusį sultinį ir pastatyti į šaldytuvą. Patiekiant į stalą, drebučius išversti į lėkštę. Tinka su grietinės ir majonezo padažu.



http://receptai.w3.lt/uzkand.htm


laurra
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 11745

2003-07-03 16:11 5 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: laurra Įtraukti laurra Į adresų knygelę

aistulka rašė:
Gal kas zinot kaip skaniai pasiruosti pievagrybius, noreciau gauti receptusLaimingas


Salotos su konservuotais pievagrybiais

1 indelis konservuotu pjaustytu pievagrybių
1 poras,
1 indelis konservuotų žirnelių,
majonezas.

Supjaustyti porus pusžiedžiais. Sudėti pievagrybius, žirnelius, majonezą ir viską išmaišyti. Žirneliui dėti kuo daugiau. Skanaus


***


Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže

500-600 g vištienos filė
200 g pievagrybių
250 g grietinėlės
1 svogūnas
pipirai, druska, šaukštas sviesto

Vištieną supjaustyti kubeliais, svogūną smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti svogūną, tada sudėti vištienos kubelius ir juos apkepti 6-7 min. Supilti grietinėlę ir sudėti į ketvirčius supjaustytus pievagrybius. Patroškinti apie 10 min. Serviruoti su ryžiais.


***


Įdaryti pievagrybiai

300 g pievagrybių,
šaukštas sviesto,
stiklinė bulvių tyrės,
mažas raugintas agurkėlis,
druskos,
pipirų.

Pievagrybiai nuvalomi ir nuplaunami. Galvutės nupjaustomos ir sveikos ištroškinamos su sviestu. Koteliai smulkiai supjaustomi, ištroškinami ir sumaišomi su bulvių tyre, smarkiai papipirinama. Šio mišinio pripildomos pievagrybių galvutės. Ant kiekvienos jų uždedama po griežinėlį agurko.



takas.lt


gazuota_varškė
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4184

2003-07-03 20:23 6 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: gazuota_varškė Įtraukti gazuota_varškė Į adresų knygelę
Isviri paprastaj pievagrybius ir ant ju paskuj lydyto surio! Taj vadinama karliskajs grybajs! Liežuvis

aistulka
Atkakli dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 485

2003-07-03 21:12 7 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: aistulka Įtraukti aistulka Į adresų knygelę
labai didelis visiems aciu uz gerus receptus, butinai pabandysiu pasidaryti, ikiLabas

Haliucinacija
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 3785

2003-07-03 21:33 8 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Haliucinacija Įtraukti Haliucinacija Į adresų knygelę
Ash tai grybu nevalgau Nekaltas

Taikos_Balandis
Ultra dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 3012

2003-07-03 22:06 9 žinutė iš 9 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Taikos_Balandis Įtraukti Taikos_Balandis Į adresų knygelę
mišrainė su pievagrybiais(produktu kiekis nuo akies):
grybukų
svogūniukų
juodos duonos
druskytės, pipiriukų

kubeliais supjaustome duona ir kepame ant aliejaus/sviesto, kaip kam skaniau. grybus pakepame keptuvėje ant svieto kartu su smulkintais svogūniukais + druska, pipirai. keptus grybus pilame ant keptos duonytės, išmaišome. niam niam... skaniau, negu gali pasirodyti Laimingas. mano drauges tik sako kad sita misrainyte neskalsi ir reiketu kokio pomidoro ar pan...bet tokia jau ji turi buti - neskalsi...improvizuokit! Labas


Puslapiai: 1 
Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 444.270 145 Narių klube 702 Banga.lt laikrodis 13:12 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Pievagrybiai (Sampinjonai)

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai